ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2024 17:11
* ΜΕΤΑ το τέλος των αρχαιρεσιών της ΚΕΔΕ, εκλεγμένος πλέον στη νέα διοίκηση ο δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος, πλαισιωμένος από τον φίλο του Λαρισαίο βουλευτή Χρ. Κέλλα και τη βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, την αστραφτερή Μυκονιάτισσα Κατερίνα Μονογυιού. Ζ. * ΜΕΤΑ το τέλος των αρχαιρεσιών της ΚΕΔΕ, εκλεγμένος πλέον στη νέα διοίκηση ο δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος, πλαισιωμένος από τον φίλο του Λαρισαίο βουλευτή Χρ. Κέλλα και τη βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, την αστραφτερή Μυκονιάτισσα Κατερίνα Μονογυιού. Ζ.

Των ημερών
* ΜΠΗΚΕ ο Μάρτιος, ωραία, έφερε και την άνοιξη. Μπήκε κι η εβδομάδα που φέρνει μαζί της την Τσικνοπέμπτη, ακόμα καλύτερα.

- Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι λαγάνες, σιγοτραγουδούσε χθες ο Λαρισαίος, την επίκαιρη διασκευή.
- Λιγάκι υπομονή, συνέστηνε ο φίλος του. Κοντεύει η πιο ρομαντική μέρα του χρόνου. Εν τω μεταξύ μεριμνήστε για κάρβουνα.
* * *
* ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΣ χθες ο M.Κ.
- Κανείς δεν μου ευχήθηκε στη γιορτή μου...
- Καλά, πότε γιόρταζες, τι γιορτή ήταν;
- Μα την Κυριακή, του Ασώτου...
Ζ.
Τον άλλο μήνα;
* ΜΕ τις δικές τους προσεγγίσεις στις οικονομικές εξελίξεις, χθες στην παρέα των Λαρισαίων.
- Αν την 1η Μαρτίου λένε ότι μειώθηκαν οι τιμές σε 3.500 είδη, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα γίνει την 1η Απριλίου.
* * *
* - ΜΕΓΑΛΟΣ ενθουσιασμός επικρατεί πάντως στην κοινωνία.
Η Κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει κατά 15% τις τιμές που είχαν αυξηθεί 200%.
* * *
* - ΜΑΛΛΟΝ πρέπει να κάνουμε δυο δουλειές πλέον.
Μία για τους λογαριασμούς και μία για να έχουμε να φάμε.
Ζ.
Βάσει πλάνου
* ΤΟ σχέδιο που εκπόνησαν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας θα παρουσιάσουν λέει σήμερα στον Πρωθυπουργό οι επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας, που όμως ο διευθυντής της είναι Έλληνας και την οποία είχε προσλάβει για τη δουλειά αυτή η Κυβέρνηση. Το εν λόγω πλάνο έχει υποβληθεί στον Πρωθυπουργό από την προηγούμενη Τετάρτη. Εκ των υστέρων πέρασαν κι από την Υπέρεια, προχθές, κι είδαν το μαύρο χάλι στην περιοχή που πλημμυρίζει κάθε τρεις και λίγο.
* * *
* ΣΤΟ σχέδιο περιγράφονται, όπως είπαν, δράσεις, προτάσεις, πλάνα για αντιμετώπιση πλημμυρών. Κι αφού ακουστεί η έκθεση, η περιγραφή, μετά θα σκεφτούν στην Κυβέρνηση για το τι θα κάνουν στη Θεσσαλία. Κι όταν αποφασίσουν θα τα δρομολογήσουν, εφόσον υπάρχουν χρήματα φυσικά. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει...
* * *
* ΕΝ τω μεταξύ, θα συνεχίσει να βρέχει. Φάνηκε και την περασμένη εβδομάδα. Με τη γη χορτασμένη από νερό και τα ποτάμια μπουκωμένα από φερτά υλικά και τα αναχώματα πληγωμένα, η κανονική βροχόπτωση λίγο κόντεψε να μετατραπεί σε πλημμύρα.
* * *
* ΑΠΟ την πλευρά των Ολλανδών, πάντως, ο Έλληνας δηλαδή, δίνεται απάντηση και στην κριτική που θα ασκηθεί. Αντιμετωπίζεται κι αυτή εκ των προτέρων. «...Όταν ανακοινώνονται σχέδια τέτοιου εύρους και μεγέθους προκύπτουν αντιρρήσεις από διάφορες πλευρές και σε όλα τα επίπεδα: από δημάρχους ως υπουργούς και από τοπικό ως εθνικό επίπεδο.
Όμως, αυτό που θα πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη είναι πως το τελικό ζητούμενο είναι η προστασία, το όφελος και η υγιής ανάπτυξη της περιοχής συνολικά. Σε κάθε αλλαγή επηρεάζονται πολλές πλευρές, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, θετικά ή αρνητικά, όμως στο τέλος και σε βάθος χρόνου...».
Ζ.
Μην πατάς εκεί
* ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ναι, αλλά και πλακίτσες Λαρισαίων με τον θρίαμβο του Έλληνα άλτη.
- Να δεις που αυτός ο Τεντόγλου δεν θα το έχει καθόλου με το ψάρεμα... Αφού στο πήδημα είναι ο καλύτερος στον κόσμο...
* * *
* - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το «Μην πατάς εκεί, έχω σφουγγαρίσει» απέδωσε καρπούς. Δικαιωμένες οι Ελληνίδες μανάδες μετά το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου. (Από τη μια άκρη του σαλονιού βρέθηκε πέρα από την άλλη).
Ζ.
Με ειδικότητα
* ΑΛΛΕΣ μανάδες, που έρχονται από παλιά και συνεχίζουν και στη σύγχρονη εποχή.
- Στον κήπο νομίζεις ότι φυτρώνουν τα λεφτά; Ρωτάει η ειδικός στην εξελιγμένη Κηπουρική.
* * *
* - Απ’ το ένα αυτί μπαίνει κι απ’ το άλλο βγαίνει, λέει η εξειδικευμένη στην Ωτορινολαρυγγολογία.
Ζ.
Άντε γεια...
* ΔΕΝ είναι που επιβάλλεται να γίνει το έργο, να είχε γίνει εδώ και χρόνια δηλαδή η κατασκευή σύγχρονου δρόμου μεταξύ Λάρισας-Φαρσάλων.
Απαράδεκτη η υφιστάμενη κατάσταση, πάρα πολύ επικίνδυνη. Μπορεί να το έχουν συνηθίσει όσοι οδηγούν σ’ αυτόν συχνά, εκείνος που θα περάσει πρώτη φορά ή μετά από χρόνια τρελαίνεται. Και να ήταν κάνα δύσκολο και ακριβό έργο με σήραγγες και κοιλαδογέφυρες, για δρόμο στον κάμπο πρόκειται.
Δεν είναι που επιτέλους οι απαιτούμενες μελέτες ολοκληρώνονται αφού τελικά τις είχε αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αν δεν έχουν κιόλας ολοκληρωθεί ήδη.
* * *
* ΕΙΝΑΙ που, όπως συνηθίζουν να λένε οι νεοδημοκράτες παράγοντες, «ο λόγος του Μητσοτάκη είναι συμβόλαιο».
Και ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί δημοσίως και πολύ συγκεκριμένα για την υλοποίηση του έργου. Μόλις πέρυσι. Και τώρα έρχεται, και μάλιστα επισήμως στη Βουλή, αλλά στο παρεμπιπτόντως, ο αρμόδιος υπουργός, ο εκ Λαμίας κιόλας, σύνορο με τα Φάρσαλα, ο Χρ. Σταϊκούρας, να παραπέμψει το σημαντικό αυτό έργο στις ελληνικές καλένδες. «Άντε γεια...», το αποχαιρέτισε.
* * *
* «ΔΕΝ βγαίνω» είπε ο υπουργός. Προσθέτοντας τα κονδύλια που έδωσαν για τις ζημιές από την πλημμύρα, τα λεφτά που θα δώσουν δηλαδή, θα, διότι ακόμη δεν... Τόσα εδώ, τόσα εκεί, τόσα και παραπέρα, θα, οπότε δεν περισσεύουν και για το προγραμματισμένο έργο.
Α, πολύ ωραία...
Δηλαδή η ίδια Θεσσαλία θα χρηματοδοτήσει από το υστέρημά της την αποκατάσταση των καταστροφών; Δεν θα γίνουν άλλα έργα στην περιοχή για να πάνε τα λεφτά στις ζημιές; Έκτακτα, πολύ ωραία βοήθεια είναι αυτό...
Ζ.
Τι θα κάνουν;
* ΔΗΛΑΔΗ ο «Ντάνιελ» έπνιξε και τον δρόμο των Φαρσάλων; Εκτός από την κυβερνητική αξιοπιστία... Το δούλεμα πάει σύννεφο.
Το σχέδιό τους το αποκάλυψε, τυχαία μάλλον, ο Χρ. Σταϊκούρας, απαντώντας σε κάτι που είπε, επ’ ευκαιρία, ο Μ. Χαρακόπουλος, άλλη ήταν η ερώτηση του Λαρισαίου βουλευτή, για το φράγμα της Σκοπιάς Φαρσάλων, υπόθεση που δεν ναυάγησε, αλλά σέρνεται, όμως, παρά τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις Μητσοτάκη, θα μπορούσε, λοιπόν, ο Υπουργός να το προσπεράσει, εκείνος βρήκε, όμως, την ευκαιρία να μπουμπουνίσει την ακύρωση.
* * *
* ΜΕΤΑ απ’ αυτό, λοιπόν, απομένει το ερώτημα πότε θα ξεσηκωθούν οι βουλευτές της περιοχής; Οι κυβερνητικοί δηλαδή, γιατί οι άλλοι έπρεπε να είναι ήδη στα κεραμίδια.
Αναλόγως ο δήμαρχος Φαρσάλων θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει απεργία πείνας. Ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας να πηγαινοέρχεται καθημερινά Λάρισα-Φάρσαλα, συμβολικά, έστω με το ποδήλατό του. (Έχουν και τη συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη, την άλλη εβδομάδα στο Μαξίμου, το θέμα δεν μπορεί να αγνοηθεί).
Ζ.
Και διαχειριστής
* ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ με το γυναικείο φύλο οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Κορίτσια, αν σας αρέσουν οι άντρες με εξουσία, έχω εκλεγεί 2 συνεχόμενες χρονιές διαχειριστής στην πολυκατοικία.
* * *
* - ΚΑΙ για πες μωράκι μου, πώς θα σε αναγνωρίσω;
- Είμαι κοντή, χοντρή, αξύριστη, με γυαλιά και σπυράκια. Εσύ;
- Εγώ; Εγώ δεν θα ‘ρθω.
* * *
* - ΜΟΥ αρέσεις πολύ και σε θέλω.
- Είμαι παντρεμένη.
- Δεν ζηλεύω.
* * *
* - ΠΑΝΤΩΣ εγώ σ’ αγαπούσα. Μετά, εσύ ξεβάφτηκες.
Ζ.
Ιδιαιτέρως ενεργοί
* ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΙ οι Λαρισαίοι φοιτητές, μέσα στην ενέργεια.
- Δύο κοιλιακούς σήμερα, δεν κατάφερα να σηκωθώ με την πρώτη προσπάθεια.
* * *
* - ΔΗΛΑΔΗ δεν θεωρείται γυμναστική το να σηκώνεσαι από το κρεβάτι;
Γιατί το κάνω. Κάθε μέρα.
* * *
* - ΤΟ βράδυ δεν έχω ύπνο και το πρωί δεν έχω ξύπνιο.
* * *
* - ΕΙΧΑ πάρα πολλές δουλειές για σήμερα, κάποιες τις άφησα για αύριο και όλες μαζί για μεθαύριο.
Ζ.
Διαφοροποιήσεις;
* ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τις ενοχλητικές για την Κυβέρνηση τοποθετήσεις του ο Αντ. Σαμαράς. Κι όσον αφορά τους πολιτικούς της Λάρισας, εντάξει ο Χρ. Καπετάνος, φίλος Αυγενάκη και σούπερ φαν Μητσοτάκη, είναι μάλλον δεδομένο ότι κρατάει σαφείς αποστάσεις από τον πρώην πρωθυπουργό.
Άγνωστο, όμως, πόσο τον ακολουθεί ο Μ. Χαρακόπουλος, που παρότι καθαρόαιμος καραμανλικός, βρέθηκε τελευταία στο μήκος κύματος Σαμαρά, να ψηφίζει μαζί του. Ενώ δεν έγινε γνωστό αν τον αποδοκιμάζει ο Χρ. Κέλλας, για τον οποίο ο Μεσσήνιος ήταν ο πολιτικός του μέντορας. (Υπάρχουν, άραγε, μόνιμες ανακατατάξεις στο σκηνικό;).
Ζ.
Αποκατάσταση
* Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά το σχόλιο της «Ε», ανταποκρίθηκε άμεσα στο πρόβλημα της διανομής συσσιτίου για τους πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας και της Τοπικής Κοινότητας Κεραμιδίου που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας στο Κουτσόχερο και από χθες αντικατέστησε τον Δήμο που είχε προβεί σε αδικαιολόγητη διακοπή σίτισης ακόμη και σε ευπαθείς ομάδες.
Ο περιφερειάρχης κ. Κουρέτας επικοινώνησε με τον καταγγέλλοντα τη διακοπή σίτισης, πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φαρκαδόνας, Ευάγγελο Κοταρέλα, λέγοντας ότι οι καταγγελίες του είχαν βάση και γι’ αυτό φρόντισε άμεσα να αποκατασταθεί η αδικία.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε την ευθύνη και πλέον διανέμονται καθημερινά 190 γεύματα, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα.
Σ.Κ.
Καταλήψεις
* Η Κυβέρνηση επιμένει, οι φοιτητές επιμένουν. Οι καταλήψεις συνεχίζονται, αλλά δυστυχώς φως στο τούνελ δεν φαίνεται. Το σχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προχωρά παρά τις σφοδρές αντιδράσεις. Η κατάληψη στα δύο κτίρια της Ιατρικής στη Λάρισα δεν ξανάγινε και όλα καταδεικνύουν ότι δεν πρόκειται να λήξει σύντομα, αφού όλα δείχνουν κλιμάκωση. Δεν θα έπρεπε πάντως έτσι. Οι νέοι έχουν λόγο. Πρόκειται για το μέλλον τους...
Ν.Π.
Ατρόμητος
* - ΒΡΕ συ, όταν θέλεις να βγεις με φίλους πώς το λες στη γυναίκα σου;
Αντάλλασσαν εμπειρίες οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Εγώ; Της τα λέω στην αρχή χύμα και τσουβαλάτα και μετά ό,τι μου έρθει στο κεφάλι.
- Δηλαδή τι εννοείς;
- Της λέω, «Αγάπη μου, θα βγω με τους φίλους μου σήμερα το βράδυ». Και μετά τρώω καμιά παντόφλα ή κάνα πιάτο στο κεφάλι...
Ζ.

 

--------------

KAIROS.jpg* ΗΡΘΕ η άνοιξη στην πόλη και η Κεντρική πλατεία χθες κατακλύστηκε από κόσμο που απολάμβανε την ηλιόλουστη μέρα. Ο Μάρτης γδάρτης δεν φάνηκε ακόμη...

 

 

EPISKECH-E.jpg* ΘΕΜΑΤΑ που αφορούν τη λειτουργία του Κατασκηνωτικού Κέντρου Προσκόπων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στην Καλλιπεύκη, αλλά και γενικότερα δράσεις του προσκοπισμού, συζήτησαν κατά την επίσκεψή τους στην «Ε» και τη συνάντησή τους με τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Γιώργο Μιχαλόπουλο, και τη συντάκτρια, κ. Λένα Κισσάβου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της Π.Ε. Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Μωυσής Μανουάχ, ο περιφερειακός έφορος Προσκόπων Κεντρικής και Δυτ. Θεσσαλίας Αντώνης Ευαγγέλου, ο αρχηγός του Κατασκηνωτικού Κέντρου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στην Καλλιπεύκη Θεόδωρος Δούβλης και ο έφορος Επικοινωνίας-Δημοσίων Σχέσεων Μιχάλης Πιτένης.

 

SKYLOS.jpg* ΦΟΒΗΘΗΚΕ ότι θα έκανε κρύο η γιαγιά και τον έντυσε τον σκύλο που της άφησαν να τον προσέχει, με ό,τι είχε...
Ζ.

 

 

*ΝΕΑ πατέντα με τηλέφωνο μικρόφωνο, για όσους τραγουδούν στο μπάνιο.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass