«Χαρίστε ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας»

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2024 15:25

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
«Οι Δωτιείς και ο μαγικός κόσμος του βιβλίου» καλούν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας του Γενικού Λυκείου Αγιάς, τους τοπικούς φορείς, αλλά και κάθε βιβλιόφιλο της περιοχής (και όχι μόνο), να συμβάλουν στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου.

Σχετική ανακοίνωση των οργανωτών αναφέρει: «Σας περιμένουμε με το βιβλίο ή και τα βιβλία που επιθυμείτε να χαρίσετε, καινούρια ή μεταχειρισμένα (σε καλή κατάσταση, χωρίς μουτζούρες). Η πρωτοβουλία αυτή (μέρος των δράσεων του Ομίλου Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής του ΓΕΛ Αγιάς για το τρέχον σχολικό έτος) στόχο της έχει τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης και τη διαμόρφωση ευνοϊκότερων συνθηκών για τη λειτουργία της -με την ευ-αισθητοποίηση, κινητοποίηση και συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου- αλλά και την ανάδειξη της φιλαναγνωσίας ως μιας συνήθειας που αξίζει να την συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητά μας. «Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται» είπε ο Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας και πολιτικός (106-43 π.Χ.), ενώ ο Αργεντινός συγγραφέας Χόρχε Λουίς Μπόρχες (1899-1986) είπε «Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης»». «Συμβάλετε όσοι κι όσες μπορείτε, λοιπόν, για να δημιουργήσουμε έναν τέτοιο παράδεισο στο σχολείο μας!» καταλήγει η ανακοίνωση.
*Οι εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δράση φιλοτεχνήθηκαν από τη μαθήτρια της Β΄ τάξης Χαρά Γκαλιάκη, μέλος του Ομίλου Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής του ΓΕΛ Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass