Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2023 17:14
* ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ χθες στην πλατεία Ταχυδρομείου, με επίκεντρο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.  Επίσκεψη αστραπή έκανε ο Πρωθυπουργός για τον Κώστα Αγοραστό και πιο ξεκάθαρο δεν θα μπορούσε να είναι το μήνυμα! * ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ χθες στην πλατεία Ταχυδρομείου, με επίκεντρο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσκεψη αστραπή έκανε ο Πρωθυπουργός για τον Κώστα Αγοραστό και πιο ξεκάθαρο δεν θα μπορούσε να είναι το μήνυμα!

Στη θάλασσα
* ΣΗΜΕΡΑ το θαλασσινό νερό ήταν αρκετά ζεστό, 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Θερμοκρασία του αέρα κατά το μεσημέρι γύρω στους 19 βαθμούς. Η θάλασσα είχε κύμα στην παραλία του Νέου Παντελεήμονα στην Πιερία, αλλά ήταν απολαυστική. (Δίνει ιδέες ο Σ. Κ. κι ας είναι μέσα Οκτωβρίου.)
Ζ.

Παραβολή
* ΚΥΡΙΑΚΗ του Σπορέως αύριο 15 Οκτωβρίου. Η παραβολή του Καλού Σπορέως, από τον Ιησού παρατίθεται με γλαφυρότητα στα τρία Ευαγγέλια, του Κατά Ματθαίον, του Κατά Μάρκον και του Κατά Λουκάν. Και διαβάζεται στη Θεία Λειτουργία στα μέσα του φθινοπώρου, τότε που στα παλιά χρόνια οι γεωργοί έσπερναν τα χωράφια τους, εντείνοντας έτσι τον παραλληλισμό. (Μόνο που φέτος στον κάμπο είναι αρκετοί που δεν θα μπορέσουν να σπείρουν, τον Νοέμβριο.)
Ζ.

Επιφυλακτικοί
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και 13 χθες, επιφυλακτικοί οι προληπτικοί Λαρισαίοι απ΄ το πρωί. Μετά άκουσαν ότι έρχεται στην περιοχή κι ο Κυρ. Μητσοτάκης κι αναστέναξαν.
Ζ.

Άι ΣΥΡΙΖΑ
* ΑΚΟΥΓΕ πάλι χθες στην τηλεόραση ο Λαρισαίος, τον πρόεδρο Κασσελάκη να καλεί τον κόσμο του κόμματος να γραφτεί στον Άϊ ΣΥΡΙΖΑ. Και παραξενεύτηκε.
- Από πότε άγιος ο ΣΥΡΙΖΑ… Έκαναν μήπως κάνα τάμα; Αυτοί δεν πιστεύουν κιόλας…
- Άει, τόχασαν, συμπλήρωνε ο φίλος του. Κι εσύ μαζί. Βρε τον isyriza εννοεί, το ηλεκτρονικό κόμμα.
Ζ.

3 οι Θεοί
* «Ο Θεός να βάλει το χέρι του», λένε εδώ και μέρες όλοι για τις εξελίξεις στην περιοχή του Ισραήλ. Και ιδίως όσοι βρίσκονται εκεί.
- Ποιος Θεός όμως, αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος.
Αναλογιζόμενος ότι στα Ιεροσόλυμα είναι 3 οι Θεοί, των Εβραίων, των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών, είναι η ιερή Πόλη των 3 θρησκειών. (Και γι’ αυτό ποτέ δεν την χτυπά κανείς.)
Ζ.

Είχε διαφορά
* ΤΙ έφταιξε κι έχασε ο Απ. Καλογιάννης; Το συζητούν φυσικά ακόμα στην πόλη. Έκπληξη για τους περισσότερους το αποτέλεσμα, αναζητούν την αιτία. Που φυσικά δεν είναι μία. Ωστόσο ακόμη και στα γκάλοπ της αντίπαλης πλευράς ο απερχόμενος δήμαρχος εμφανιζόταν να τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής.
- Οι δικοί του το είχαν σιγουράκι, δεν έτρεξαν, όπως έκαναν οι υποψήφιοι του Θαν. Μαμάκου…
* * *
* Ο Λαρισαίος θύμιζε ότι και οι δύο συνδυασμοί είχαν από 240 υποψηφίους συνολικά. Και πως οι σταυροί που ο καθένας τους συνέλεγε προσωπικά, ακόμη και για να εξασφαλίσει μετάθεση αν εκλεγόταν τοπικός σύμβουλος στη γειτονιά ή το χωριό, εν τέλει ως ψήφοι έμπαιναν στο σακούλι του υποψηφίου δημάρχου.
- Ένα θα σας πω, συμπλήρωσε. Στο σπίτι μας μέτρησα προεκλογικά 28 φακέλους ή κάρτες διαφόρων υποψηφίων του Μαμάκου και μονάχα 2 του Καλογιάννη. (Απόδειξη του ποιοι έτρεξαν για τις εκλογές.)
Ζ.

Προβάδισμα Αγοραστού
* ΣΑΦΕΣ προβάδισμα στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό έναντι του αντιπάλου του Δημήτρη Κουρέτα δίνει δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας και καταγράφει την υψηλή συσπείρωση της ΝΔ στο πρόσωπό του. Αυτό βέβαια δεν εφησυχάζει το επιτελείο του νυν Περιφερειάρχη, το οποίο συνεχίζει, μέχρι και να κλείσουν οι κάλπες, τη μάχη πόρτα-πόρτα, χωριό με χωριό. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 705 ατόμων στην περιοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο διάστημα από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2023, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Interview», μέλος της ESOMAR και κατατέθηκε όπως ορίζει η νομοθεσία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Επί ποδός
* ΣΕ εγρήγορση βρίσκεται ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική μάχη της Κυριακής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρωτοκλασάτα στελέχη, κυρίως στα social media, επιχειρούν να επιτύχουν την επιθυμητή κομματική συσπείρωση με συνθήματα όπως, «την Κυριακή ψηφίζουμε, το βράδυ πανηγυρίζουμε στην Κουμουνδούρου», «μπορούμε την ανατροπή στην Περιφέρεια, να αποτρέψουμε το έντονο γαλάζιο στον χάρτη της χώρας», κ.α. Η παρουσία τους δε στην προεκλογική συγκέντρωση του Δημήτρη Κουρέτα προχθές στη Λάρισα ήταν έντονη και η αισιοδοξία τους μεγάλη. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικά στην εκλογή Κουρέτα, διότι σε αυτή τη φάση εσωστρέφειας στην οποία βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιθανή επικράτηση του Καθηγητή θα αποτελέσει διέξοδο από την κρίση και την περιδίνηση στην οποία βρίσκεται.

Πρωί-πρωί
* ΕΙΧΕ καθίσει χθες το πρωί σε κεντρικό καφέ ο μεσήλικας Λαρισαίος.
- Καλημέρα, τι θα πάρετε; Πλησίασε ο σερβιτόρος.
- Μπύρα.
- Ε; Μπύρα είπατε; Μα είναι οκτώμισι το πρωί.
- Α… Φέρε τότε και μια μπουγάτσα.
Ζ.

Μην αγχώνεστε
* ΣΚΕΦΤΗΚΕ να λειτουργήσει παρηγορητικά στην παρέα ο νεαρός Λαρισαίος.
- Το γεγονός ότι οι μέδουσες έζησαν χωρίς εγκέφαλο 650 εκατομμύρια χρόνια δίνει ελπίδα σε πολύ κόσμο, ας μην αγχώνεστε μερικοί.
Ζ.

Μη φοβηθείς
* ΕΚΑΝΑΝ τις αναλύσεις τους στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
-Ποιοι γνωρίζουν καλύτερα τα αίτια της κρίσης, οι οικονομολόγοι ή οι κοινωνιολόγοι;
-Οι συμφεροντολόγοι.
* * *
* ΝΑ περιμένεις να βγει κάτι καλό στην Ελλάδα με τις εκλογές, είναι σα να περιμένεις να έχει happy end με γάμο σε μια ταινία πορνό.
* * *
* - ΝΟΜΟΣ της θάλασσας αλλά και της ζωής. Αν φοβηθείς θα βουλιάξεις.
* * *
* - ΣΤΑ 5 σου, γελάς με τον μεθυσμένο θείο. Στα 15, ντρέπεσαι για τον μεθυσμένο θείο. Στα 25, πίνεις με τον μεθυσμένο θείο. Και στα 35, είσαι ο μεθυσμένος θείος.
Ζ.

Αναμονή ετών
* ΕΝΑ ακόμα κωμικοτραγικό επεισόδιο της Οδύσσειας που περνάει ο Λαρισαίος Μ. Κ. με την έκδοση της σύνταξής του, όσο κι αν λένε οι υπουργοί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν όλα τακτοποιηθεί: Επισκέφθηκα την αρμόδια υπηρεσία στην Αθήνα για την προσαύξηση λόγω παράλληλης ασφάλισης στο Δημόσιο και το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ. Τον προηγούμενο μήνα είχα λάβει τη διαβεβαίωση - υπόσχεση της υπαλλήλου ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει βγει η πολυπόθητη απόφαση έστω και με το χέρι, γιατί το λογισμικό με το οποίο εκδίδονται οι συντάξεις έχει πρόβλημα και δεν υπολογίζει σωστά τις συντάξεις.
Τώρα η υπάλληλος μου δήλωσε ότι θα καθυστερήσει ακόμα πολύ η σύνταξή μου. Ο λόγος; Έχει ζητήσει τον φάκελό μου από τα κεντρικά στις 6 Ιουνίου του ΄23 και ακόμη δεν τον έχει λάβει. Η απόσταση μεταξύ των δύο υπηρεσιών είναι 500 μέτρα. Προθυμοποιήθηκα να πάω να τον φέρω, αλλά μου δήλωσε ότι αυτό δεν γίνεται και πρέπει να έρθει υπηρεσιακά.
* * *
* ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ αλλά και απογοητευμένος αποφασίζω να πάω στα κεντρικά, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, να μάθω πού βρίσκεται ο φάκελός μου. Φτάνοντας εκεί μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου πουν γιατί δεν έχω ραντεβού. Επειδή γυάλισε το μάτι μου και τους εξήγησα ότι έχει ζητηθεί εδώ και τρεις μήνες με παρέπεμψαν στον 2ο όροφο στο πρωτόκολλο. Εκεί η υπάλληλος έψαξε στον υπολογιστή και μου λέει ότι δεν έχει πάρει κάποιο έγγραφο με τέτοιο αίτημα. Επειδή ξαναγυάλισε το μάτι μου, πρέπει να φοβήθηκε και μου λέει:
- Να πάτε στον Χρήστο.
- Και πού είναι ο Χρήστος;
- Στο βάθος του διαδρόμου τέρμα.
* * *
* ΒΓΑΙΝΩ και πάω προς το τέλος του διαδρόμου. Δεξιά κι αριστερά χιλιάδες φάκελοι σε ράφια ή στο πάτωμα σε στοίβες. Βλέπω κάποιον και ρωτάω:
- Ο Χρήστος;
- Όχι, μου λέει, μισό λεπτό.
Βγαίνει στη μέση του διαδρόμου και φωνάζει:
- Χρή-στόοοο…
Από το βάθος ξεπροβάλει ένας συμπαθητικός ανθρωπάκος με γυαλιά, μουστάκι και με βροντερή φωνή απαντάει:
- Έλα, τι είναι πάλι…
- Ο κύριος σε ψάχνει.
- Έλα τι θες;
* * *
* ΤΟΥ εξηγώ την κατάσταση και αφού κοίταξε ένα βιβλίο μου λέει:
- Δεν έχω πάρει κάτι αλλά πες μου τον αριθμό της απόφασης να το ψάξω.
Ευτυχώς τον είχα μαζί μου και του τον δίνω.
- Περίμενε εδώ να κοιτάξω… Μετά από 2-3 λεπτά βγαίνει έξω και μου λέει:
- Δεν είναι εδώ ο φάκελός σου. Δεν μου λες τι δουλειά έκανες;
- Οδοντίατρος στο ΕΣΥ. (Η συνέχεια αύριο. Φυσικά υπάρχει και συνέχεια.)
Ζ.

Οκτώ πεντάχρονα
* ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ τα δικά τους τα ζευγάρια των Λαρισαίων.
- Μια σαραντάρα μπορεί να ισούται με δύο εικοσάρες, αλλά ένας σαραντάχρονος είναι όσο οκτώ πεντάχρονα.
* * *
* ΤΟ φέισμπουκ το έχουμε για να βλέπουμε πού πάνε οι συγγενείς ώστε να μην συναντηθούμε.
* * *
* - ΤΟ 80% των γυναικών, μωρό μου, είναι λέει ανικανοποίητες.
- Δεν τις προλαβαίνω όλες βρε Μαρία, τι να γίνει τώρα…
Ζ.

Μεγαλόψυχος
* «ΓΙΑ να αποδείξω ότι δεν κρατάω κακίες, είμαι αποφασισμένος να συγχωρήσω ακόμη κι αυτόν τον φλώρο, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, αρκεί να μου κάνει μια χάρη», λέγεται ότι είπε ο δήμαρχος Μπέος, όπως αποκαλύπτει το Κουλούρι: «Θα ήθελα να γράψει ένα κομμάτι για μένα. Για τη ζωή μου, για τα έργα μου, για το μεγαλείο της ψυχής μου. Ας είναι και φλώρικο, δε με πειράζει, θα το διορθώσουμε. Θα είναι ένα ωραίο δώρο για μένα, ενόψει της τρίτης μου θητείας στον δήμο του Βόλου και ένα ωραίο σάουντρακ για να ρίχνω σφαλιάρες στους εχθρούς μου. Αλκίνοε, αν το κάνεις αυτό, νερό και αλάτι. Κι όπως έχεις δείξει, το θέμα του νερού σε απασχολεί ιδιαίτερα.» (Ε, τι, δύσκολο είναι; Ποιος δεν τον έχει ικανό; Τον Μπέο.)
Ζ.

Clopyright
* ΑΠΥΘΜΕΝΟ θράσος; Το κλέψιμο πάει σύννεφο, καθημερινά διάφορα site αναρτούν δημοσιεύματα της εφημερίδας ξεχνώντας να αναφέρουν από πού τα πήραν, ούτε πηγή, μήτε σύνδεσμος, δικά τους. Και το άκρον άωτον; Μερικά απαιτούν προστασία του copyright. Για τον εαυτό τους. Και στα κλεμμένα. Φροντίζοντας να γράφουν από κάτω: Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου, όχι αυτολεξεί, ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το …klevo.gr (π.χ.) στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος. (Τόσο καλά…)
Z.

Ασυμφωνία
* - ΧΩΡΙΣΑΜΕ ρε φίλε…
Βρέθηκαν μετά από καιρό οι δύο Λαρισαίοι.
- Γιατί ρε;
- Ασυμφωνία χαρακτήρων.
- Δηλαδή;
- Να, με έπιασε με άλλη γυναίκα.
- Και;
- Ε, δε συμφωνεί.
Ζ.

 

NONOS_MAMAKOS.jpg

* ΤΟΝ είχε αλείψει με πολύ λάδι τότε ο Γιώργος Πακάκης. Εκείνος που τον είχε βαφτίσει, όχι δήμαρχο αλλά Αθανάσιο, τον Μαμάκο και ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος στην κοινότητα Γιάννουλης, επομένως μάλλον του είχε βάλει και αυτοδιοικητική μέντα.
Ζ.

 

PALAISTINH.jpg

* ΟΙ οργανωμένοι της ΑΕΛ στο γήπεδο και τα παιδιά της ΚΝΕ στην πλατεία, ήταν οι μόνοι στη Λάρισα που τάχθηκαν φανερά υπέρ των Παλαιστινίων.
Ζ.

 

ARENA.jpg

* ΦΙΛΑΘΛΟΙ της ΑΕΛ κι αυτοί, αμέριμνοι οδηγοί στάθμευσαν κλείνοντας την είσοδο στο πάρκινγκ του γηπέδου. Ε, αφού δεν έβρισκαν θέση... Αστυνομία και σεκιούριτι ουδόλως ενδιαφέρθηκαν.
Ζ.

 

KELLAS.jpg

* ΣΤΗ μάχη του ψηφοδελτίου μέχρι και χθες, τελευταία μέρα, στην Αγιά εν προκειμένω, ο Χρ. Κέλλας με πάθος υπέρ Κ. Αγοραστού.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass