ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2024 14:00
* ΚΑΙ για καφεδάκι μετά, στον Μύλο, ο δήμαρχος με τον Λάκη Λαζόπουλο. Ο οποίος ζήτησε λέει να φαίνεται στη φωτογραφία η πινακίδα πίσω τους. Πολύ τον αγαπάει τον φίλο του Κώστα Τσιάνο, είπε, και τον εκτιμάει απεριόριστα. Ζ. * ΚΑΙ για καφεδάκι μετά, στον Μύλο, ο δήμαρχος με τον Λάκη Λαζόπουλο. Ο οποίος ζήτησε λέει να φαίνεται στη φωτογραφία η πινακίδα πίσω τους. Πολύ τον αγαπάει τον φίλο του Κώστα Τσιάνο, είπε, και τον εκτιμάει απεριόριστα. Ζ.

Συννεφιασμένος
* ΧΘΕΣ λόγω της ημέρας, τους περισσότερους δεν τους ένοιαζε ο ήλιος, το φεγγάρι θα τους ενδιέφερε, το βράδυ. Ίσως ο ουρανός μ’ αστέρια, να τον τάξουν στο αμόρε. Έτυχε όμως λειψό το φεγγάρι, είχε και συννεφιά, ανύπαρκτη η επουράνια βοήθεια. Ε, η λιακάδα του μεσημεριού σήμερα, θα δράσει ευεργετικά στη διάθεση όλων.
Ζ.

Υπονομευτές
* ΔΕΝ έλειψαν τ’ αστεία χθες μεταξύ των Λαρισαίων, μάλλον περίσσεψαν. Όπως και η υπονομευτική διάθεση.
- Περιμένω πώς και πώς τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου...
- Τόσο πολύ ερωτευμένος;
- Ανθοπωλείο έχω...
***
* - ΘΥΜΑΣΑΙ τον πρώτο μας Βαλεντίνο;
- Πώς δεν θυμάμαι... Που μας είχε πιάσει κόψιμο απ’ το παστάκι καρδούλα που φάγαμε. Αξέχαστο...
***
* - ΘΑ λείπω όλη μέρα ρε, να νομίζουν ότι έχω κι εγώ φιλενάδα.
***
* - ΔΕΝ πειράζει που ‘φυγες αγάπη μου μεγάλη. Τσίπουρο μαζί σου έπινα, τσίπουρο με την άλλη.
Ζ.

Υπονομευτές (ΙΙ)
* - ΤΙ μου πήρες σήμερα για τον Βαλεντίνο;
-Αυτά που μου έγραφες, φέτα, κιμά, λεμόνια και μήλα...
***
* - ΠΟΙΑ κρέμα σώματος βάζεις. για να σου πάρω του Αγίου Βαλεντίνου;
-Δεν παίρνεις καλύτερα μια βολταρέν που τελείωσε;
***
* - ΕΧΕΤΕ καρτούλες για τον Αγιο Βαλεντίνο που να γράφουν «Στη μοναδική μου αγάπη»;
-Ναι, βέβαια...
- Ωραία... Δώστε μου πέντε, παρακαλώ.
Ζ.

Ταβάνι-Πάτος
* - ΕΞΥΣΕ τον πάτο του βαρελιού η κυβέρνηση ή έπιασε πάτο η κοροϊδία...
Είχε τις αμφιβολίες του ο Λαρισαίος αναλογιζόμενος τις εξελίξεις με τα μπλόκα.
- Έφτασαν ταβάνι τα κυβερνητικά μέτρα ή έπιασε ταβάνι το αγροτικό πρόβλημα; (Και εν τέλει πάμε προς τα πάνω, ψηλά ή πατώνουμε;)
Ζ.

Στον κόσμο του
* ΗΤΑΝ μία πολύ κρίσιμη μέρα για την κυβέρνηση σε σχέση με το αγροτικό ζήτημα, σχολίαζε χθες το «Ποντίκι».
Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις, εξήγγειλε μέτρα, αλλά τα αποτελέσματα δεν φάνηκαν να είναι θετικά, τουλάχιστον όχι αμέσως. Το ζόρι το κυβερνητικό μεγάλο.
Γι’ αυτό και κατανοώ τον Λευτέρη τον Αυγενάκη, που έχει βάλει το χεράκι του για να ξεσηκωθούν οι αγρότες, ο οποίος διάλεξε να ξεσκάσει το ίδιο βράδυ σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου, πίνοντας τις ποτάρες του. Όχι, θα κάτσει να σκάσει. Μπλόκα αυτοί; Μπάρες, στο μπαρ, εκείνος...
Ζ.

Με κόστος
* ΤΟΥΣ στοιχίζει πολύ η υπόθεση με το πετρέλαιο, υποφέρουν.
Γι’ αυτό οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να προμηθεύονται φτηνό πετρέλαιο, με ανάλογη περικοπή στον φόρο, ώστε να μειώσουν το αβάσταχτο κόστος παραγωγής.
Επομένως, για να φτάσουν να σχεδιάζουν κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ, θα πρέπει να έχουν φτάσει στα όριά τους, τα παίζουν πλέον όλα για όλα. Καθώς δεν είναι η ταλαιπωρία στον δρόμο, οδηγώντας σε τέτοια απόσταση μηχανήματα που είναι για χωράφια, κυρίως είναι και το πόσο από το πολύ ακριβό πετρέλαιο θα κάψουν στο ταξίδι...
Ζ.

Στα λευκά
* ΜΕΡΕΣ που ‘ναι, συζητείται και το θέμα του γάμου, αν κι αυτό διατηρείται πάντοτε επίκαιρο, με διιστάμενες ωστόσο προσεγγίσεις.
- Πώς προτιμάς τον γάμο μας, μωρό μου, πολιτικό ή θρησκευτικό;
- Φανταστικό.
***
* - ΑΓΑΠΟΥΛΑ μου, είδα στ’ όνειρό μου ότι θα φορέσω λευκά. Πότε λες;
- Από βδομάδα κοριτσάρα μου. Θα σε γράψω σε σχολή καράτε.
***
* - ΔΕΝ είναι όλοι οι άντρες ηλίθιοι, κορίτσια. Υπάρχουν και οι ανύπαντροι.
***
* - ΑΝ θες ν’ αλλάξεις τον κόσμο, κάντο όσο είσαι ελεύθερος. Παντρεμένος ούτε κανάλι στην τηλεόραση δεν θα μπορείς ν’ αλλάξεις.
Ζ.

Στα κεντρικά
* ΠΟΙΟΥΣ παίρνει μαζί του στη συνέλευση της ΚΕΔΕ ο Θαν. Μαμάκος; Ο δήμαρχος μετέχει σ’ αυτή εξ οφίτσιο. Αντιπρόσωποι μέσω της ΠΕΔ Θεσσαλίας, από τον Δήμο της Λάρισας, ελήφθη μέριμνα να εκλεγούν δύο Κωστάδες, ο Καλαμπαλίκης κι ο Αργυρόπουλος, συμπτωματικά ο παλιότερα και ο νυν αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ. (Ο ένας ολοκληρώνει τον κύκλο του, ο άλλος τώρα τον ξεκινάει.)
***
* ΚΑΠΟΙΟΙ σεναριολόγοι είχαν εκτιμήσει ότι θα προωθούνταν ο Αχ. Κέλλας, που εκτιμούν ότι έχει περαιτέρω πολιτικές βλέψεις, είναι και εκλεγμένος στην κεντρική πολιτική επιτροπή της ΝΔ... Όμως μάλλον θεωρήθηκε άπειρος, ως πρωτοείσακτος στα αυτοδιοικητικά.
Ζ.

Βασιλικό οφσάιντ
* ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κατάλαβε το οφσάιντ στο γκολ της Λειψίας, που θα ήταν καθοριστικό στο ματς με τη Ρεάλ.
Μόνο ο διαιτητής, ο επόπτης φυσικά και κυρίως ο «Var», που βάρεσε τους Γερμανούς. Η έννοια της συνεργασίας των αρμοδίων εξέλιπε, οι κάμερες και τα ριπλέι διαφωνούσαν, οι σπήκερ κι οι σχολιαστές εμβρόντητοι, μέχρι και ποδοσφαιριστές της Ρεάλ έλεγαν μετά για κανονικό γκολ.
Κι όλα καλά, ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει τους πατροπαράδοτους κανόνες του, η Βασίλισσα βουρ για τον τελικό, λίγο σπρώξιμο ίσως χρειαστεί ακόμα.
***
* Κι ήρθε αργότερα το σκανδαλωδώς υπέροχο γκολ, το ποίημα του Μπραχίμ Ντίας να καλύψει το σκάνδαλο, να συγχωρεθούν οι αμαρτίες της Βασίλισσας.
Κρατάει χρόνια αυτή η παράγκα πάντως, πάρα πολλά...
Ζ.
Ανελέητες
* ΠΟΛΥ σκληρές οι νεαρές Λαρισαίες, ανελέητες.
- Δηλαδή, τι πρέπει να κάνω για να με θες;
-Τάμα.
***
* - ΚΑΙ δε μου λες αγάπη μου, πόσα χρόνια ζει ο γάιδαρος;
-Γιατί, δεν νιώθεις καλά;
***
* - ΠΕΣ μου κάτι που σε ενοχλεί στη σχέση μας.
-Εσύ.
***
* - ΘΕΛΕΙ προσοχή. Του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουν όσες έχουν μόνο μία σχέση με άντρα. Οι υπόλοιπες γιορτάζουν των Αγίων Πάντων.
Ζ.

Πάνω από 100...
* «ΓΕΩΡΓΙΚΑ συλλαλητήρια», ο τίτλος στην εφημερίδα «Μικρά» της Λάρισας, που ανασύρει από το 1910 ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ. Τι, δυο μήνες τα τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου, πάνω από έναν αιώνα έχουν οι αγρότες στους δρόμους, διεκδικώντας το δίκιο τους: Κατόπιν συνεννοήσεως των κατά τόπους Γεωργικών Συνδέσμων, της Θεσσαλίας, θα συγκροτηθώσιν εις τα πόλεις αυτής και κωμοπόλεις την προσεχή Κυριακήν πάνδημα συλλαλητήρια υπέρ λήψεως των δεόντων μέτρων προς αποκατάστασιν των γεωργών. Ούτω και ενταύθα θα έχωμεν πρωτοφανές στλλαλητήριον, εις ο θα λάβωσι μέρος και πάντες οι κάτοικοι των πέριξ χωρίων και Δήμων, επί τούτω ερχόμενοι την πρωίαν της Κυριακής.
Ζ.

Μόνο αυτό...
* - ΕΓΩ είχα προβλήματα στη δουλειά, προβλήματα με τη γυναίκα μου, με τα παιδιά μου, διηγούνταν σε μπαρ της Λάρισας ο σκληρός πότης.
- Είχα οικονομικά προβλήματα, συνέχισε, και προβλήματα υγείας. Ουσιαστικά μόνο με το ποτό δεν είχα πρόβλημα. Και έπινα. (Προκαλώντας εννοείται όλα τα υπόλοιπα προβλήματά του, που τον έστελναν πάλι στο ποτό να ξεχαστεί κοκ, φαύλος κύκλος.)
Ζ.

Τότε;
* ΘΑ μας αποειδεί ο Θεός... Κάπως έτσι αντιμετωπίζουν κάποιοι την προοπτική νομιμοποίησης του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, κάπως έτσι όμως θα πρέπει να είχε αντιδράσει πολύς κόσμος όταν το 1982 ο Α. Παπανδρέου, με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κατάργησε τον νόμο περί μοιχείας.
Νόμος που σήμερα θα θεωρούνταν φρικτός αφού προέβλεπε για όσους «πατούσαν το στεφάνι τους», συλλήψεις επ’ αυτοφώρω, μεταφορά γυμνών ανθρώπων τυλιγμένων με σεντόνια, διαπόμπευση, αλλά και δίκη και ποινή φυλάκισης. Τι μπορεί να έλεγαν οι ηλικιωμένοι τότε για την κατάργηση του νόμου; Οι περισσότεροι θα μιλούσαν για «τα ύστερα του κόσμου...»
Ζ.

Έπαιζαν
* ΣΕ μια συγκέντρωση παλιών Λαρισαίων συμμαθητών δύο φίλοι κοιτάνε κάποιες φωτογραφίες από το σχολείο.
- Κοίτα... Θυμάσαι τον Γιαννάκη; Καλά, φοβερό παιδί, ε;
- Ναι, είχε πολλή φάση.
- Είχαμε κάνει πλάκες μ’ αυτόν... Μια φορά ήμασταν στο προαύλιο και παίζαμε Γουλιέλμο Τέλο. Εκείνος είχε βάλει ένα μήλο στο κεφάλι του κι εγώ με ένα τόξο του έριχνα βέλη.
- Ναι, ναι το θυμάμαι...
- Τον καημένο, τώρα θα ήταν 40 χρονών.
Ζ.

Ενωμένο
* ΔΕΝ πέρασε απαρατήρητη η χθεσινοβραδινή δήλωση του αγρότη Γιάννη Κουκούτση πως «το μπλόκο του Πλατυκάμπου θα συνεχίσει ενωμένο και δυνατό».
Ήταν προφανές ότι έδινε τη δική του απάντηση για την αποχώρηση των πλημμυροπαθών συναδέλφων του αγροτών από το μπλόκο μετά από 60 ημέρες παραμονής.
Μια αποχώρηση που έδωσε το δικό της στίγμα, το δικό της μήνυμα για όσα (δεν) συζητήθηκαν στη συνάντηση στο Μαξίμου διαμορφώνοντας και κάποιες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. Η πορεία θα δείξε αν το μπλόκο θα συνεχίσει ενωμένο ή η δήλωση του αγροτοσυνδικαλιστή έγινε για να ισορροπήσει τις εντυπώσεις επιβεβαιώνοντας ακριβώς το αντίθετο...

Στους δρόμους
* ΑΠΟ θέση αρχής διαφωνούν οι νοσοκομειακοί γιατροί με τα απογευματινά ιατρεία που εξήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ετοιμάζονται για «μάχες» στους δρόμους.
Κατηγορηματικά αντίθετοι η ΕΙΝΚΥΛ και οι γιατροί του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διαμηνύουν ότι οι γιατροί δεν ψάχνουν δεύτερη δουλειά και «εξτραδάκια» με απογευματινή απασχόληση. Όσοι επέλεξαν το ΕΣΥ, λένε, το έκαναν γιατί πιστεύουν στη δημόσια υγεία, συνεπώς και οι ασθενείς πρέπει να απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες, άρα και χειρουργεία.
Τα υπόλοιπα στους δρόμους και αφού το Υπουργείο δώσει διευκρινίσεις (εντός των προσεχών ημερών) για την υλοποίηση του μέτρου.

 

 

 

GALAMATHS.jpg

* ΑΥΤΗ την ανάρτηση έκανε χθες για τη γυναίκα του ο γ. γ. Επικοινωνίας Δημ. Γαλαμάτης. Σημειωτέον ότι η δικηγόρος Αντιγόνη Καρατζολίτη είναι από τη Χάλκη.
Ζ.

 

 

 

FANARIA.jpg

 

* ΚΑΠΩΣ έτσι τα έβλεπε χθες ο νεαρός Λαρισαίος οδηγός. Ιδίως το πάνω, το κόκκινο.
Ζ.

 

 

 

AGELADA.jpg

 

* ΗΜΕΡΑ των ερωτευμένων και εμπνεύστηκε ο αγελαδοτρόφος. Πήρε το πινέλο...
Ζ.

 

 

 

SOKOLATA.jpg

* ΓΙΑ ορισμένους ήταν τέτοια η σοκολάτα χθες.
Ζ.

 

 

 

 

NOSOKOM.jpg

* ΕΙΔΙΚΗ φροντίδα χθες από τις νοσοκόμες, λόγω της ημέρας.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass