ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2023 17:03
*ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι στον Αντώνη Πράπα απευθύνονται, μην κάνουν του κεφαλιού τους. Κι ύστερα ο δάσκαλος θα ρωτήσει και τον αστυνόμο, τον Κ. Καλαμπαλίκη δίπλα του και θα τους πει… Ζ. *ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι στον Αντώνη Πράπα απευθύνονται, μην κάνουν του κεφαλιού τους. Κι ύστερα ο δάσκαλος θα ρωτήσει και τον αστυνόμο, τον Κ. Καλαμπαλίκη δίπλα του και θα τους πει… Ζ.

Τρύπιο «Π»
* ΤΕΛΙΚΑ δεν ήταν και τόσο τύπου «Π» η κακοκαιρία, όπως έλεγαν με ύφος παντογνώστη οι μετεωρολόγοι. Κόντρα στις προγνώσεις, η Λάρισα ξύπνησε χθες με δυνατή βροχή. Το βαρομετρικό χαμηλό δεν ήταν «σπιτάκι» που θα προφύλασσε τα κεντρικά της χώρας, πλήττοντάς τη στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά. Εκτός κι αν το «Π» είχε τρύπια στέγη.

Όσο για το «πλήττοντας», σχήμα λόγου μάλλον, αλλά δεν το διευκρινίζουν πάντα στις προγνώσεις με τις οποίες αναστατώνουν τον απλό κόσμο. Νοέμβριος είναι, δεν θα βρέξει; Που πρέπει να ξαναβρέξει δηλαδή. Αύριο, εντάξει;
Ζ.

Ο πιο ζεστός
* ΑΥΤΟ, πάντως, που ανακοίνωσε το meteo.gr είναι σημαντικό στοιχείο: Σε ακραία υψηλά επίπεδα στο σύνολο της χώρας κυμάνθηκε τον φετινό Οκτώβριο η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών, σύμφωνα με το δίκτυο 51 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα. Ο πιο ζεστός Οκτώβριος της δεκαπενταετίας, από τότε που γίνονται, δηλαδή, οι καταγραφές, εκτός από τα νησιά του Αιγαίου, λέει. Και ποιος δεν θέλει να πάει σ’ αυτά δηλαδή, κάθε μήνα του χρόνου…
Αναλυτικότερα, η μεγαλύτερη απόκλιση σημειώθηκε στη Μακεδονία και τη Θράκη, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται 3,5°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αλλά και η Θεσσαλία παραζεστάθηκε με +2,8°C. (Εντάξει, δεν δούλεψαν καθόλου τα καλοριφέρ, αλλά μήπως δουλεύει κάτι άλλο πιο αρνητικό…).
Ζ.

Έκανε λάθος
* ΚΑΙ τώρα όλοι παραδέχονται ότι λίγο-πολύ είχε δίκιο ο Κατρούγκαλος, όταν έλεγε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνεισφέρουν λιγότερο και φορολογικά και σε ασφαλιστικές εισφορές και κάπως θα έπρεπε να εξισωθούν με τους μισθωτούς, με τους μισθωτούς, όχι με τους εφοπλιστές. Κι είχαν πέσει τότε όλοι να τον φάνε, ιδίως οι δεξιοί που τώρα λένε τα ίδια ακριβώς, ενώ τότε είχαν ανακαλύψει χρυσή προεκλογική φλέβα. Αλλά κι οι δικοί του, τα τσακάλια της πολιτικής που διείδαν υπονόμευση Τσίπρα και εσκεμμένο πολιτικό φάουλ από τον πρώην Υπουργό.
* * *
* ΤΩΡΑ απ’ όλες τις πλευρές λένε ότι το λάθος που είχε κάνει ο Γ. Κατρούγκαλος ήταν ότι το είπε προεκλογικά. Δεν έπρεπε, το σωστό θα ήταν να πει ψέματα. Αφού μετά τις εκλογές όποιος κερδίσει κάνει ό,τι θέλει ασχέτως προεκλογικών υποσχέσεων. Ντεμοντέ η συμπεριφορά του.
* * *
* ΚΑΤΑ πάσα πιθανότητα και με ένδειξη την τωρινή δικαίωσή του, δεν αποκλείεται καθόλου, μετά από καμιά εικοσαετία, ίσως και νωρίτερα, να θεωρηθεί ιστορικός ο ασφαλιστικός Νόμος Κατρούγκαλου, να καταγραφεί ως εκείνος που έσωσε το Ασφαλιστικό Σύστημα από την κατάρρευση, ότι επρόκειτο για τομή στην απαρχαιωμένη και επικίνδυνη κατάσταση που ίσχυε ως τότε. Αφού το 2016 τον είχαν πολεμήσει με νύχια και με δόντια, ούτε οι δικοί του δεν τον υποστήριξαν, τον είχαν κατατάξει με τα συνώνυμα του ακραίου κοινωνικού κακού. Ήδη άρχισαν κάποιοι να γράφουν στα χαζά-χαζά ότι «ήταν άδικος ο Νόμος Κατρούγκαλου, αλλά ποιος τέτοιος νόμος θα μπορούσε να είναι δίκαιος…».
Ζ.

Έτσι ναι…
* ΤΟ συνέθεσε ο Λαρισαίος Τ.Ζ. μετά τη χθεσινή υπουργική κίνηση κατά των πολυεθνικών.
- Να σου βάλω πρόστιμο μαμούθ;
- Θα το πληρώσω;
- Όχι φυσικά…
- Ε τότε βάλε μου.
Ζ.

Ζούμε ακόμη
* ΧΑΛΑΡΟΙ στην κουβεντούλα χθες, στο απόβρεχο, οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Σήμερα έχω την ενέργεια ενός σαλιγκαριού που έχει πάρει ηρεμιστικά.
* * *
* - ΟΣΟΙ ζήσαμε τις δεκαετίες ‘80-‘90 είμαστε πάρα πολύ τυχεροί.
- Επειδή ήταν καλές εποχές;
- Όχι ρε, επειδή ζούμε ακόμη.
* * *
* - Η μεγαλύτερη ανακάλυψη του ανθρώπου, μετά τη φωτιά και τον τροχό, είναι η αναγνώριση κλήσης. Έχει σώσει πολύ κόσμο, λέμε…
Ζ.

Στάσιμα
* ΜΕ αφορμή τη χθεσινή πρωινή μπόρα, ο Λαρισαίος Στ. Κ. συνέδεσε την κατάσταση, τις πρόσφατες μνήμες και την πολιτική, με τρόπο γλαφυρό έως ποιητικό.
- Πώς να τραγουδήσεις «αλλά τι ωραία που μυρίζει η γη…». Όταν είναι σκεπασμένη με στάσιμα νερά θολής οργής χωρίς διέξοδο σε ποτάμι πολιτικής Ανατροπής;
Ζ.

Στο φουμπού;
* ΠΟΙΟ αριστερόμετρο… Ο Λαρισαίος Σ.Κ. εισήγαγε στον καυγά του ΣΥΡΙΖΑ.
- Μόνο και μόνο που θέλουν να λύσουν τα εσωκομματικά στο Facebook, αρκεί για να καταλάβουμε τον υψηλό βαθμό που παίρνουν στο γελοιόμετρο.
Ζ.

Νέα ήθη
* ΔΕΝ παύουν να αυτοσαρκάζονται οι Λαρισαίοι. Από το να κάτσουν να σκάσουν…
- Από θέρμανση τι θα κάνεις φέτος;
- Ανά 4 ώρες μια κουταλιά μπούκοβο.
* * *
* - ΠΗΓΑ δώρο προχθές σε γιορτή ένα μπουκάλι λάδι. Τέτοια χαρά ούτε με ουίσκι 30 ετών.
Ζ.

Σπεύδουν βραδέως
* ΚΙ όμως, έσπευσε στη Θεσσαλία ταχέως ο Ν. Ταχιάος, ταχιά κυριολεκτικά σε σχέση με προχθές που το υποσχέθηκε στους νεοδημοκράτες βουλευτές. Ταμαχιάρα, όμως, είναι αυτήν την περίοδο η Θεσσαλία, άπληστη σε κονδύλια για αποκατάσταση.
Βέβαια, κοντεύουν πια δύο μήνες από την πλημμύρα. Κι ο αρμόδιος Υφυπουργός τώρα θα δει και τη Γέφυρα της Αμπελιάς Φαρσάλων, που κατέρρευσε. Ώστε να πει ότι θα δρομολογήσει την ανακατασκευή της ή θα επιλέξει πρόχειρη λύση π.χ. γέφυρα Μπέλεϊ, που αυτό δεν θα το αποφασίσει φυσικά εκείνος, ούτε κάποιος βουλευτής. Όσο κι αν συνωθούνται οι κυβερνητικοί για το ποιος ενήργησε. Ο κρατικός μηχανισμός έχει την αρμοδιότητα, οι υπηρεσίες, που ήδη έχουν καθυστερήσει. (Σπεύδε βραδέως, λοιπόν, καθότι το γοργόν και χάριν έχει, πλην, όμως, όποιος βιάζεται σκοντάφτει).
Ζ.

Δίχως τρένο
* ΤΑ έγραφε η εφημερίδα «Σάλπιγξ» στα 1900 και το εντόπισε ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.: Ἐν Παρισίοις ή κατανάλωσις τοῦ γάλακτος, το μεταφερομένου ἐκτῶν Ἐπαρχιών διὰ τοῦ σιδηροδρόμου, ἀνῆλθεν κατὰ τὸ έτος 1899 εἰς 239,713,153 λίτρας. Η πληροφορία αύτη έχει μεγίστην σημασίαν διὰ τοὺς Θεσσαλοὺς καὶ ἰδίᾳ τοὺς τοῦ Νομού Λαρίσης ου μὴν δ’, ἀλλὰ καὶ διὰ τοὺς ᾿Αθηναίους. Συμπεραίνει τις ἐκτοῦ γεγονότος τούτου, ὅτι, ἂν ἤθελε κατασκευασθή μέχρι Λαρίσης ὁ σιδηρόδρομος Πειραιώς μετά τινών διακλαδώσεων, τὸ γάλα δὲν θὰ ἐπωλεῖτο, ὅπως ἐν τῷ τελευταίῳ θέρει, ἀντὶ 17 λεπτῶν ἐν Λαρίσῃ, ἄλλά εἰς τιμὴν πολλῷ ἀνωτέραν, ἐνῷ ταυτοχρόνως οἱ Αθηναῖοι θὰ εἶχον ἀφθονώτερον καὶ εὐθηνώτερον γάλα.
* * *
* ΤΩΡΑ, τόσα πολλά χρόνια μετά δεν υπάρχει πάλι σιδηρόδρομος. Και ότι θα είναι 2 χρονάκια off, το θεωρούν οι πάντες φυσιολογικό. Και ουδείς είπε για το τι έφταιξε και καταστράφηκε η σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή Δομοκού, που ήταν του κουτιού, άρτι παραδοθείσα. Μα γίνονται αυτά; Δεν έπαθε μια ζημιά κάπου, κομπολόι έγινε…
* * *
* - ΚΙ η Cosco τι θα κάνει; Αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος, αναλογιζόμενος τα εμπορικά τρένα σαρανταποδαρούσες, με τις πολλές δεκάδες βαγονιών, που περνούσαν τη νύχτα από την πόλη.
- Δεν θα συνδέεται το λιμάνι του Πειραιά με την Ευρώπη για να μεταφέρουν οι Κινέζοι τα προϊόντα τους;
- Λες γι’ αυτό να πήγε ο Μητσοτάκης εσπευσμένα στην Κίνα;
Ζ.

Ευκαιρία…
* ΜΕ την ευκαιρία, ο γνωστός Λαρισαίος Κ. Μπ. συγκρίνει τη σήραγγα Σεπολίων, το έργο υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Αθήνα, που ξεκίνησε μεν, καθυστερεί δε, με το αντίστοιχο της Λάρισας, που μάλλον είναι πολύ ευκολότερο και φθηνότερο, που την ίδια γραμμή θα εξυπηρετεί, αλλά έχει θεωρηθεί πως «δεν γίνεται». Και από τους τοπικούς άρχοντες, που έπαψαν να το διεκδικούν, όπως τουλάχιστον έκαναν προκάτοχοί τους στο παρελθόν.
Και επισημαίνει ότι θα έπρεπε να σκεφτούν να γίνει κάτι τώρα. Τώρα, που και θα δοθούν πολλά λεφτά για το τρένο και που η κατάσταση διευκολύνει, αφού δεν θα περνούν καθόλου τρένα για δυο χρονάκια ακόμα.
Ζ.

Τεχνηέντως
* ΥΨΗΛΕΣ τεχνικές από τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Φυσικά και έχω ζάχαρη στο πηγούνι, αφού τρώω μπουγάτσα. Αν έτρωγα μακαρονάδα, θα είχα σάλτσα. Κι αν δεν έτρωγα τίποτα, θα είχα νεύρα.
* * *
* - ΖΥΓΙΣΤΗΚΑ και είδα ότι πρέπει ν’ αλλάξω άρωμα. Αυτό είναι πολύ βαρύ.
* * *
* - ΣΗΜΕΡΑ λέω να φάμε κανένα λαδερό…
- Όπως;
- Μπριζόλες στα κάρβουνα με μπόλικο λαδολέμονο.
Ζ.

Η αναπληρώτρια
* ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ λέει και δεύτερη δασκάλα, στο ίδιο σχολείο στο Μιζούρι, όταν αποκαλύφθηκε ότι διαθέτει λογαριασμό στο «Only Fans», στο οποίο ποστάρει προσωπικές ερωτικές στιγμές, προκειμένου να ανεβάσει το εισόδημά της. «Η διδασκαλία δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά έναν άνθρωπο. Είναι δύσκολο, ειδικά το καλοκαίρι, να ανταπεξέλθεις στους λογαριασμούς. Γι’ αυτό και το έκανα», απολογήθηκε η τριαντάχρονη Αμερικανίδα, αναπληρώτρια, μάλλον, αφού σταματά το καλοκαίρι. Η οποία άνοιξε λέει τον λογαριασμό της τον Μάιο κι αυτό τη βοήθησε να καλύψει ανάγκες ύψους 125.000 δολαρίων, ενώ ο ετήσιος μισθός της είναι 47.500 δολάρια. Πόσο; Ούτε τέσσερα χιλιάρικα τον μήνα. Μόνο; Κι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, τι πρέπει να κάνουν δηλαδή;
Ζ.
Ανησυχία
* - ΔΙΑΒΑΖΩ ότι οι δρόμοι στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ καθαρίζονται από τα φερτά υλικά, σημειώνει η Ν.Λ. αναρωτώμενη: Το κανάλι που μας έπνιξε, στο γεφυράκι πηγαίνοντας για Γλαύκη, θα καθαριστεί; Θα διευθετηθεί περιμένοντας τα επόμενα νερά;
Ζ.

Ψάρια
* Η ΕΡΕΥΝΑ στα νερά του Παγασητικού κόλπου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Εργαστήριο Θαλάσσια Βιολογίας, Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος), με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, κ. Δημήτριο Βαφείδη, συνεχίζεται και δεν έδειξε τίποτα ανησυχητικό.
Ως εκ τούτου, μάλλον οι καταναλωτές θα πρέπει να καταρρίψουν τους φόβους τους για την ποιότητα των ψαριών και να συνεχίζουν να λαμβάνουν τα Ω3.

Μα γι’ αυτό
* ΕΙΧΕ μια δυσφορία ο νεαρός Λαρισαίος.
- Πονάει η κοιλιά μου…
- Τι έφαγες;
- Δώδεκα κομμάτια πίτσα και μετά γιαουρτάκι με βύσσινο.
- Δεν έπρεπε να τα ανακατέψεις.
Ζ.

-----------TSITSIRIGG.jpg

* META τον Τρύγο, ρηλάξ με φίλους απ’ τα παλιά για τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Τυρνάβου. Τον Χρήστο Τσιτσιρίγγο, που συνεχίζει με επιτυχία την παράδοση, κρατώντας τον Συνεταιρισμό ζωντανό και κερδοφόρο.
Ζ.

 

 

BURGER.jpg

* ΑΛΛΑΓΗ και στις δίαιτες Κουρέτα μετά τις εκλογές; Κλασικό πλήρες μπεργκεράκι προχθές στο γεύμα εργασίας με την επιστημονική ομάδα…
Ζ.

 

 

 

STRATHG.jpg

*ΩΣ απόστρατοι πλέον, με πολιτικά στην παρέλαση κι ως πολιτογραφημένοι Λαρισαίοι πια. Ο πρώην ΑΤΑ και μετέπειτα αρχηγός ΓΕΑ Βασίλης Κλόκοζας και ο πρώην διοικητής Στρατιάς και κατόπιν αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, ο εκ Τρικάλων ορμώμενος Δημόκριτος Ζερβάκης.
Ζ.

 

 

PLATAMON.jpg

* ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ στέλνει ο Α.Κ. από την επιχειρούμενη επιχωμάτωση του αιγιαλού κοντά στην παλιά γαλαρία του Πλαταμώνα. Προφανώς για τη δημιουργία επιπλέον χώρου για περισσότερες ξαπλώστρες. Κι αναρωτιέται κατά πόσο αυτή η ενέργεια μπορεί να είναι νόμιμη.
Ζ.

 

 

PAPASTERG_TSILIMIG.jpg

* Ν. Τσιλιμίγκας και Δημ. Παπαστεργίου, δύο Τρικαλινοί στη Λάρισα. Άλλωστε η Αγριελιά, το χωριό του γιατρού, ανήκει στον Δήμο Τρικκαίων που διοικούσε ως πρόσφατα ο υπουργός.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass