Ερχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης

Και θερμοκρασίες πρόωρου καλοκαιριού

Δημοσίευση: 01 Απρ 2024 9:55

ΑΘΗΝΑ
H αφρικανική σκόνη έχει εγκατασταθεί για τα καλά πάνω από τη χώρα δημιουργώντας ένα αποπνικτικό κοκτέιλ μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε αρκετές περιοχές τις τελευταίες ημέρες.


Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τις ευπαθείς ομάδες, με τους μετεωρολόγους από την άλλη να αναφέρουν πως νέα διαδοχικά κύματα σκόνης από την Αφρική αναμένεται να χτυπήσουν τη χώρα το προσεχές διάστημα. Πάντως το μόνο σίγουρο πως ο Απρίλιος θα κάνει ποδαρικό με αφρικανική σκόνη και θερμοκρασίες... μίνι καλοκαιριού.
Νωρίτερα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, βίντεο με τις δορυφορικές φωτογραφίες της NASA που καταγράφουν την αφρικανική σκόνη από το διάστημα.
«Εντυπωσιακές οι δορυφορικές εικόνες σε ό,τι αφορά την αποτύπωση του νέου κύματος αφρικανικής σκόνης που αρχίζει ήδη να επηρεάζει τη χώρα μας», έγραψε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του OPEN. Για την αφρικανική σκόνη που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα μίλησε χθες στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Θοδωρής Βασιλακόπουλος υπογραμμίζοντας πώς:
«οι υγιείς δεν έχουν να φοβηθούν κάτι». Ο πνευμονολόγος τόνισε πως, αυτοί που πρέπει να προσέχουν είναι εκείνοι που έχουν άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα και ΧΑΠ.
«Είναι αυτοί που γνωρίζουν πως έχουν κάτι και θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους», είπε και σημείωσε ότι, άνθρωποι που έχουν «βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή παραπέμπουν στις παραπάνω ασθένειες και αν εμφανιστούν, θα πρέπει να πάνε στο γιατρό».
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ανακοίνωση είχε εκδώσει και η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας.
Αναφερόμενος στα μέτρα που μπορεί κάποιος να λάβει για την προστασία του από την αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι μπορούμε να κάνουμε χρήση μάσκας, γυαλιών ηλίου και να πλύνουμε τα ρούχα μας επιστρέφοντας το σπίτι. Καθησύχασε τέλος σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, αφού «δεν πρόκειται για χρόνια κατάσταση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass