Η «Κάθαρση» της Αναστασίας Υφαντίδου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2024 12:01

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, οι ΑΩ Εκδόσεις και η συγγραφέας Αναστασία Υφαντίδου παρουσιάζουν την ποιητική της συλλογή «Κάθαρση», την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. στη Λογοτεχνική Γωνία στη συμβολή των οδών Γαληνού και Φαρμακίδου. Συντονιστής της παρουσίασης ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ Αργύρης Γιουρούκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν Βίλυ Χαδουλίτση, φιλόλογος, Τζίνα Καλογήρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών - Αναστασία Κ. Υφαντίδου.

Ποιήματα θα διαβάσουν: Ματιάννα Νάκα, Γεωργία Γιάγκου, Χαρούλα Σανή, Μαρία Διαμάντη. Η Αναστασία Υφαντίδου με την ποιητική της συλλογή η «Κάθαρση», επιχειρεί να μιλήσει για τα μυστήρια της ζωής. Έτσι, λοιπόν χωρίζει τα ποιήματά της σε έξι πολύ σημαντικές ενότητες: τη γυναίκα, της ζωής τους δήμιους, τον έρωτα, το παιδί, την πατρίδα, τη φιλία. Στην πρώτη ενότητα, η οποία είναι αφιερωμένη στη γυναίκα, η Υφαντίδου μιλά για την πηγαία δύναμη αυτού του φύλου.
Στη δεύτερη ενότητα, η οποία είναι αφιερωμένη στης ζωής τους δήμιους η ποιήτρια χρησιμοποιώντας ιδιαίτερη μουσικότητα στους στίχους της αναφέρεται σε όλα εκείνα που πληγώνουν και πονάνε. Στην τρίτη ενότητα, η οποία είναι αφιερωμένη στον έρωτα, η Υφαντίδου επικεντρώνεται στην ήττα, τη μοναξιά. Στην τέταρτη ενότητα, η οποία είναι αφιερωμένη στο παιδί, στα ποιήματά της η Υφαντίδου θρηνεί για όλα όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά πριν την ώρα τους, την απουσία της μητέρας, την προσφυγιά, τον θάνατο. Στην πέμπτη ενότητα, η οποία είναι αφιερωμένη στην πατρίδα, η ποιήτρια ψηλαφεί την πονεμένη γη, τα πονεμένα σπίτια, την προδομένη πλάση, το χαμένο όνειρο. Στην έκτη και τελευταία ενότητα, η οποία είναι αφιερωμένη στη φιλία, με ένα και μοναδικό ποίημα ανακεφαλαιώνει πως ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και πως η ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της έχει και τις μαύρες της πτυχές και η μεγαλύτερη ίσως παγίδα είναι οι άνθρωποι που σου κάνουν τη φίλη ή τον φίλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass