2ος στην Ελλάδα ο Μπρούζας της ΕΑΛ Πήγασος

*ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ U-17 ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΑΛΗΣ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2024 13:41

Ο χορός των μεταλλίων και των επιτυχιών συνεχίζεται για το τμήμα πάλης της ΕΑΛ Πήγασος, καθώς άλλη μια πανελλήνια διάκριση προστέθηκε στο πρόσφατο πρωτάθλημα ολυμπιακής πάλης που διεξήχθη στην Καλαμπάκα το περασμένο Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου.


Πάνω από 360 αθλητές και αθλήτριες συναγωνίστηκαν για να διεκδικήσουν την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-17 που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Νόβισαντ της Σερβίας.
Η ΕΑΛ συμμετείχε με 7 παλαιστές και πραγματοποίησε άλλη μια ελπιδοφόρα εμφάνιση. Με μπροστάρη τον Παναγιώτη Μπρούζα στα 80 κιλά της ελευθέρας που μετά από επιβλητική εμφάνιση και τρεις διαδοχικές νίκες επί των αντιπάλων του, Λαδόπουλου του Ολυμπιακού Βόλου, Ελιζόπουλου του ΑΚΠ Τραπεζούντα και Τσακερόπουλου επίσης του Ολυμπιακού Βόλου, προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας του.
Στον τελικό μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα με τον αθλητή Χαϊτίδη του συλλόγου «Ολυμπιονίκη Ν. Καρυπίδη», λύγισε κάτω από το βάρος της κόπωσης και ενός σοβαρού τραυματισμού στο αυτί του που τον ταλαιπώρησε για πολύ καιρό, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με σκορ 16-11, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο και τη 2η θέση.
Επίσης πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι αθλητές, όπως ο Βασίλης Μπακαρός στα 92 κιλά της ελευθέρας, παρά το γεγονός ότι ήταν ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής στην κατηγορία του, κατάφερε να φτάσει στον μικρό τελικό της διεκδικώντας το χάλκινο μετάλλιο. Εκεί ηττήθηκε από έναν από τους καλύτερους αθλητές της Ελλάδας με πτώση, κατακτώντας τελικά την 5η θέση.
Ελπίδες για το μέλλον άφησαν με την εμφάνισή τους και οι υπόλοιποι παλαιστές της ΕΑΛ, Γιώργος Στάμος επίσης στα 92 κιλά της ελευθέρας που θα μπορούσε αν δεν έκανε στον προημιτελικό αρκετά λάθη να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και οι Αποστόλης Ζήδρος στα 60 κιλά, Γιώργος Νιτσιάκος και Πάρις Αντωνίου στα 71 κιλά, όπως και ο Θοδωρής Γεωργαλής στα 80 κιλά. Σίγουρα αποκτώντας περισσότερες εμπειρίες στο μέλλον θα διεκδικήσουν μετάλλιο σε επόμενες διοργανώσεις.
Το Δ.Σ. της ΕΑΛ Πήγασος συγχαίρει τον Παναγιώτη Μπρούζα για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, όπως και τους υπόλοιπους παλαιστές της ΕΑΛ που πραγματοποίησαν αξιέπαινη προσπάθεια. Επίσης συγχαίρει το προπονητικό επιτελείο του τμήματος με επικεφαλής τον Πέτρο Κρίκη και τους βετεράνους αθλητές Αποστόλη Στάμο και Ανδρέα Κλειούση.
Επόμενο ραντεβού του τμήματος πάλης θα είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων U20 σε δύο βδομάδες στα γειτονικά Τρίκαλα. Εκεί η ΕΑΛ φιλοδοξεί να προσθέσει νέα μετάλλια στη συλλογή της. Γι’ αυτό και προετοιμάζονται σκληρά οι παλαιστές καθημερινά στην αίθουσα Βαρέων αθλημάτων μετά τις 7:30 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass