ΕΛΕΑΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥΔΗ

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία

* ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2008 21:26 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Η εκδήλωση που έκανε την περασμένη Πέμπτη η ΑΕΛ στο λόφο του Φρουρίου για την παρουσίαση της νέας φανέλας (σε τρεις εκδόσεις) και των μεταγραφικών αποκτημάτων είχε μια διαφορετικότητα σε σχέση με όλες τις άλλες.
Και αυτή ήταν το γεγονός ότι προσπάθησε να αναδείξει τη συγγένεια που έχουν ο αθλητισμός (και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ποδόσφαιρο) με τον πολιτισμό έχοντας ως κεντρικό πρόσωπο τη διεθνούς φήμης Λαρισαία μπαλαρίνα (Νο1 στην Ελλάδα και από τις καλύτερες στην Ευρώπη) Ελεάνα Ανδρεούδη.
Πώς, όμως, έζησε αυτή η κοπέλα που μέχρι τώρα χόρευε στην όπερα του Μονάχου και σε άλλες διεθνείς σκηνές την εμπειρία της με την ΑΕΛ;
Η Ελεάνα Ανδρεούδη επισκέφθηκε χθες την «Ε» και με την ευγένεια (αλλά και τη γλυκύτητα) που τη διακρίνει δε δίστασε να μας απαντήσει.
Μας είπε: «Για μένα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Μέχρι τώρα χόρευα στην Όπερα του Μονάχου, στο κολέγιο Αθηνών και αυτό που έκανα την περασμένη Πέμπτη ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Κάτι που δεν είχα ξαναζήσει αλλά δεν το κρύβω ότι μου άρεσε που το έκανα για την ΑΕΛ και την πόλη μου».
* Πώς αισθάνθηκες;
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, τους χορευτές που ήρθαν από την Αθήνα για να παρουσιάσουμε αυτή την εκδήλωση και αν κρίνω από τις αντιδράσεις του κόσμου ήταν απόλυτα πετυχημένη».
* Θα το ξαναέκανες;
«Αν μου το ζητούσε η ΑΕΛ ναι αλλά ίσως και οποιαδήποτε ομάδα που θα χρησιμοποιούσε επιχειρήματα για την παρουσία μου σε μια τέτοια εκδήλωση που να με πείσουν ότι πρέπει να συμμετέχω».
* Η ΑΕΛ τι επιχείρημα χρησιμοποίησε;
«Η ΑΕΛ επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν να συνδυάσει τον πολιτισμό με τον αθλητισμό. Μου άρεσε ως ιδέα, είναι και η ομάδα της πόλης μου, οπότε δέχθηκα».
* Έχεις σχέση με τον αθλητισμό;
«Ο χορός είναι ένα είδος αθλητισμού. Αν μιλάτε για ποδόσφαιρο η αλήθεια είναι ότι πήγα μια φορά σε γήπεδο όταν ήμουν στο Μόναχο και είδα τον αγώνα Μπάγερν – Μίλαν και σήμερα θα δω την ΑΕΛ με τον Θρασύβουλο».
* Με την καινούρια φανέλα της ΑΕΛ; (σ.σ. γέλια).
«Δεν ξέρω (σ.σ. γέλια). Πάντως, την κράτησα για ενθύμιο από την εκδήλωση και θα την έχω σπίτι μου γιατί θα είναι ένα κομμάτι που όπου και αν είμαι θα μου θυμίζει τη Λάρισα. Και ίσως επειδή θα πάω μακριά να χρειάζομαι Λαρισινά σουβενίρ».
Η τελευταία κουβέντα της 20χρονης Ελεάνας μας έδωσε... πάσα για να την ρωτήσουμε για τα σχέδιά της στο χώρο του χορού:
«Έχω δύο προτάσεις από Αμερική και συγκεκριμένα από ομάδες του Σαν Φρανσίσκο και της Νέας Υόρκης για να γίνω μέλος τους. Και πιθανότατα να πάω εκεί».
Στον επίλογό της, η νεαρή μπαλαρίνα που κατέπληξε στην εκδήλωση της ΑΕΛ μας ευχαρίστησε για την παρουσίασή της (της έκανε εντύπωση όταν η «Ε» πρωτόγραψε το θέμα με κολακευτικά σχόλια) και τον κόσμο για τη θέρμη που την υποδέχθηκε ενώ για το πανό που «βγήκε»: «Ελεάνα είσαι τρέλα με τη βυσσινή φανέλα», μας είπε (σχεδόν κοκκινίζοντας...): «Δεν το ήθελα αλλά δεν μπορούσα να κάνω και τίποτα. Με βοήθησε λίγο να μπω και στην... ατμόσφαιρα του γηπέδου».
* * *
Εμείς να θυμίσουμε ότι η Ελεάνα Ανδρεούδη που ζει αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, το 2005 ήταν πρώτη στον 7ο διαγωνισμό νέων χορευτών Ελλάδας που της εξασφάλισε το εισιτήριο για συμμετοχή στη Βαρσοβία – στον 11ο διαγωνισμό Eurovision Young Dancers που κατέκτησε την 4η θέση.
Στη Βαρσοβία υπήρξε η κεντρική χορεύτρια ενός ντοκιμαντέρ γερμανικού καναλιού για τις προετοιμασίες, τις διορθώσεις και την ψυχολογία της μπαλαρίνας πριν το τελικό διαγωνισμό.
Σε ηλικία 17 ετών, θα αναχωρήσει για το Μόναχο με υποτροφία σπουδών, αποδεχόμενη την πρόσκληση φοίτησης από τη διευθύντρια της «Ακαδημίας Χορού του Μονάχου» Konstanze Vernon. Εκεί, η Ελεάνα γίνεται η μοναδική πρωτοετής σπουδάστρια της Ακαδημίας που επιλέγεται να πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις της «Όπερας του Μονάχου». Το 2006 συμμετέχει σε εξετάσει του υπουργείου Πολιτισμού για την απόκτηση πτυχίου καθηγήτριας χορού. Περνά με επιτυχία και διαλέγει, μεταξύ πολλών προτάσεων, να σπουδάσει με τριετή υποτροφία στην «Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Νίκης Κονταξάκη» στην Αθήνα.
Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις στο Βερολίνο, τη Σόφια και την Αθήνα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass