Απαραίτητη σε όλους τους τομείς η τεχνητή νοημοσύνη

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2024 15:10

Η τεχνητή νοημοσύνη και η εφαρμογή της σε διάφορους επιχειρηματικούς και δημόσιας διοίκησης τομείς απασχόλησε τις εργασίες του 1ου «AI Workshop» που πραγματοποιήθηκε στον Μύλο του Παπά. Με θεματικές που αφορούσαν τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε βιομηχανία, αγροκτηνοτροφία, υγεία, και εκπαίδευση, δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν το εύρος της εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης, αφού πλέον οι ραγδαίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς την καθιστούν εξ ορισμού απαραίτητη.

Όπως επισημάνθηκε στο χθεσινό εργαστήριο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη στους πολίτες, όπως καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, να διευκολύνει την πρόσβαση στην ενημέρωση, στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση – να συμβάλει στο να γίνει ασφαλέστερος ο χώρος εργασίας, μέσω της χρήσης ρομπότ για την εκτέλεση επικίνδυνων εργασιακών δραστηριοτήτων, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σε γενικές γραμμές επιτρέπει την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς προϊόντων και υπηρεσιών, μεταξύ άλλων σε τομείς όπου οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κατέχουν ήδη ισχυρή θέση: πράσινη και κυκλική οικονομία, κατασκευή μηχανημάτων, γεωργία, υγειονομική περίθαλψη, μόδα, τουρισμός. Μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων, στη συντήρηση μηχανών, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας προϊόντων αλλά και της εξυπηρέτησης πελατών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass