ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2023 17:00
* Ο Τρικαλινός υπουργός Δημ. Παπαστεργίου, ο πρώην δήμαρχος, συζητά με τον περιφερειάρχη, Κ. Αγοραστό, για το αν θα πιουν τελικά οι δυο τους εκείνον τον περίφημο καφέ που εκκρεμεί.  Ζ. * Ο Τρικαλινός υπουργός Δημ. Παπαστεργίου, ο πρώην δήμαρχος, συζητά με τον περιφερειάρχη, Κ. Αγοραστό, για το αν θα πιουν τελικά οι δυο τους εκείνον τον περίφημο καφέ που εκκρεμεί. Ζ.

Με τιραντέ
* ΚΙ όμως, νεαρές Λαρισαίες κυκλοφορούν προς το μεσημεράκι με τιραντέ

φουστάνια, καλοκαιρινά. Κι ας μπαίνει Νοέμβριος. Προσπαθώντας να διατηρήσουν, άραγε, με τη φθινοπωρινή λιακάδα, το κτηθέν κατά το θέρος σκουρόχρωμο δέρμα των ώμων; Μάλλον και την καλή διάθεση από τότε; Με τέτοιες θερμοκρασίες, πάντως, δεν κάνουν και καμιά θυσία. Και να σκεφτεί κανείς ότι η χθεσινή ήταν η δροσερή ημέρα της εβδομάδας που μπήκε.
Ζ.

Δεν λησμονούν
* Η εθνική επέτειος γιορτάστηκε και στο Στετίνο της Πολωνίας. Όπου μαζεύτηκαν λέει σε εστιατόριο 130 Έλληνες, ανάμεσά τους και Θεσσαλοί, απόγονοι παλιών πολιτικών προσφύγων, οι οποίοι συνέχισαν να ζουν εκεί με τις οικογένειες που έφτιαξαν, δημιουργώντας επιχειρήσεις. Ποτέ δεν λησμονούν την πατρίδα. Γιόρτασαν μαζί με Πολωνούς που έχουν περάσει από Ελλάδα και την αγαπούν. Κι έστειλαν χαιρετίσματα επικοινωνώντας με τον Θανάση Ριζάκη στη Λάρισα, τον εκατόχρονο που έζησε αρκετά χρόνια στο Στετίνο ως πρόσφυγας κι αυτός έτσι τον είχαν τιμήσει που μετείχε στην Αντίσταση.
Ζ.

Αντιγράφει
* ΚΟΙΤΑ πράματα... Στα Πράμαντα ο Αλ. Τσίπρας, εκδρομή στην πατρώα ηπειρωτική γη, βρέθηκε και σε ψησταριά ταβέρνα, να μη φάνε δηλαδή; Στον ΣΥΡΙΖΑ πίσω μπορεί να σφάζονται κι αυτός το έριξε στο παϊδάκι. Κανονικό μεταπτυχιακό στο Ινστιτούτο «Κ. Καραμανλής ο Β’».
Ζ.

Αυθαιρέτως
* ΔΕΝ είναι πολιτισμένα τα πράγματα παντού, όχι όπως στη Λάρισα. Στα Τρίκαλα, στην παρέλαση, η επερχόμενη αντιπεριφερειάρχης Χρύσα Ντιντή, που θα ορίσει, όπως προαναγγέλθηκε, ο Δημ. Κουρέτας και η οποία θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, πήγε νωρίτερα και κατέλαβε τη θέση στην εξέδρα των επισήμων, αφήνοντας εκτός τον απερχόμενο, πλην, όμως, νυν αντιπεριφερειάρχη, τον Χρήστο Μιχαλάκη. Ο οποίος έμεινε δίπλα, από κάτω κι είδε την παρέλαση. Απίστευτο;
Ζ.

Λουκέτο
* TO OAKA έκλεισε λόγω προβλημάτων στατικότητας στο στέγαστρο. Μια από τα ίδια στη Λάρισα, το ΕΑΚΛ ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας λόγω θεμάτων στατικής επάρκειας του Κλειστού Κολυμβητηρίου, του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλκαζάρ και του Σταδίου Αλκαζάρ, εκτός του γηπέδου ποδοσφαίρου και ανοιχτού στίβου. Χιλιάδες οικογένειες της πόλης που στέλνουν τα παιδιά τους προπονήσεις, αλλά και σύλλογοι και ακαδημίες έμειναν μετέωρες. Ψάχνουν λύσεις, προσπαθούν να καθησυχάσουν τους αθλητές, τους γονείς. Άραγε, σε αυτήν τη χώρα τι φταίει και τίποτα δεν γίνεται όταν πρέπει και όπως πρέπει;
Ν.Π.

Ευχές
* ΚΙ αφού τελείωσε το παιχνίδι με το παζάρι (θα γίνει, δεν θα γίνει), πλησιάζει και ο καιρός που αρχίζει να αλλάζει το ενδιαφέρον του κόσμου. Μπαίνει χειμώνας σιγά - σιγά και φτάνει η ώρα του «Πάρκου των Ευχών». Θα γίνει ή δεν θα γίνει; Καιρός να αρχίσουμε, αν και το παζάρι κάνει άλλο γκελ. Μεγάλο.
Κ.Γ.

Φρουράααα
* ΑΝΕΚΔΟΤΟ και μάλιστα διαχρονικό αποδεικνύονται οι κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι χιλιάδες αστυνομικοί θα αποσπαστούν από τους επισήμους και θα επιστρέψουν σε μάχιμες υπηρεσίες.
Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία αστυνομικός αποσπάστηκε στη φύλαξη της μέχρι πρότινος υποψήφιας περιφερειάρχη και δημοσιογράφου, Ελευθερίας Τζανακούλη.
Η απόφαση επιβλήθηκε με άνωθεν εντολή και από τις παραμονές του β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών η κ. Τζανακούλη έχει στη διάθεσή της αστυνομικό για τη φύλαξή της και για διάστημα μερικών μηνών. Για λόγους που μόνο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει...
Β.Κ.

Αγανάκτηση
* «ΔΕΝ μπορεί να συναντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τους γονείς και συγγενείς των αθώων θυμάτων των Τεμπών, να εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στο βαρύ πένθος και μετά από μισή ώρα να πίνει ποτά και να βγάζει «σέλφι» σε κεντρική καφετέρια, λες και ήταν μια απλή διαδικασία. Οι ευθύνες της συνοδείας του Προέδρου είναι τεράστιες. Παρουσιάστηκε μια εικόνα που προκάλεσε αρνητικότατα σχόλια. Όλα, δεν είναι φωτογραφίες, lifestyle και δημοσιότητα μιας ώρας...» ανέφερε ο συντονιστής της Ν.Ε. Ν. Λάρισας Βασ. Ζωγράφος σε φίλους, καθώς, όπως είπε, τα παράπονα και η αγανάκτηση του κόσμου εκφράστηκαν στο πρόσωπό του. «Ζήτησα συγγνώμη. Όμως, έχουν ονοματεπώνυμο οι ευθύνες. Αν χρειαστεί και φυσικά θα μιλήσω και θα τα πω έξω από τα δόντια» κατέληξε ιδιαίτερα φορτισμένος...

Παλαιστίνη
* ΣΕ κάθε γήπεδο, σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρα σηκώνονται σημαίες και κασκόλ της Παλαιστίνης. Μα τι στο καλό; Αυτοί οι άνθρωποι δεν έμαθαν πως το κράτος διάλεξε πλευρά; Και στη Λάρισα την προηγούμενη εβδομάδα, στην Καρδίτσα προχθές τα ίδια. Μάλλον επιλέγουν να μην ενημερώνονται από επίσημες πηγές; Τι; Καλά κάνουν;
Κ.Γ.

Μπέος
* ΤΙ θα πει τελείωσαν οι εκλογές; Ο Μπέος συνεχίζει το σόου του. Για μία ακόμα φορά επιτέθηκε χυδαία σε συναδέλφους δημοσιογράφους, επειδή άκουσον άκουσον έκαναν τη δουλειά τους. Γράφουν και λένε και ανησυχούν για την ποιότητα του νερού. Μα πού ακούστηκε; 112 για τα σχολεία
* ΜΗΝΥΜΑ από το 112 θα λαμβάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές και γονείς όταν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία της περιοχής τους για λόγους κακοκαιρίας κ.λπ. Πρόκειται για εισήγηση του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, η οποία έγινε μετά την κακοκαιρία στη Θεσσαλία. Αυτό μας έλειπε. Να χτυπάει το 112 για τα πάντα πια και κάπως έτσι από χρήσιμο αρχίζει να γίνεται κουραστικό.
Ν.Π.

Έργα
* ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τα έργα στην Ηρώων Πολυτεχνείου και αυτό που χρειάζονται σίγουρα οι οδηγοί που περνούν από εκεί είναι υπομονή. Ειδικά τις ώρες αιχμής θα τους είναι πολύτιμη. Ωστόσο, καλό θα είναι να βλέπουμε όλη τη μεγάλη εικόνα και αυτή στην προκειμένη περίπτωση είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αν ολοκληρωθούν οι κυκλικοί κόμβοι θα δώσουν μεγάλες ανάσες στην πόλη.
Κ.Γ.
Δρόμος
* ΤΙ κατάντια. Ο δρόμος Λάρισας – Καρδίτσας είναι πραγματικός κίνδυνος. Από ένα σημείο και μετά λάστιχα ποτίσματος και άλλα υλικά βρίσκονται σε τμήμα του δρόμου. Κι αν κάποιος δεν είναι πολύ προσεκτικός ίσως αποδειχθούν μοιραία. Δεν αναφερόμαστε στην ταλαιπωρία για το γεγονός πως είναι κλειστός σε ένα σημείο. Αυτό είναι άλλη ιστορία. Αυτός που είναι ανοιχτός, όμως, πρέπει να είναι ασφαλής. Απόλυτα.
Κ.Γ.

Πλατφόρμα
* ΜΕΣΑ στον Νοέμβριο θα τεθεί σε λειτουργία η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα για τις αναφορές περιστατικών των μαθητών για τη σχολική βία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Κ. Πιερρακάκη. Στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα λειτουργεί με την ευθύνη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «Διόφαντος», για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και των φαινομένων εκφοβισμού, πρόσβαση θα έχουν οι μαθητές και οι γονείς, καθώς και όσοι έχουν την επιμέλεια μαθητών. Οι μαθητές δύνανται να υποβάλουν επώνυμες ή ανώνυμες αναφορές. Οι γονείς και όσοι έχουν την επιμέλεια των μαθητών υποβάλλουν μόνο επώνυμες αναφορές. Εντάξει, τα περιμέναμε αυτά από τον Υπουργό. Ψηφιακός εκσυγχρονισμός... Το θέμα είναι, όμως, να δούμε και τι γίνεται μέσα στις σχολικές τάξεις σε πραγματικό χρόνο. Τα προβλήματα είναι πολλά και δυστυχώς δεν λύνονται όλα με πλατφόρμες.
Ν.Π.
Ακριβώς
* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ να εμβαθύνουν οι νεαροί Λαρισαίοι. Κάτι κατάφερναν.
- Ο έξυπνος κάποιες φορές κάνει τον χαζό. Ο χαζός κάνει συνέχεια τον έξυπνο.
***
* - ΤΟ ωράριό σου είναι 9-5 κι έχω παρατηρήσει ότι φεύγεις πάντα 5 ακριβώς...
- Και ο μισθός μου είναι 900 ευρώ κι έχω παρατηρήσει ότι πάντα μου βάζετε 900 ευρώ ακριβώς.
***
* - ΨΑΧΝΩ την ησυχία μου, ρε σεις. Κι ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ζ.

Αλλιώς τώρα
* ΤΩΡΑ αγκαλιές, φιλιά και χαρά μεγάλη αμοιβαία πολιτικά κομπλιμέντα μεταξύ Κασσελάκη-Κουρέτα. Κατά την προηγούμενη επίσκεψη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, τότε μετά τις πλημμύρες, ο Σωκράτης Φάμελλος που τον συνόδευε, ακούστηκε να ρωτάει «πού είναι ο Κουρέτας;». Ήταν προεκλογική περίοδος τότε, απεταξάμην...
***
* «ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕΣ κινηματικά», είπε ο Στ. Κασσελάκης στον Δημ. Κουρέτα κι εκείνος φυσικά αποδέχθηκε την κολακευτική εκτίμηση.
Στην παρέα των Λαρισαίων, που ήξεραν, διαφώνησαν εντελώς, όμως.
- Από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κεντρικά, επιλέχθηκε, με παρέμβαση της αντίστοιχης τοπικής, όλοι το γνωρίζουν, προς αποφυγήν άλλων που θεωρούνταν επικίνδυνοι εσωκομματικά, στις επόμενες βουλευτικές μετά που δεν θα έβγαιναν, καθώς τότε πριν την πλημμύρα κανείς δεν περίμενε ότι θα έχανε ο Αγοραστός.
- Από το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα, άρα κινηματικά, αυτό θα εννοούσε...
- Κι ύστερα ακολούθησε κι ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά, προ Κασσελάκη, με πολλές-πολλές επιφυλάξεις, όμως, από τους τοπικούς κομματικούς παράγοντες. (Ύστερα, ψήφισε, βέβαια, ο κόσμος κι επέλεξε. Αλλά όχι και κινηματική επιλογή...).
***
* ΚΑΙ στο τέλος λέει, «το πολιτικό ήθος και την ταπεινότητα του λόγου του κ. Κουρέτα εξήρε ο κ. Κασσελάκης». Στους Λαρισαίους τα έλεγε, ναι. (Μακάρι...).
Ζ.

Στη χαράδρα
* Ο οποίος Στ. Κασσελάκης ήπιε και τον καφέ του στο κέντρο της Λάρισας, όπου είδε και τους ντόπιους του κόμματος. Τρεις βουλευτές Θεσσαλίας δηλαδή κι άλλους πεντέξι Συριζαίους όλους κι όλους. Τους άλλους, ούτε τους φώναξαν ούτε πήγαν. Περισσότερα σκυλιά έσκυψε και χάιδεψε ο Πρόεδρος, παρά ανθρώπους χαιρέτησε... Έχει ν’ ανέβει μεγάλο βουνό, σε χαράδρα βρίσκεται μέσα στο κόμμα. Η αυτοπεποίθηση, όμως, δεν του λείπει. «Και στον βαθμό που κάποτε θα έχω την τιμή να είμαι ο Πρωθυπουργός της χώρας...», το είπε κι αυτό.
Ζ.

Κουδουνίστρα
* ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ στη συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων.
- Σκόνη είμαστε και σκόνη θα γίνουμε. Γι’ αυτό κι εγώ δεν ξεσκονίζω, μην είναι κανένας γνωστός μου.
***
* - Γιατρέ, γράψε μου κάτι για να κοιμάμαι...
- Oκ, σου γράφω μια κουδουνίστρα για αρχή...
***
* - Βγήκε, λέει, η έξυπνη TV. Αναγνωρίζει το πρόσωπό σου και παίζει τα αγαπημένα σου. Θα φοβόμαστε να περάσουμε από μπροστά της, μην αρχίσει τις τσόντες.
Ζ.

Το ίδιο
* ΠAΡAMONH 28ης Παρασκευή βράδυ, η επερχόμενη αντιπεριφερειάρχης Μαρία Γαλλιού έκανε επινίκιο τραπέζι στα Φάρσαλα, στην πάνω πλατεία. Παρών και ο Δημ. Κουρέτας. Άγνωστο αν φορούσε πάλι το ίδιο καρό σακάκι, το μόνιμο. Ο άνθρωπος δεν είναι της γραβάτας, ένα σακάκι, όμως, θεωρεί ότι πρέπει να το φοράει πια, οπότε δεν θα έχε και πολλά...
Κι άλλοι επίσημοι τα ίδια μπορεί να φορούν, αλλά δεν είναι χαρακτηριστικά, όχι καρό, κι έτσι δεν γίνεται αντιληπτό αν τα συναλλάζουν.
Ζ.

Είπα ξείπα
* ΠΑΖΑΡΙ γιοκ. Είχαν πει ότι δεν θα γίνει, δεν ήθελαν, μετά είπαν ότι ήθελαν, αλλά πάλι δεν θα γίνει κι ύστερα είπαν θα γίνει κι ας μην ήθελαν και κατόπιν ότι δεν θα γίνει κι ας ήθελαν. Όχι της Έδεσσας, της Λαρίσης το παζάρι.
***
* ΚΑΠΟΙΑ στιγμή σκέφτηκαν να λανσάρουν και «Παζάρι pass». Ν’ ανεβαίνεις, δηλαδή, στην μπαλαρίνα με κουπόνι;
***
* ΚΙ ενώ οι παράγκες στη Σκεπαστή, που είχαν μισοστηθεί πριν την πλημμύρα, ποτέ δεν ξηλώθηκαν, αντιθέτως, τα συνεργεία δούλευαν τις τελευταίες μέρες πιο εντατικά, ολοκληρώνοντας την εγκατάσταση, κι ο Δήμαρχος είπε, να βρε παιδιά είπα αλλά ξείπα, θα γίνει το Παζάρι, τελικά ξεξείπε. Ο κόσμος δεν κατάλαβε τι συνέβη.
Ζ.

Μόνο 2%...
* ΠΛΗΣΙΑΣΕ η Λαρισαία τον άντρα της.
- Αγάπη μου, θα φας τίποτα για βράδυ;
- Τι έχει στο ψυγείο;
- Ένα γιαουρτάκι 2%. Να στο φέρω;
- Όχι, βάλτο να φορτίσει καλύτερα...
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass