ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2023 17:08
* Ο ένας έφυγε, ο άλλος έρχεται. Σίγουρα ο ένας απ’ τους δύο δεν έχει λόγο να χαμογελάει. Ζ. * Ο ένας έφυγε, ο άλλος έρχεται. Σίγουρα ο ένας απ’ τους δύο δεν έχει λόγο να χαμογελάει. Ζ.

Με αρώματα
* ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ καμπίσια για τον τρέχοντα μήνα.

- Δικιέμβρς, ου μήνας τουναρουμάτουν. Βικς, Βουλταρέν, Τσίπρου, Κάουτιρπέιν, Πιτρέλιου κι άλλις τέτχιες ιντριβές.
Ζ.
Εορτάζουν
* ΠΑΛΙ Τετάρτη έπεφτε και το 1900 ο Άι Νικόλας, χρόνια πολλά σήμερα στους εορτάζοντες, οπότε είχε ανακύψει πρόβλημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σάλπιγξ», που εντόπισε ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.: Επειδή την προσεχή Τετάρτην 6 Δεκεμβρίου, εορτήν του Αγίου Νικολάου, συμπίπτει και η εβδομαδιαία αγορά, το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον του ενταύθα φερωνύμου Ιερού Ναού ανέβαλε τον επίσημον πανηγυρισμόν της εορτής ταύτης διά την προσεχή Κυριακήν.
* * *
* ΚΑΙ ένα ακόμα από την εφημερίδα «Λάρισα», το 1908, με τη συνήθεια εορταζόντων και μη, η οποία μόλις πριν δυο-τρεις δεκαετίες ατόνησε και καταργήθηκε:
Αύριον εορτήν του Αγίου Νικολάου εορτάζουσιν οι κ. Νικ. Γαζής, Νικ. Κυριακίδης, Νικ. Φ. Κουτσίνας, Νικ. Σακελλαρόπουλος, Νικ. Ταμπασούλης, Νικολ. Σκουρογιάννης, Νικολ. Ευδαίμων επιλοχίας Πυροβολικού, Νικ. Ηρ. Χατζηδημούλης και Νικ. Μ. Κολοβός.
Δεν εορτάζουσιν οι κ. Νικ. Φίλιος, Νικ. Ριζόπουλος, Νικ. Μανωλάκης, Νικολ. Γαργάλας, Νικόλαος Κουκουφλής και Νικ. Τράκας.
Ζ.
Ιχνη με άχνη
* ΣΤΟ κλίμα των ημερών οι Λαρισαίοι.
- Τα μελομακάρονα είναι σαν να παίζει ο Ολυμπιακός με τη Φράιμπουργκ. Δεν μπορείς να φας μόνο ένα.
* * *
* - ΤΟ μελομακάρονο είναι εχέμυθο, δεν θα σε προδώσει ποτέ. Όχι σαν τον ρουφιάνο τον κουραμπιέ που αφήνει άχνη και σε βρίσκουν.
* * *
- ΓΙΑ πες; Τι βλέπεις στον καφέ;
- Μμμ... Σε κυνηγάει ένα Μ.
- Μελομακάρονο θα είναι.
Ζ.
Κοστίζει όμως…
* ΩΣΤΟΣΟ, φαίνονται κιόλας οι παρενέργειες.
- Έχω πάρει ήδη τα κιλά των Χριστουγέννων του 2024.
* * *
* - Ή θα μπω στο πνεύμα των Χριστουγέννων ή στο παντελόνι μου. Και στα δύο δεν γίνεται.
* * *
* - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, ο μήνας που τα ρούχα σου σου κάνουν μέχρι τη μέση του μήνα.
Ζ.
Καινούργιο ΑΦΜ;
* «...ΜΕ ευθύνη της Κυβέρνησης και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ 1, του ΣΥΡΙΖΑ 2 και του ΠΑΣΟΚ…». Από χθεσινή ανακοίνωση του ΚΚΕ της Λάρισας. Σιγά μην τους ονοματίσουν εκείνοι «Νέα Αριστερά». Αριστερά κιόλας…
* * *
* ΣΤΟ ίντερνετ πάλι, Λαρισαίοι έλεγαν άλλα.
- Είπαν το κόμμα «Νέα Αριστερά», λες και πέσανε Γ’ Εθνική και πήραν καινούργιο ΑΦΜ.
* * *
* - ΣΤΗΝ αρχή είχαν σκεφτεί να ονομάσουν το κόμμα Φορέα Αριστερής Λύσης. Τα αρχικά του, όμως, ΦΑΡΛΥ, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αποτελούν άνοιγμα στον Κασσελάκη, αφού έτσι λένε τη σκύλα του.
Ζ.
Χρωμοτιμολόγια
* ΜΕΤΑ τις κυβερνητικές ανακοινώσεις ανέλαβε το «λαναρείο» στο ίντερνετ.
- Να κάτσετε να διαβάσετε όλοι για τα νέα τιμολόγια, αύριο θα μας βάλουν γραπτό διαγώνισμα.
* * *
* - ΤΟ νέο χρωμοτιμολόγιο της ΔΕΗ θα το παρουσιάσει η Δέσποινα Μοιραράκη. Παρότι δεν έχει παίξει και μπορδοροδοκόκκινο τιμολόγιο, ακόμη.
* * *
* - ΑΣΠΡΑ, κόκκινα, κίτρινα, μπλε…
- Καραβάκια στο Αιγαίο…
- Τιμολόγια της ΔΕΗ καλέ…
* * *
* - ΑΠΟ τα SOS για τα Μαθηματικά του χρόνου στις Πανελλήνιες. Ο τρόπος υπολογισμού του τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος.
Ζ.
Και αλκοτέστ
* ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τα αλκοτέστ σε πεζούς ενόψει των Χριστουγέννων. Στόχος της Αστυνομίας είναι να αποφεύγονται ατυχήματα έξω από μπαρ, αναγγέλλει το «Βατράχι». Στόχος του μέτρου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι η πρόληψη ατυχημάτων στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια της πόλης από θαμώνες που έχουν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, αλλά και προστασία της κοινής ησυχίας, αφού συχνά πεζοί που έχουν πιει τραγουδάνε δυνατά γυρίζοντας στο σπίτι, προκαλώντας ενόχληση στους κατοίκους της περιοχής.
* * *
* «ΕΠΙΣΗΣ, παρατηρείται το φαινόμενο άτομα που έχουν πιει πολύ να πέφτουν πάνω σε άλλους πεζούς, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα», δήλωσε πηγή της Αστυνομίας. Οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι προς το παρόν δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους έχουν υπερβεί το όριο και απλά θα καλείται ταξί να τους μεταφέρει σπίτι τους. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κυρώσεις στο μέλλον, όπως πρόστιμα ή κατάσχεση του κινητού, ώστε να μην πραγματοποιούν μεθυσμένα τηλεφωνήματα σε πρώην τους που μπορεί να αποβούν μοιραία.
Ζ.
Εμπόδια
* ΜΕ ικανότητες οι νεαρές Λαρισαίες, όμως δεν τα έβρισκαν όλα εύκολα.
- Εγώ στο κρεβάτι είμαι γατούλα…
- Μαδάς;
* * *
* - ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ είκοσι μέρες τώρα και το μόνο που κάνουμε είναι να μιλάμε.
- Δεν σου αρέσουν οι συζητήσεις μας;
- Αν αγόρι μου ήθελα πουλί που μόνο μιλάει, θα έπαιρνα παπαγάλο.
* * *
* - ΑΚΟΥΣ εκεί να μη με δεχτούν στη Δραματική Σχολή; Ποια, εμένα. Που ο δικός μου νόμιζε επί τρία χρόνια πως κάνει το καλύτερο σεξ του κόσμου.
Ζ.
Δικλείδα
* Η αλλαγή πλεύσης του απερχόμενου Δημάρχου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο κι από επικεφαλής της «Συμπαράταξης», συνέπεσε χρονικά με την έντονη ανάδευση στο ΠΑΣΟΚ, όπου στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης της οργάνωσης της Λάρισας ακούστηκε πως θα επιδιωχθεί η ίδρυση δικής του ξεχωριστής δημοτικής παράταξης, «τώρα που δεν θα υπάρχει κι ο Καλογιάννης». Κάποιοι το σκέφτηκαν ότι αυτά τα δύο συνδέονται.
* * *
* ΔΙΟΤΙ παράταξη που δεν μετείχε στις εκλογές, δεν μπορεί να ιδρυθεί κατόπιν, δεν το επιτρέπει η υφιστάμενη νομοθεσία. Ο μόνος τρόπος θα ήταν να καταληφθεί εξ εφόδου η υφιστάμενη, από τους Πασοκτζήδες. Σ’ αυτήν, όμως, εκτός από τους δικούς τους, υπάρχουν και οι Συριζαίοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι ενδιάμεσοι που δεν είναι ούτε ΠΑΣΟΚ μήτε ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε αριθμητικός συσχετισμός βρίσκεται στην κόψη.
Συγκεκριμένα, οι ξεκάθαρα Πασοκτζήδες είναι 6, άλλοι 2 είναι ολίγον ΣΥΡΙΖΑ κι άλλο τόσο ΠΑΣΟΚ, 3 είναι καθαρόαιμοι Συριζαίοι και 2 κανενός. Κι ένας ο Απ. Καλογιάννης, συνολικά 14. Αν αυτός παραιτηθεί, εισέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γ. Ζαούτσος κι οι ακραιφνείς Πασόκοι γίνονται αμέσως 7, συν οι 2 εν δυνάμει, θα μπορούσε μια νέα πασοκική παράταξη να μετρά 9 δημοτικούς συμβούλους. (Είναι να μην τους ανοίξει η όρεξη στο κόμμα;).
* * *
* «ΕΑΝ δημοτική παράταξη έχει τουλάχιστον 3 μέλη, με απόφαση και με πλειοψηφία των 2/3 αυτών μπορεί να διαγραφεί σύμβουλος μέλος της. Δεν είναι δυνατή η διαγραφή του επικεφαλής της παράταξης…» αναφέρει ο ισχύων νόμος 5056.
Κι επειδή τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων της «Συμπαράταξης» είναι 9, τότε οι Πασοκτζήδες θα μπορούσαν να ξεμπλέξουν από τους Συριζαίους κι απ’ όποιον άλλον, καθιστώντας την καθαρόαιμη δημοτική παράταξη ΠΑΣΟΚ. Οπότε ο Απ. Καλογιάννης παραμένει ως δικλείδα ασφαλείας. (Λιγάκι ακραίο ως εξέλιξη, αλλά είναι βέβαιο πως κάποιοι την έχουν σκεφτεί ως πιθανή).
Ζ.
Αλλιώς
* ΨΑΓΜΕΝΟΙ οι νεαροί Λαρισαίοι, έκαναν αλλιώτικες προσεγγίσεις.
- Χάρη στη γυναίκα μου άρχισα να περπατάω.
- Γιατρός είναι;
- Όχι, χωρίσαμε και μου πήρε το αυτοκίνητο.
* * *
* - ΚΟΡΙΤΣΙΑ, μη βάζετε ταμπελάκι «Μωρό στο αυτοκίνητο». Αφήστε να το κρίνουμε εμείς.
* * *
* - ΝΑ σε κεράσω ένα ποτό; Είμαι ο Γιάννης.
- Δεν νομίζω.
- Ε, τότε ποιος είμαι;
* * *
* - Η κοπέλα μου αποφάσισε να αγοράσουμε γάτα. Εγώ δεν ήθελα και τελικά συμβιβαστήκαμε κάπου στη μέση και αγοράσαμε γάτα.
Ζ.

Της Κεντρικής
* ΓΙΑ τον isyriza καμαρώνει ο Στ. Κασσελάκης και το ηλεκτρονικό κόμμα του, αλλά τόσο καιρό μετά δεν έχουν αφαιρέσει από τη λίστα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής όλους εκείνους που έφυγαν. Στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να εμφανίζονται και όλοι όσοι αποχώρησαν. Και δεν είναι δυο τρεις, αλλά εκατόν τρεις που χαιρέτισαν, από τα 300 μέλη.
* * *
* ΚΑΙ τώρα ανακοινώθηκε πως σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος αντικαταστάθηκαν οι 103 παραιτηθέντες. Όχι, όμως, από ισάριθμους, διότι σε κάποιες περιοχές δεν φτάνουν οι επιλαχόντες.
Να, στη Λάρισα έφυγαν τρία από τα τέσσερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής: Ο Β. Ζωγράφος, η Ζωή Ακριβούλη και η Ερμίνα Μαγαλιού. Όλοι τους ήταν και υποψήφιοι βουλευτές στις τελευταίες εκλογές.
Πρώτη επιλαχούσα ήταν η Ελένη Σδράλη, η οποία, όμως, είχε φύγει κι εκείνη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι έτσι έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής η Ελένη Σταγιάννη, που ακολουθούσε σε σταυρούς, η αγρότισσα από το Ν. Περιβόλι. Αγροτικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη; Αφού κι ο Α. Αγραφιώτης που απέμεινε από τους κεντροεπιτρόπους αγρότης είναι. (Επίσης, Αγραφιώτης-Σταγιάννη, εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενοι αμφότεροι).
Ζ.


Μισόκουφο
* ΣΕ ένα πειρατικό καράβι, διηγείται ο Δ.Γ., ο καπετάνιος ενημερώνει το πλήρωμα ότι στο πλοίο κυκλοφορεί ένα τζίνι, το οποίο, όμως, μάλλον είναι κουφό και να μην του δώσουν και πολλή σημασία. Αφού περνούν μερικές μέρες κι ενώ ένας μούτσος, ο οποίος ήταν πολύ κοντός, νάνος, μόλις μισό μέτρο ύψος, ενώ λοιπόν έκανε τη βάρδιά του στο κατάστρωμα, εμφανίζεται το τζίνι, ο μούτσος σκέφτεται να το εκμεταλλευτεί και του ζητά ένα κιβώτιο λίρες. Την άλλη μέρα το πρωί, ξυπνώντας στην καμπίνα του, βλέπει ένα κιβώτιο μπύρες. Αγανακτισμένος, πηγαίνει να διαμαρτυρηθεί.
- Καπετάνιο, το τζίνι είναι όντως κουφό. Του ζήτησα ένα κιβώτιο λίρες κι αυτό μου έστειλε ένα κιβώτιο μπύρες…
- Βρε ανόητε, δεν σας το είπα; Μήπως νομίζεις ότι εγώ του ζήτησα μισό μέτρο μούτσο;
Ζ.
Στρατηγός
και Κουρέτας...
* ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΟΣ και με χιούμορ ο στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης που παρουσίασε χθες το πρόγραμμα για την Πολιτική Προστασία της νέας Περιφερειακής Αρχής. Δεν δίστασε να ξεκινήσει αυτοσαρκαζόμενος για τα κιλά του, αφήνοντας να εννοηθεί πως με τόσο τρέξιμο που θα ρίξει με τον Κουρέτα θα τα χάσει.
* * *
* Ο,ΤΙ ξεκίνησε, είπε ο στρατηγός, με λέξεις «ανά», ποτέ δεν πέτυχε, φέρνοντας μια σειρά από παραδείγματα. Γι’ αυτό εκείνος έκανε λόγο για μετεξέλιξη, εξηγώντας πως χρειάζεται σταδιακή προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Όλα θέλουν τον χρόνο τους.
* * *
* «Η αποκατάσταση δεν θα είναι σκέτη. Η κάθε πράξη και το κάθε έργο ουσιαστικά θα είναι και πρόληψη για την επόμενη καταστροφή» τόνισε σε κάποιο σημείο, εξηγώντας πολύ απλά πως εκεί που πρέπει να πέσει ένα κιλό τσιμέντο, θα πέσει τόσο κι όχι δέκα χωρίς λόγο.
* * *
* ΔΕΝ γίνεται να μην έχει site η Πολιτική Προστασία, παρατήρησε ο Δημήτρης Κουρέτας και έφερε ως παράδειγμα και μπούσουλα αυτό της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. «Πρέπει να τα βάλουμε σε μια σειρά» είπε.
* * *
* ΠΑΡΩΝ και ο δήμαρχος Λαρισαίων (πιο πίσω του ήταν και οι Δημήτρης Δεληγιάννης και Περικλής Καμάρης) που έκανε, μάλιστα, και παρέμβαση μιλώντας για τον νόμο του 2020, παρομοιάζοντάς τον ως μια πυραμίδα που έχει ως βάση την αυτοδιοίκηση. Εστίασε, ωστόσο, στο γεγονός πως υπάρχουν πολλές ελλείψεις και πρότεινε πως κάποια στιγμή με νόμο θα πρέπει να ενεργοποιούνται αυτόματα οι υπηρεσίες και ο καθένας θα πρέπει να ξέρει πού θα πάει και τι θα κάνει αν συμβεί κάτι.
Κ.Γ.

 

-----------

PINAK_GALL.jpg

* Ο φεύγων κι η ερχόμενη. Αντιπεριφερειάρχης μέχρι 31 του μηνός ο Β. Πινακάς, μετά η Μ. Γαλλιού. Δεν είναι δα και μαλωμένοι… Πολιτισμός.
Ζ.

 

 

NEA_ARIST_A_1.jpg

* TO περιέλαβαν στο ίντερνετ το νέο κόμμα με αρχηγό τον Αλ. Χαρίτση. Και το σήμα του. Και Alpha bank και ποικίλα αθλήματα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass