«Τοποθέτησαν αντιπροέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ με εμπειρία στα αθλητικά και όχι στα αγροτικά»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η Π.Α.Κ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2024 13:35

«Τοποθέτησαν δύο αντιπροέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ με εμπειρία στα αθλητικά και όχι στα αγροτικά» καταγγέλλει η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (Π.Α.Κ.) Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωση του προέδρου της, Χρήστου Αθανασιάδη, σημειώνονται τα εξής: «Τελικά δεν υπάρχει «γιατρειά» στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού με την απόφαση του κ. Λευτέρη Αυγενάκη ορίζονται δύο αντιπρόεδροι στον πολύπαθο Οργανισμό, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν καμία εμπειρία από αγροτικά θέματα, αλλά απεναντίας έχουν αξιόλογη εμπειρία σε αθλητικά θέματα, αφού και οι δύο είναι νυν πρόεδροι των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (Ε.Α.Κ.), Ηρακλείου ο Ελευθέριος Ζερβός και Λάρισας ο Ιωάννης Κουρδής.
Θα κατανοούσαμε την απόφαση του κ. Αυγενάκη, αν ήταν υπουργός Αθλητισμού και τοποθετούσε τα συγκεκριμένα στελέχη σε θέσεις ευθύνης στον αθλητικό χώρο, όμως θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ως τέτοιος θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις.
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύουν οι πρακτικές λειτουργίες του κ. Αυγενάκη, δεν υπάρχει ενσυναίσθηση του σοβαρού, κρίσιμου και νευραλγικού ρόλου που διαδραματίζουν οι θέσεις των δύο αντιπροέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ειδικά τη δεδομένη στιγμή, όπου το μπάχαλο των πάσης φύσεως πληρωμών των αγροτών βρίσκεται στο απόγειό του (από το 2019 μέχρι σήμερα) και με δεδομένο ότι τα Οικολογικά Σχήματα του 2023 ΔΕΝ έχουν πληρωθεί ακόμη, και όπως φαίνεται από την κατάσταση θα πάνε πίσω μέχρι το καλοκαίρι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, σε μια περίοδο που η ρευστότητα των αγροτών -ειδικά στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία- θα έπρεπε να αποτελούσε πρώτο μέλημα του Οργανισμού.
Θυμίζουμε το δίδυμο των αντιπροέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργου Αποστολάκη-Γιώργου Κέντρου, υπό την προεδρία του Αθανάσιου Καπρέλη, το οποίο είχε καταφέρει το διάστημα 2016-2019 οι αγρότες να γνώριζαν πότε και με τι ποσά θα πληρώνονται σε κάθε πληρωμή και πάντα στην ώρα τους, χωρίς καθυστερήσεις.
Παρότι και τώρα υπήρχαν διοικητικά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν θετικό και ευεργετικό ρόλο και να συμβάλλουν στη χαμένη αξιοπιστία του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκρίθηκε η κομματική επιλογή. Μακάρι να κάνουμε λάθος και να μη συνεχίσουν να δεινοπαθούν οι αγρότες μας στον τομέα των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass