ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2024 16:30
* ΒΓΗΚΕ παραέξω απ’ τη Λάρισα ο Στ. Κ. κι εμπνεύστηκε απ’ την Άνοιξη: Μια Χαμομηλοθάλασσα με ένα κοπάδι Δελφινογαϊδουράγκαθων που παίζουν στα ήρεμα νερά της. (Ποιητή τον έκανε τον δάσκαλο.) * ΒΓΗΚΕ παραέξω απ’ τη Λάρισα ο Στ. Κ. κι εμπνεύστηκε απ’ την Άνοιξη: Μια Χαμομηλοθάλασσα με ένα κοπάδι Δελφινογαϊδουράγκαθων που παίζουν στα ήρεμα νερά της. (Ποιητή τον έκανε τον δάσκαλο.)

2 εποχές
* ΤΗ δικιά του πρόγνωση, μάλλον διαπίστωση, έκανε ο Λαρισαίος.

- Από δω και πέρα, 4 μήνες φθινόπωρο και 8 καλοκαίρι, έτσι θα είναι η φάση.
***
* - ΘΥΜΑΣΤΕ κάποτε που είχαμε άνοιξη πριν το καλοκαίρι; «Τι είναι άνοιξη;» θα ρωτούν οι νεότεροι…

Παρομοίως
* ΦΥΣΙΚΟ κι επόμενο να τα συνδυάσουν στον κάμπο.
- Πλημμύρες στο Ντουμπάι, λέει. Είδες; Λάρισα βρε, και πάλι Λάρισα…
- Έχει γούστο ν’ αδελφοποιηθούν τώρα το Ντουμπάι με τη Θεσσαλία…
***
* - ΚΑΙ είπαν εκεί στο Ντουμπάι: Πωωω ρε, Ελλάδα καταντήσαμε…
- Επίσης, Σεΐχης- Μπέος 0-1 ημίχρονο, 2-1 τελικό.
***
* - ΚΙ άιντε εκεί είναι Ντουμπάι, έρημος, χωρίς σοβαρές αντιπλημμυρικές υποδομές, λογικό μια ισχυρή καταιγίδα να προκαλέσει πλημμύρες. Εμείς εδώ;
- Α κι εμείς το ίδιο, χωρίς σοβαρές αντιπλημμυρικές υποδομές.
***
* - Η πλάκα είναι ότι στο Ντουμπάι ποτέ δεν έβρεχε μέχρι να ξεκινήσουν να ψεκάζουν τα σύννεφα για να προκαλούν βροχές. Τώρα τι πήγε στραβά, άγνωστο ακόμα.
-Έλα μωρέ κάποιος θα πάτησε κανένα λάθος κουμπί.

Προς Βορράν
* - ΜΟΝΟ με Φρέντι Μπελέρη θα ανακόψει τις διαρροές δεξιά της ΝΔ, ιδίως στη Β. Ελλάδα; Με μεταγραφή από Β. Ήπειρο;
Και στη Λάρισα συζητήθηκε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
- Τι θα πει ήταν στο εθνικιστικό, στο εξτρεμιστικό ΜΑΒΗ… Εδώ ο Μ. Βορίδης ήταν στην ΕΠΕΝ κι έγινε νούμερο ένα υπουργός…
***
* - Η αναμενόμενη ενίσχυση του ψηφοδελτίου στη Β. Ελλάδα δεν προέκυψε, καναδυό ονόματα μόνο, ένας πρόεδρος γαλάζιας Νομαρχιακής στη Θράκη.
- Και στη Θεσσαλία προεξοφλούσαν δυνατή εκπροσώπηση, οι πλημμύρες, οι αγρότες, φοβούνται. Ωστόσο όλα καλύφθηκαν μ’ έναν καθηγητή Ιατρικής κι έναν απόστρατο πτέραρχο. Ο Θεόφ. Καραχάλιος κι ο Γ. Μπλιούμης, με τον οποίο καλύπτουν και την Ελασσόνα.

Απ’ το γυαλί
* - ΕΠΤΑ δημοσιογράφους περιλαμβάνει τελικώς το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, μεγάλη πυκνότητα: Γιώργος Αυτιάς, Δημήτρης Τσιόδρας, Νίκος Στέφος, Ανδρέας Ζαμπούκας, Βίκυ Φλέσσα, Ελεονώρα Μελέτη και την απερχόμενη ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.
- Η τελευταία, μαζί με Αυτιά και Ελεονώρα είναι φαβορί και για εκλογή…
***
* - ΑΠ’ το γυαλί ψώνισαν, απ’ τη βιτρίνα.
Κι ο Α. Ο. σχολιάζει: Αν σκεφτεί κανείς ότι στο σύνολό τους οι γαλάζιοι υποψήφιοι είναι 42, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι το σύστημα Μητσοτάκη έχει μία έμφυτη συμπάθεια στον κλάδο. Τουλάχιστον στον φιλικά προσκείμενο...

Απ’ το γυαλί (ΙΙ)
* ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ η διαδικασία με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ να αποφαίνεται μέσω προκριματικών για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Και όντως, το 90% των υποψηφίων προήλθε από κει. Σπάζοντας τα όποια στεγανά και τη λογική των διασυνδέσεων, δημοκρατικά και σαφώς πιο αξιοκρατικά για όποιον ενδιαφέρεται. Λογικά, ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί στο μέλλον κι από άλλα κόμματα.
***
* ΩΣΤΟΣΟ τα αποτελέσματα προοιωνίζονται αυτό που έτσι κι αλλιώς αναμένεται να συμβεί γενικότερα και σ’ αυτές τις ευρωεκλογές. Οι τηλεπερσόνες Δημ. Πανόπουλος και Δημ. Παπανώτας προκρίθηκαν άνετα στην Αθήνα. Όπως και ο γνωστός επιχειρηματίας και τι βι σελέμπριτι από το ριάλιτι «Survivor», ο Νάσος Παπαργυρόπουλος από τη Στ. Ελλάδα.
***
* ΔΕΥΤΕΡΗ σε ψήφους στη Στερεά, η γιατρός περιφερειακή σύμβουλος Ελευθερία Γκλέτσου, από τη Φθιώτιδα, παλιότερα υπηρέτησε στην ΩΡΛ Κλινική του ΓΝΛ, τώρα στο νοσοκομείο Λαμίας. Που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Απ. Γκλέτσου, άγνωστο τι συγγένεια μπορεί να έχουν.
Ο οποίος Απ. Γκλέτσος, Τυρναβίτης εκ μητρός, είχε εκλεγεί παλιότερα δήμαρχος Στυλίδας. Με αντίπαλο τον Δημ. Κατσικονούρη, πολιτευτή της ΝΔ, τώρα διοικητή του Πανεπιστημιακού της Λάρισας. Προ δεκαετίας, υπήρξε επεισόδιο μεταξύ του, όταν ο οξύθυμος ηθοποιός, ως δήμαρχος, είχε κατεβάσει τον αντίπαλό του από την εξέδρα των επισήμων στην τελετή των Θεοφανίων, τότε που εκείνος είχε βουτήξει για τον Σταυρό. Είχαν γίνει θέαμα.
***
* ΕΠΙΣΗΣ από τους δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, ο ένας, ο Βασίλης Κασσελάκης, είναι ξάδερφος του προέδρου.

Μπερδεμένες
* ΕΙΧΑΝ τα μπερδέματά τους οι νεαρές Λαρισαίες.
- Μου έχουν φέρει κι εμένα πρωινό στο κρεβάτι. Πριν πέντε χρόνια που είχα κάνει μια εγχείρηση στο νοσοκομείο.
***
* - Η γιαγιά μου με βλέπει πάντα αδύνατη και η μάνα μου πάντα ανύπαντρη.
***
* - ΜΑ να μου πάρει τον δικό μου αυτή η κοντή;
-Γιατί βρε φιλενάδα… Άντρα σου πήρε, δεν σου πήρε ριμπάουντ.

Ξεκινούν
* ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΟΣ του Απ. Καλογιάννη, η «Συμπαράταξη» εκλέγει σήμερα νέο επικεφαλής, σύμφωνα με τον αυτοδιοικητικό κώδικα. Θα ψηφίσουν μεταξύ του οι δημοτικοί της σύμβουλοι, εν ευθέτω χρόνω λένε, λογικά προς το φθινόπωρο θα αναδειχθεί ο αρχηγός της παράταξης με διαδικασία συμμετοχής της βάσης της, δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς πώς. Ο συντονιστής που θα προκύψει σήμερα αποκτά ωστόσο προβάδισμα καθώς θα ηγείται επί εξάμηνο. Ενώ θα εμπλακούν και τα κόμματα, και θα είναι και μετά τις ευρωεκλογές, σε νέο τοπίο.
***
* ΟΙ 14 που θα ψηφίσουν σήμερα, έγιναν ήδη 13 καθώς ο πρώτος σε σταυρούς και αυτή τη φορά, ο Θάνος Αδαμόπουλος, δήλωσε πως δεν θα μετάσχει, προκρίνοντας την ευρεία διαδικασία. Απ’ αυτούς τους 13, που είχαν εκλεγεί τον Οκτώβριο, έχουν ήδη παραιτηθεί τρεις, Απ. Καλογιάννης, Π. Σάπκας και Μιχ. Αναστασίου, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από επιλαχόντες.

Με άγιο
* Ο Άγιος Τσαλίκης βάφτισε τον Στ. Κασσελάκη κι όπως καμαρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο νερό της κολυμβήθρας «το λάδι σχημάτισε έναν σταυρό». Είναι άλλωστε και το ιερό σύμβολο του πολιτικού, ο σταυρός προτίμησης.
***
* ΟΧΙ, όχι ο Γιώργος Τσαλίκης, αυτός άλλωστε τραγουδάει.
Δε σου κάνω τον άγιο αχ αμάρτησα
Για μια νύχτα παράνομα αχ περπάτησα.
Πρόκειται λοιπόν για έναν σύγχρονο άγιο, τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Τσαλίκη, εκ Λιβισίου της Μικράς Ασίας, Ηγουμένου της εν Β. Ευβοία Μονής Οσίου Δαυΐδ, που αγιοκατατάχτηκε από το Φανάρι μόλις το 2017.
Κι οποίος είχε και παλιότερα μια εμπλοκή με την πολιτική. Καθώς το 1990 είχε νοσηλευτεί στην εντατική του Γενικού Κρατικού Αθηνών με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Την ίδια περίοδο νοσηλεύτηκε εκεί και ο Ανδρέας Παπανδρέου, γνωρίστηκαν και ο Γέροντας τον ευλόγησε, λέει, μετά από προτροπή των οικείων του, λέγε με Δήμητρα Λιάνη. Ένα χρόνο μετά, εκοιμήθη.

Μ’ ένα σμπάρο…
* ΤΟ ΚΚΕ υπέρ Γ. Βαρουφάκη, ναι. Εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας «την απαγόρευση εισόδου του στη Γερμανία, που αφορούσε τη συμμετοχή του σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό… Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια... Αυτό είναι το πολυδιαφημισμένο «κράτος δικαίου» και οι «ελευθερίες» της ΕΕ, που αφορούν μόνο τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου…».
Και με την ευκαιρία, καλεί στο τέλος «στη μάχη των ευρωεκλογών να δεχθεί πλήγμα η ΕΕ των εγκλημάτων, του πολέμου και της αδικίας, μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις που την εξωραΐζουν και την υπηρετούν.» (Οπότε να κι ο ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο κι οι λοιποί…).

Ανήσυχα βράδια
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.
- Βρε μάνα; Σου το έχω πει, την πίτσα να μου την κόβεις σε 6 κομμάτια, όχι σε 8. Αν φάω 8 κομμάτια πίτσα θα σκάσω, τι δεν καταλαβαίνεις…
***
* - ΘΕΛΩ βρε συ, να ζω ανήσυχα βράδια, γεμάτα ένταση.
- Φάε τότε ένα ταψί γίγαντες κατά τις 11…
***
*- ΜΙΛΑΕΙ το ποτό, λένε μερικές φορές. Το φαΐ μουγκό πάντα.
***
* - ΤΙ φαγητό έχετε σήμερα;
- Ριζότο αλα κρεμ… Eσείς;
- Φασολάκια, αλλά δεν…

Από τη Νεολαία
* ΕΚΤΟΣ από τη γνωστή Ζωή Ακριβούλη, που φυσικά εκφράζει την τάση Ν. Μπίστη στο κόμμα, του πολιτικού της μέντορα, υποψήφια ευρωβουλευτής κι άλλη Λαρισαία, η νεαρή Φαρσαλινή Κατερίνα Φλώρου, οικονομολόγος που κάνει διδακτορικό στην Πάτρα, προερχόμενη από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν, τώρα με τη Νέα Αριστερά.

Ενισχύθηκαν
*ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ το αποτέλεσμα των εσωκομματικών προκριματικών στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας λένε πως τον Βολιώτη Γ. Μαρτίου, που εκλέχθηκε κι ας είναι Απρίλιος, ενίσχυσε ο βουλευτής Αλ. Μεϊκόπουλος και τη Φαρσαλινή Χρ. Χλαπανίδα ο Βασ. Κόκκαλης. Και τα Φάρσαλα βέβαια μαζί της, σε πλήρη στοίχιση. Οι συριζαίοι, συριζαίοι, οι εξ Αριστεράς προερχόμενοι, προτίμησαν την Τρικαλινή πρώην βουλευτή, από το 2012, την Παν. Δριτσέλη.

Αντίπαλοι
* ΣΤΗΝ ηγεσία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές με διαφορετικά κόμματα, θα στήσουν μπλόκα στις κάλπες. Ο πρόεδρος Ρίζος Μαρούδας, από της Αγιάς τα μέρη, με το ΚΚΕ και ο εκπρόσωπος Τύπου Σωκρ. Αλειφτήρας, με την «Πλεύση». Ο οποίος στην περιοχή του, τα Φάρσαλα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικηγόρο Χρ. Χλαπανίδα, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερείπιο
* ΕΚΕΙ που έχουν πάει τα ενοίκια και με τα ερείπια που νοικιάζονται κάποιες φορές, προέκυψε και το ακραίο.
- Θέλω να μου κατεβάσετε το ενοίκιο διότι έχει ποντίκια το σπίτι.
- Πού είναι το ποντίκια;
Πετάει ο ενοικιαστής ένα κομμάτι τυρί εμφανίζεται ένα ποντίκι.
- Έλα μωρέ… Για ένα ποντίκι κάνεις έτσι;
Πετάει εκείνος πιο πολύ τυρί μαζεύονται ένα σωρό ποντίκια. Και από πίσω κι ένα ψάρι.
- Τι, υπάρχει και ψάρι;
- Άσε... Για την υγρασία θα μιλήσουμε αργότερα.

 

-----

 LIGERAS.jpg* Η ομογένεια της Αμερικής τίμησε και φέτος με τη δέουσα λαμπρότητα την ημέρα της ανεξαρτησίας και την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στη δεξίωση που ακολούθησε, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Ελληνοαμερικάνος (εκ Νίκαιας ορμώμενος) Αχιλλέας Λυγγέρας, με τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο και τη σύζυγό του, γνωστή σχεδιάστρια μόδας Σίλια Κριθαριώτη.

 

KAFES.jpg * ΤΟΣΑ χρόνια στις Βρυξέλλες τον ταλαιπώρησαν μάλλον, τον καταπίεσαν με τις συνήθειες και τους κανόνες τους. Επιτέλους ανάσα στη Λάρισα. Όπου μπορείς να πιείς τον καφέ σου, όχι να τον πάρεις και να φύγεις, κανονικά σε γυάλινο ποτήρι να τον απολαύσεις, παρκάροντας όπως-όπως και για ώρα, κλείνοντας και ράμπα για καρότσια, δίνοντας και το κακό παράδειγμα.

 

KOMMOTRIA.jpg* ΟΤΑΝ η κομμώτρια πήγε κομμωτήριο… Ενδιαφέρον θα είχε αντίστοιχο στιγμιότυπο με οδοντίατρο.

 

ALKAZAR1.jpg* ΜΕ αφορμή τις εργασίες ανάπλασης του πάρκου Αλκαζάρ που γίνονται από τη δημοτική αρχή, συμπολίτες επισημαίνουν ότι είναι μία ευκαιρία για συνολική αναδιοργάνωση του μεγάλου πνεύμονα πρασίνου της πόλης και όχι μόνο. Προτείνουν να αναδειχθούν οι προτομές και τα αγάλματα σπουδαίων ανθρώπων που άφησαν ιστορία με τη δράση και την προσφορά τους στον τόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εικονιζόμενη προτομή του μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και οπλιτών στον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1987, η οποία όπως φαίνεται χρήζει συντήρησης.
Κάποια στιγμή καλό είναι, όπως αναφέρουν οι συμπολίτες, να καθαριστούν και οι γειτονικές κλειστές τουαλέτες και όταν γίνει αυτό να είναι και στη διάθεση του κοινού, τουλάχιστον την ημέρα. Επίσης, τώρα που καλοκαιριάζει, ολοένα και περισσότεροι επισκέπτονται το Κηποθέατρο, άρα αυξάνεται η ανάγκη και για περισσότερους κάδους απορριμμάτων.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass