Κατάθεση ψυχής για τον αυτισμό

* Εκαναν οι Λαρισαίοι στον 2ο Αγώνα Δρόμου «RUN FOR AUTISM» που διεξήχθη με επιτυχία * Πάνω από 2.500 μικροί και μεγάλοι έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα

Δημοσίευση: 14 Απρ 2024 11:30

Αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Απριλίου, οι συνθήκες χθες ήταν ιδανικές για τρέξιμο και πάνω από 2.500 Λαρισαίες και Λαρισαίοι, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στον 2ο Αγώνα Δρόμου «RUN FOR AUTISM», ο οποίος διεξήχθη με επιτυχία. Σε ένα όμορφο απόγευμα, ιδανικό για τρέξιμο, οι δρομείς έτρεξαν στους δρόμους της πόλης, σε μια όμορφη διαδρομή, συμμετέχοντας σε μια γιορτή του αθλητισμού γεμάτη χαμόγελα, χρώματα, καλή διάθεση και πολλές χαρούμενες στιγμές.


Με το σύνθημα «Τρέχουμε για τον Αυτισμό», δρομείς κάθε ηλικίας, ελεύθεροι ασκούμενοι, μέλη κοινωνικών ομάδων, οικογένειες, μαθητές και μαθήτριες έδωσαν ραντεβού χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου ο αφέτης σήμανε την έναρξη των αγώνων, ακολουθώντας ουσιαστικά τις διαδρομές του «Run Greece».
Αγώνας διαφορετικός από τους άλλους, με κατάθεση ψυχής γι’ αυτούς που έχουν τη φλόγα να μετατρέπουν μια δυσκολία της ζωής σε δύναμη δράσης και ενέργεια για να γίνει το αυτονόητο, να γνωρίσει ο κόσμος αυτό που μέχρι σήμερα κρύβεται από τον φόβο της έκθεσης και του στίγματος.
Διοργανωτές του αγώνα ήταν ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και τον «Α.Σ Πελασγός Λάρισας», και έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη των: Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, Mamali Trail Run, Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας, Κοιν.Σ.Επ. «Αθλοτεχνίες», Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας και Π.Ε.Π.Φ.Α Ν. Λάρισας. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας.
Στον αγώνα φρόντισε για την υγειονομική κάλυψη η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών, ενώ η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών είχε αναλάβει την επικοινωνία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων.
Η αφετηρία και ο τερματισμός ήταν η Κεντρική πλατεία Λάρισας, που... πλημμύρισε από χαμόγελα μικρών και μεγάλων, οι οποίοι απόλαυσαν τις... καλοκαιρινές συνθήκες.
ΕΤΡΕΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘ. ΜΑΜΑΚΟΣ
Στον αγώνα των 5.000 μ. έτρεξαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος και ο αντιδήμαρχος Ηλίας Γερογιώκας, ενώ στον αγώνα των 10.000 μ. συμμετείχε ο νυν αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Καλόγηρος και ο πρώην αντιδήμαρχος Θάνος Αδαμόπουλος.
Επίσης, ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Αχιλλέας Κέλλας και Δημήτρης Λεωνιδάκης.
Από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρευρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Σωτήρης Σουλούκος, Δημήτρης Τσέτσιλας και Ανδριάνα Κομήτσα, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος της «Ε» Σωτήρης Κέλλας.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
5.000 ΜΕΤΡΑ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1) Ελένη Οικονόμου (Πελασγός), 2) Αλεξάνδρα
Δεληγιάννη (Ποσειδών), 3) Μελίνα Μέλλου.
ΑΝΔΡΕΣ
1) Ιωάννης Ζερβάκης, 2) Δημήτρης Βλιώρας,
3) Αθανάσιος Ευαγγέλου (Λάρισα).
10.000 ΜΕΤΡΑ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1) Μαρία Παπαδημητρίου (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας), 2) Αθηνά Μπόνια, 3) Μαρίνα Καρακάση.
ΑΝΔΡΕΣ
1) Ιωάννης Ηλίας (Under Armour Greece), 2) Βασίλης Χασιώτης (Level Up Endurance Team), 3) Κωνσταντίνος Αθανασούλης (Γ.Σ. Λάρισας Προμηθέας 2020).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass