Αλλαγή πλάνων στην ΑΕΛ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5 ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2024 2:18
Σαν σήμερα η ΑΕΛ πήρε το Πρωτάθλημα το 1988 Σαν σήμερα η ΑΕΛ πήρε το Πρωτάθλημα το 1988

Του Σωτ. Κέλλα

Αλλαγή πλάνων στην ΑΕΛ ενόψει του αγώνα γοήτρου στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό, καθώς η διοργανώτρια αρχή μετά από αίτημα της λαρισινής ομάδας για μετάθεση του αγώνα (δεν μπορούσε να βρει ξενοδοχείο στην περιοχή) και με συναίνεση του Λεβαδειακού αποφασίστηκε το παιχνίδι να γίνει Σάββατο 11 Μαϊου αντί για Τετάρτη 8 Μαϊου.


Αυτό σημαίνει και αλλαγή στο προπονητικό πρόγραμμα και πλέον την Κυριακή του Πάσχα οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι να το περάσουν με τις οικογένειές τους. Μέχρι το παιχνίδι με το Λεβαδειακό θα υπάρχουν δύο κενές μέρες, η Μεγάλη Παρασκευή και η Κυριακή του Πάσχα, ενώ προλαβαίνει να αποθεραπευτεί και ο Κώστας Παπαγεωργίου.
Απόντες θα είναι ο Ηλιάδης και ο Κοσσονού. Για τον τελευταίο δεν αποφασίστηκε ακόμα πότε θα κάνει το χειρουργείο στους κοιλιακούς του.
Η ΑΛΛΑΓΗ
Ανακοινώθηκε επίσημα από την Super league 2, η αλλαγή στην ημέρα της διεξαγωγής του αγώνα Λεβαδειακός-ΑΕΛ. Έτσι πλέον ο αγώνας Λεβαδειακός-ΑΕΛ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των Play Off του 1ου ομίλου της Super league 2, θα διεξαχθεί τελικά το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 και ώρα 16:00 στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης», αντί για την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 στις 16:00 που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Α ΟΜΙΛΟΣ
Αναλυτικά η 8η αγωνιστική Play off
Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
16:00 Μακεδονικός-ΑΕΚ Β’
Σάββατο 11 Μαΐου 2024
16:00 Λεβαδειακός-ΑΕΛ
Ρεπό: Νίκη Βόλου
Αναλυτικά η 8η αγωνιστική Play out
Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
16:00 ΠΟΤ Ηρακλής-Αναγέννηση Καρδίτσας
16:00 Κοζάνη-ΠΑΟΚ Β’
16:00 Αιολικός-Καμπανιακός

Β ΟΜΙΛΟΣ
Αναλυτικά η 8η αγωνιστική Play off
Πέμπτη 9 Μαΐου 2024
16:00 Καλλιθέα-Χανιά Action 24
16:00 Ηλιούπολη-Καλαμάτα
Ρεπό: Ιωνικός
Αναλυτικά η 8η αγωνιστική Play out
Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
16:00 Γιούχτας-Παναθηναϊκός Β’
16:00 Αιγάλεω-Ολυμπιακός Β’
Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
16:00 Παναχαϊκή-Διαγόρας Ρόδου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ
Ήταν 1η Μαΐου 1988 όταν ο αείμνηστος, Γιώργος Μητσιμπόνας, πέτυχε το γκολ στο «Αλκαζάρ», στο 87ο λεπτό με αντίπαλο τον Ηρακλή και έδωσε το πρωτάθλημα στη Λάρισα. Τότε έσπασε το κατεστημένο και έγινε η πρώτη περιφερειακή ομάδα που κατακτούσε πρωτάθλημα Ελλάδας!
Η ΑΕΛ είχε χτιστεί με επιμονή και υπομονή πάνω στα ταλέντα του Θεσσαλικού κάμπου.
Πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχτηκε ο Μιχάλης Ζιώγας με 16 γκολ, όμως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν ο Χένρικ Νίλσεν, ο Δανός της ΑΕΚ, με 21. Ο Ζιώγας είχε τις περισσότερες συμμετοχές (30), μαζί με τον Βασίλη Καραπιάλη, αφού δεν έχασαν κανένα ματς.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε και ουσιαστικά κατέκτησε το πρωτάθλημα με προπονητή τον Γιάτσεκ Γκμοχ. Ομως μία αγωνιστική πριν από το τέλος και καθώς οι φήμες οργίαζαν ότι ο Πολωνός τεχνικός έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό του Γιώργου Κοσκωτά, ο Γκμοχ απολύθηκε. Αναφέρθηκε πως ο Γκμοχ έμαθε από την τηλεόραση την απόλυσή του από την ΑΕΛ το ίδιο βράδυ που οι Λαρισαίοι γλεντούσαν την κατάκτηση του τίτλου. Στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ (0-0 με ντεμπούτο του Βαγγέλη Νασιάκου) στον πάγκο κάθισε ο βοηθός του, Οράσιο Μοράλες, που σήκωσε το τρόπαιο από πλευράς τεχνικής ηγεσίας.
Στο πρωτάθλημα του 1987-88 η Λάρισα ευστόχησε σε όλα τα πέναλτι τα οποία είχε κερδίσει, ενώ η εστία της δεν δέχτηκε κανένα! Τελευταίο πέναλτι ήταν αυτό που εκτέλεσε ο Θανάσης Αναστασιάδης του Ηρακλή και απέκρουσε ο Χρήστος Μιχαήλ τη μέρα που κρίθηκε ο τίτλος, Πρωτομαγιά του ‘88, με το γκολ του Μητσιμπόνα στο ΑΕΛ-Ηρακλής 1-0.
Κατά του Πανσερραϊκού (4-1) ο Βασίλης Καραπιάλης πέτυχε το χαϊ λάιτ της χρονιάς. Ξεπέρασε διαδοχικά όσους παίκτες του Πανσερραϊκού βρήκε μπροστά του και τον τερματοφύλακα και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass