Εντυπωσιακή μουσική παράσταση

Δυναμικό «παρών» από τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη στα πολιτιστικά δρώμενα της Λάρισας

Δημοσίευση: 07 Απρ 2024 14:15

Τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη έδωσαν για μια ακόμη φορά το δυναμικό τους «παρών» στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης με μια εξαιρετική μουσική παράσταση την περασμένη Πέμπτη, στην οποία συνέπραξαν ο σπουδαίος ερμηνευτής Κώστας Θωμαΐδης και οι χορωδίες του σχολείου.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της χορωδίας και της θεατρικής ομάδας με τη στήριξη του καθηγητή μουσικής του σχολείου και μαέστρου κ. Δημήτρη Πασχαλίδη και της φιλολόγου και θεατρολόγου κ. Αθηνάς Μπακογιάννη, κατάφεραν να χαρίσουν στους γονείς τους, στους συμμαθητές και τους φίλους των  Εκπαιδευτηρίων που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, μια μοναδική βραδιά όπου ο λόγος του κορυφαίου νομπελίστα ποιητή μας Γ. Σεφέρη και σπουδαίων ποιητών που βάδισαν στα χνάρια του, συνάντησε κορυφαίους συνθέτες.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν έργα που αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους και προσδιοριστικά στοιχεία για τον Νεοελληνικό Πολιτισμό, επειδή εμπεριέχουν στο παρόν τις ζωοφόρους ρίζες του παρελθόντος και τους ζωογόνους σπόρους του μέλλοντος που μπορούν, αν «σηκωθούμε λίγο ψηλότερα…», να μας οδηγήσουν στην πραγματική Ελληνική αναγέννηση.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε όλους εκείνους που μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία υπηρετούν με σθένος το όραμα για μία εκπαίδευση που δεν έχει στόχο μόνο τη στείρα γνώση, αλλά κυρίως τη σύνθεση μιας ολόπλευρα καλλιεργημένης προσωπικότητας.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε πλήθος επωνύμων, αλλά και πολύς κόσμος που γέμισε την αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass