Επιμόρφωση για πράσινες δεξιότητες

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2024 15:10

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus+ KA122 με τίτλο «Greenskills4 sustainability», το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου επισκέφθηκε από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου με ομάδα έξι μαθητών της Γ’ τάξης και δύο εκπαιδευτικών (Δρίβας Σωτήρης, Φυσικός και Βογιατζής Παναγιώτης, Μαθηματικός ) το Γυμνάσιο Hutinel στο Gretz-Armainvilliers και στο Παρίσι της Γαλλίας.

Στόχος της κινητικότητας ήταν η επιμόρφωση των μαθητών σε «πράσινες δεξιότητες για τη βιωσιμότητα και την καινοτομία».
Οι μαθητές, μετά από κάποιες δραστηριότητες γνωριμίας με τους συμμαθητές τους από τη Γαλλία, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, ν’ αναλύσουν και να συζητήσουν μεταξύ τους για τους 17 στόχους που ψηφίστηκαν από τον Ο.Η.Ε. ήδη από το έτος 2015, για τη βιώσιμη ανάπτυξη με ορίζοντα το 2030. Αντάλλαξαν απόψεις για το πως αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν και ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης των πολιτών της Ευρώπης για να ολοκληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός.
Οι δράσεις συνεχίστηκαν με μία καλλιτεχνική προσέγγιση με θέμα τα απειλούμενα θαλάσσια ζώα και με τη δημιουργία συνεργατικών κολάζ. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημέρωση από μία Φυσιοδίφη, καλεσμένη από το σχολείο της Γαλλίας, για τη σημασία των εντόμων επικονιαστών στη διατροφή των ανθρώπων και να κάνουν παρατηρήσεις και καταγραφές στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Οι δράσεις συνεχίστηκαν με παρατηρήσεις και καταγραφές πουλιών και εντόμων στο παρακείμενο δάσος, αφού το θέμα ήταν κυρίως περιβαλλοντικό. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στην εξοικείωση που πρέπει να έχουν οι μαθητές -τριες με τη φύση, τον σεβασμό απέναντί της και την προστασία της. Ακολούθησαν διαδικασίες αξιολόγησης του προγράμματος.
Μετά από τις δραστηριότητες στο σχολείο, οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τα βασικά αξιοθέατα του Παρισιού. Για τους μαθητές ήταν το πρώτο ταξίδι τους στο εξωτερικό και η αποστολή επέστρεψε γεμάτη με νέες γνώσεις και εμπειρίες ζωής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass