ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2023 17:44
* ΟΠΟΥ ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος πληροφορείται μέχρι πού είχε φτάσει το νερό. Ζ. * ΟΠΟΥ ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος πληροφορείται μέχρι πού είχε φτάσει το νερό. Ζ.

Άλλος χαβάς
* ΑΛΛΑΓΗ διεύθυνσης των ανέμων, άνοιξε αλλιώς ο Αίολος τον ασκό του, αλλάζει κι ο χαβάς του καιρού.

Πέφτει η θερμοκρασία, περισσότερη συννεφιά, ίσως βρέξει κιόλας, που μακάρι. Λίγο όμως στη Θεσσαλία, ε; Ας φθινοπωριάσει σιγά-σιγά…
Ζ.

Καλοκαίρι
* ΦΤΑΣΑΜΕ στις 8 του Νοέμβρη και μια βροχή να θεωρείται απλή… παρένθεση του παρατεταμένου καλοκαιριού. Θερμοκρασίες που δεν έχουν καμία σχέση με την ημερομηνία. Από τη μια είναι καλό καθώς ο κόσμος κάνει οικονομία στο αέριο και το πετρέλαιο, που κάτι είναι κι αυτό. Από την άλλη όμως δεν γίνεται να μην υπάρχει και ανησυχία με τόσα που έχουν δει τα ματάκια μας το τελευταίο διάστημα. Μη μας έρθει απότομα ο χειμώνας δηλαδή και μας αποτελειώσει ένα πράμα. Έτσι που είμαστε πληγωμένοι.
Κ.Γ.

Μεγάλες προσδοκίες
* ΕΒΡΙΣΚΑΝ λύσεις στις δυσκολίες των καιρών οι Λαρισαίοι.
- Αν πηγαίναμε καλοκαιρινές διακοπές τον Νοέμβριο δεν θα ήταν φθηνότερα;
***
* - Ο άλλος παρήγγειλε βραστά αυγά από τον φούρνο γιατί δεν ξέρει να τα βράζει, κι εσείς έχετε μεγάλες προσδοκίες για τη χώρα.
***
* - ΣΗΜΕΡΑ θα σας ξεναγήσουμε σε μέρη μόνο για πλούσιους, ενημέρωνε ο Γ. Τσ. Να για αρχή ένας ελαιώνας...
Ζ.

Ταιριαστή
* ΚΙ ο άλλος βρήκε αφορμή τη χθεσινή γιορτή, να ευχηθεί στην πατρίδα γενικότερα.
- Χρόνια πολλά της Μιχαλούς, η προστάτιδα της χώρας μας θα έπρεπε να είναι…
Ζ.

Κι από Μεξικανό;
* ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κασσελάκη-Ανδρουλάκη, όπου και συζήτηση για την Προανακριτική που θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη. Οπότε παρεμβαίνει ο «Κάλχας», με μαντεψιές, τι άλλο: Αλλά το θέμα δεν είναι πια τι θα γίνει με την Προανακριτική. Και αυτό διότι προέκυψε η πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική. Είδε ο Περισσός ότι ο Ανδρουλάκης έχει βγάλει το κόσκινο και κοσκινίζει δέκα μέρες και τον πρόλαβε. Θα μου πείτε, ο Ανδρουλάκης όταν είναι να πάρει αποφάσεις είναι πιο αργός κι από Μεξικανό σε σιέστα, άρα δεν ήταν δύσκολο να τον προλάβει ο Κουτσούμπας.
***
* ΤΟ ΚΚΕ ζητάει Εξεταστική για να συζητήσει το θέμα των τρένων από το 1997, παρότι ο σιδηρόδρομος ήρθε στη χώρα το 1869 – ιδέες ρίχνω, και θα έλεγα, ότι μπορεί να ψηφίσει την πρόταση ακόμα και η ΝΔ. Άλλωστε η Εξεταστική είναι συνήθως μία «απαλή» διαδικασία. Έτσι θα αποφύγει να ψηφίσει την Προανακριτική του ΠΑΣΟΚ, καθότι στο μεταξύ θα υπάρχει Εξεταστική στη Βουλή, που θα συζητήσει και τα Τέμπη. Φανταστείτε να ψηφίζει την Προανακριτική του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενος να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες ακόμα και για πρώην υπουργό του και η ΝΔ από την πλευρά της να αρνείται για τον δικό της υπουργό... (Θα έχει ψωμί η υπόθεση.)
Ζ.

Με 4 δάχτυλα
* ΣΥΝΕΧΙΣΕ και χθες, που ήταν η γιορτή του, ο Λαρισαίος Μιχάλης ο μελανόλευκος, να χαιρετάει με τα τέσσερα δάχτυλα, χειραψίες με διπλωμένο τον αντίχειρα. Ο παοκτσής γιορτάζει ακόμα τον θρίαμβο, με τα 4 γκολ στους ερυθρόλευκους.
Ζ.

Δεν καλύπτουν
* - ΚΑΛΑ είναι, δίνουν 800 ευρώ αποζημίωση για κάθε αγελάδα, είπαν…
Δεν πειθόταν όμως ο Λαρισαίος που ήξερε από κτηνοτροφία.
- Ναι καλά, άμα θέλεις 2.200 για ν’ αγοράσεις κάθε γελάδι…
- Προκαταβολή είπαν όμως ότι θα είναι τα 800…
***
* ΑΜΕΤΑΠΕΙΣΤΟΣ εκείνος.
- Σώπα μωρέ, σάμπως ξέρει ο Αυγενάκης πόσο κάνουν τα γελάδια; Σκέφτονται μήπως για το γάλα μιας σεζόν που χάθηκε; Για τα μοσχάρια που δεν θα γεννηθούν κι άρα ούτε θα μεγαλώσουν για να πουληθούν; Υπολογίζουν το ενσίρωμα, τη ζωοτροφή, το οποίο χάθηκε διυλιζόμενο στα νερά του ρέματος που το πήρε; Τι να λέει… (Αναλόγως με τους αγελαδοτρόφους φυσικά και οι άλλες κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν.)
***
* ΤΑ είπε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Ρίζος Μαρούδας, στη διαμαρτυρία των συνδικαλιστών αρμοδίως: «Οι προκαταβολές δεν καλύπτουν... Διεκδικούμε το δίκιο μας... Πρόκειται για αιτήματα επιβίωσης... αν θέλουν στην κυβέρνηση να συνεχίσει να υπάρχει παραγωγή και ζωή στην ύπαιθρο...». Και φυσικά προειδοποίησε: «Έχουμε την εμπειρία, τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλλουμε λύσεις... Η Θεσσαλία θα πλημμυρίσει, αυτή τη φορά από τρακτέρ...» (Είπε και ελάλησε.)
Ζ.

Όλοι ίδιοι;
* ΣΕ κρίσιμα αδιέξοδα οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Μαράκι, πιστεύεις ότι όλοι οι άντρες είναι ίδιοι;
- Ναι.
- Και τότε γιατί το κάνεις μόνο με τον Κώστα;
***
* - ΤΙ λες να δω, μωρό μου; Στο ένα κανάλι έχει μπάσκετ και στο άλλο τσόντα…
- Την τσόντα δες, μπάσκετ ξέρεις.
***
* - ΤΟ καλό είναι ότι κάνω όλες τις γυναίκες να γελάνε. Το κακό είναι ότι αυτό συνήθως συμβαίνει στο σεξ.
Ζ.

Λοβερδικοί
* - ΚΑΙ οι πασοκτζήδες Κουρέτα είναι του κλίματος Λοβέρδου, άρα κοντά στη ΝΔ κι αυτοί;
Ο παλιός Λαρισαίος πασοκτζής αναφερόταν στην επερχόμενη αντιπεριφερειάρχη και τον φημολογούμενο διευθυντή του νέου περιφερειάρχη, συνδυάζοντάς το με τις κινήσεις του πρώην υπουργού που δεν κατάφερε να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
- Σώπα καλέ… Λες να τους χρειάζεται ο Δ. Κουρέτας για να σχετιστεί με τη ΝΔ;
Ζ.

Μα τα τρίμματα;
* ΑΥΤΑ ήθελε για τη σπανακοτυρόπιτα που θα έφτιαχνε η Λαρισαία, αυτά έπαιρνε πάντα και ως πιο οικονομικά. Τώρα που πρόσεξε πού πήγε η τιμή στα τρίμματα του τυριού, αυτά που μαζεύονται ως υπολείμματα από όλους τους τενεκέδες φέτας στα σουπερμάρκετ, εξερράγη η γυναίκα.
- Μα τα τρίμματα 9 ευρώ. Τα τρίμματα; Είμαστε με τα καλά μας;
***
* ΠΕΦΤΕΙ και η παραγωγή της σπιτικής πίτας. Όχι μόνο επειδή είναι λίγες πλέον που κάνουν, αλλά και επειδή κοστίζει όλο και περισσότερο. Από τη μια το λάδι, από την άλλη το αλεύρι, τα σπανάκια αλλά και το τυρί, δεν συμφέρει καθόλου πια.
Ζ.

Βρέφος
* ΔΕΝ το χωράει ανθρώπινος νους το περιστατικό με τον θάνατο του βρέφους στον γειτονικό Βόλο. Έφυγε από τα χέρια του παππού του, την ώρα που τον χτύπησε δίκυκλο στο κέντρο της πόλης και σκοτώθηκε. Τώρα θα αρχίσει ένας δικαστικός κύκλος που θα είναι σκληρός για όλους. Γιατί κανένας δεν ήθελε να είναι σ’ αυτή τη θέση. Ούτε ο οδηγός, ούτε φυσικά ο παππούς του βρέφους. Και στη μέση η μάνα, η μόνη που δεν θα ξεχάσει ούτε λεπτό αυτή τη στιγμή. Τραγωδία.
Κ.Γ.

Ρευστή φιγούρα
* ΑΝΤΕ γειά» από τον Γιώργο Σταθάκη, επίσης Κρητικό, πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Τσίπρα. Ο οποίος λέει πολλά και γλαφυρά για τον Στ. Κασσελάκη. Ότι «επενδύει στην Τραμπική φαντασίωση της αδιαμεσολάβητης σχέσης με τη μάζα, του «εγώ μιλάω με την κοινωνία απευθείας και δεν χρειάζομαι το κόμμα»… Κάθε δημόσια εμφάνισή του έχει επαναλαμβανόμενες κοινοτυπίες περί άμεσων και πρακτικών λύσεων που «θέλει ο λαός», θα τις «λέει ο λαός» και ο Κασσελάκης «θα τις εφαρμόζει». Ο «ακραίος λαϊκισμός» είναι το νέο μοτίβο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν χρειάζονται «πολλά λόγια» ή βαθυστόχαστες αναλύσεις».
***
* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ, δε, για τον Στ. Κασσελάκη γράφει ότι «είναι μια απολίτικη ρευστή φιγούρα. Θαυμαστής του Μητσοτάκη, ψήφισε Παπανδρέου, αλλά τελικά είναι Αριστερός... Η «κοινωνία του θεάματος» έχει παράξει λαϊκιστές πολιτικούς ηγέτες όπως ο Μπέπε Γκρίλο, με κωμική εκπομπή, τον Ζελένσκι από κωμικό σίριαλ που υποδυόταν τον έντιμο πρόεδρο και τον Τραμπ με το ριάλιτι σόου. Μόνο που η Αριστερά την είχε γλιτώσει. Όχι πια. Δυστυχώς μας προέκυψε». (Με τις υγείες τους)
Ζ.
Παίξτο άσο
* ΜΕ άνεση έβρισκαν πάντα τη λύση οι Λαρισαίοι.
- Σε άγνωστους αριθμούς δεν απαντώ. Φοβάμαι μην είναι κανένας γνωστός.
***
* - ΤΙ μελετάς;
- Μίλαν Κούντερα.
- Φιλαράκι, μην το πολυσκέφτεσαι, παίξτο άσο καρφωτό σου λέω, την άλλη ομάδα δεν την ξέρει ούτε η μάνα της.
***
* - Ο Έλληνας μπορεί και ξεχωρίζει άνετα τον πονοκέφαλο από το μάτιασμα. Επίσης το κορνάρισμα της χαιρετούρας από εκείνο της βρισιάς.
Ζ.

Οικοδόμοι
* ΚΟΙΤΑΖΕΙ κανείς το πανό που κρατούν στα χέρια τους οι οικοδόμοι στο πλαίσιο της χθεσινής κινητοποίησης και δεν ξέρει αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει. Ζητούν 7ωρο, 5ήμερο και 35ωρο με προοπτική το 6ωρο, 5ήμερο και 30ωρο, την ώρα που ο κόσμος είναι γεμάτος από τις ελαστικές μορφές εργασίας και την αδήλωτη εργασία. Την ώρα που πιέζουν οι εργοδότες για αποτέλεσμα μα όταν είναι να πληρώσουν μιλούν ξένες γλώσσες, κυρίως κινέζικα... Να κλαις από τη μια για το τι ισχύει στην ελληνική πραγματικότητα και να γελάς με τι ισχύει σε κάποιες άλλες χώρες μέσα στην ίδια Ευρώπη. Μέσα στην Ευρώπη των μεγάλων αντιθέσεων.
Μα έτσι είναι οι διεκδικήσεις. Πρέπει να λέγονται τα σωστά και να υπάρχουν ως μόνιμα αιτήματα. Πρέπει να υπάρχει η θεωρητική βάση, καθώς καμία επανάσταση δεν πέτυχε χωρίς αυτήν. Είναι το σινάζι για να μιλήσουμε και στη γλώσσα των οικοδόμων, γιατί αλλιώς θα πέσει ο τοίχος.
Κ.Γ.

Οι Οψωκομισταί
* ΝΕΑ επαγγέλματα προκύπτουν διαρκώς με την εξέλιξη της κοινωνίας, άλλα πάλι χάνονται. Να κι ένα πολύ παλιό, που αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Σάλπιγξ», το οποίο επαναφέρει ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ. Βέβαια, ωψοκομισταί στη σύγχρονη εποχή μπορεί να θεωρηθούν οι ντελιβεράδες.
Αφόρητοι τῇ ἀληθείᾳ κατέστησαν οι οψωκομισταὶ τῆς πόλεώς μας. Τα καθάρματα ταῦτα μη ἀρκούμενα εἰς ὅσα τοῖς πληρώνομεν διὰ τὴν μεταφοράν τῶν ὀψωνίων, δὲν ἐννοοῦν νὰ ἀφήνουν ἀφορολόγητον τῶν παρ’ αὐτῶν μεταφερόμενον ὄψον. Καὶ νὰ μᾶς ἔκλεπτον τουλάχιστον κάπως ἀνθρωπινὰ ὑπομονή, ἀλλ᾽ αὐτοὶ αθεόφοβοι τὸ παρακάμνουν, ολοκλήρους μπριζόλας μᾶς ἀφαιροῦν. ᾿Αλλοίμονον δὲ εἰς ἐκεῖνον, όστις τοῖς ἐμπιστευθῇ ζάχαριν ἡ φροῦτα, νὰ ἦνε εὐχαριστημένος ἐὰν φθάσουν εἰς τὸν οἶκόν του τα 2/3. Τοὺς ἀχρείους τούτους συνιστῶμεν εἰς τὸν κ. Ξυράφην, ὅπως τοῖς δώσῃ ἐν καλὸν σωφρόνισμα δια τὸ μέλλον. (Διοικητής της Αστυνομίας θα ήταν αυτός, με τέτοιο όνομα και μ’ αυτά τα καθήκοντα.)
Ζ.


Οικοδεσπότης
* ΑΠΩΝ θα είναι ο Δημ. Γεωργάκης από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεχίζει να συνεδριάζει με την παλιά του σύνθεση, παρά τη σοβαρότητα των θεμάτων που θα συζητηθούν. Ο συνταγματάρχης, ως πρόεδρος των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών, υποδέχεται σήμερα τις ξένες αντιπροσωπείες αλεξιπτωτιστών στη Θεσσαλονίκη. Όπου αρχίζει το τριήμερο συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων, της οποίας ο Λαρισαίος είναι επίσης πρόεδρος. (Και δεν τον ρίχνουν με αλεξίπτωτο για τρεις ωρίτσες στη Λάρισα, να τα προλάβει όλα;)
Ζ.

 

Αναστάτωση
* ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΕ η τοπική κοινωνία με την είδηση (που πρώτη ανέδειξε η «Ε»), της απειλής λειτουργίας των Δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ΔΩΛ, Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας και Λαογραφικού –Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, βάσει του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου, 5056/2023.
Τα τηλέφωνα στην εφημερίδα έπεσαν βροχή.
«Πρέπει να ξεσηκωθεί η κοινωνία της Λάρισας...» ήταν το αίτημα όλων και θεωρούν απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει.
«Δεν μπορεί ένας νόμος να διαγράφει μια ιστορία χρόνων και υποδομές που πάλεψε να δημιουργήσει μια τοπική κοινωνία» είπαν.
«Η πολιτεία, αντί να στηρίξει και να διευρύνει το έργο που διαχρονικά στηρίχθηκε από κάθε δημοτική αρχή της Λάρισας, το διαγράφει με έναν απίστευτα ακατανόητο τρόπο. Αυτός ο νόμος απειλεί την ιστορία τοπικών κοινωνικών της χώρας, απειλεί τα κύτταρα πολιτισμού της...» τόνισαν, επίσης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, σήμερα, καλείται να πάρει μια ιστορική απόφαση, να εξαιρεθούν τα παραπάνω νομικά πρόσωπα και ακολούθως να καταθέσει σχετική εισήγηση στον Υπουργό Εσωτερικών.
Οι διαδικασίες θα πρέπει να κινηθούν τάχιστα, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Η αίτηση για εξαίρεση από την κατάργηση των ΔΩΛ, Πινακοθήκης και Λαογραφικού πρέπει να υποβληθεί ως τις 15 Νοεμβρίου 2023.
Λ.Κ.

 

-------------

AEROPOR.jpg

* KAI είπε ο Αρχηγός: «Ελάτε να βγάλουμε μια φωτογραφία Λαρισαϊκή, όλοι οι «Λαρισαίοι» μαζί, όπως παλιά…» (Στη Γιορτή της Αεροπορίας στο Μέγαρο Μουσικής.)
Ζ.

 

TSIKRITSIS.jpg

* ΜΕ υπερηχητικές ταχύτητες κινήθηκε στις εκλογές ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου. Λογικό να κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη Γιορτή της Αεροπορίας ο Στέλιος Τσικριτσής, ο οποίος έσπασε το φράγμα της ψήφου.
Ζ.

 

 

AYGENAKHS_AGORASTOS.jpg

* ΣΤΗ Θεσσαλία θα βρίσκεται σήμερα, συνοδευόμενος από πέντε υπουργούς Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.
Λίγες ώρες πριν έρθει στον κάμπο, συνομίλησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου, τόσο για τη σημερινή του επίσκεψη, όσο και για την πορεία καταβολής των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς αγρότες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass