Αναλαμβάνει πρωτοβουλία κατά της βίας των ανηλίκων

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2024 7:25

ΑΘΗΝΑ

Την ανάληψη δράσεων, με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αποφάσισε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου.

Ειδικότερα, η ΔΙΣ, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, αποφάσισε την αποστολή σχετικής εγκυκλίου προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και ανέθεσε στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος τη διοργάνωση σχετικού Επιστημονικού Συνεδρίου κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του προσεχούς Δεκεμβρίου.
Μεταξύ άλλων, η ΔΙΣ ενημερώθηκε από τον επίσκοπο Τανάγρας Απόστολο, διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, ότι το Γραφείο, ανταποκρινόμενο στην Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, που είχε ως στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού πολιτισμού σε όλες τις ηπείρους και την ανάδειξη της συμβολής του στη διαμόρφωση του οικουμενικού πολιτισμού, κατέθεσε σχετική πρόταση σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατόπιν της αποδοχής της εν λόγω πρότασης από το ΙΚΥ, το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες καθίσταται Κέντρο Έρευνας, όσον αφορά στον ρόλο του στο πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό περιβάλλον της Ευρώπης, ως και επιστημονικός εταίρος μεταξύ μελών ΔΕΠ ελληνικών ΑΕΙ και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή φορέων ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.
Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν προτάσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων, η Εσπερίδα με θέμα: «Η βία στη ζωή των ανηλίκων σήμερα - Τρόποι αντιμετώπισης και θεραπείας από την Εκκλησία», την οποία διοργανώνουν, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως σε συνεργασία με Τοπικούς και λοιπούς δημόσιους Φορείς, και όρισε Εκπρόσωπο Αυτής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Πρόεδρο της ως άνω Επιτροπής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass