Κοσμοσυρροή στις εκκλησίες της Λάρισας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2024 12:51

Πραγματική κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε χθες στις περισσότερες εκκλησίες του νομού Λάρισας τόσο για την αποκαθήλωση όσο και για το προσκύνημα των Επιταφίων. Χθες Μεγάλη Παρασκευή, ήταν μια ημέρα που χτυπούσε πένθιμα ο ήχος της καμπάνας, ημέρα του μεγάλου Πένθους, ημέρα που οι εκκλησίες παρέμειναν ανοιχτές διαρκώς, με τους στολισμένους Επιταφίους να δεσπόζουν στη μέση του ναού και τους πιστούς να τους προσκυνούν με δέος και συγκίνηση. Μικροί και μεγάλοι μάλιστα μετά το προσκύνημα περνούσαν τρεις φορές σταυρωτά από κάτω... για καλή υγεία!

Το πρωί σε όλες τις εκκλησίες τελέστηκε η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών αντί της Θείας Λειτουργίας και στη συνέχεια έγινε η Αποκαθήλωση, στο τέλος του Ευαγγελίου οι ιερείς έβγαλαν τα καρφιά από τον Εσταυρωμένο και κατέβασαν το Σώμα, το ράντισαν με μύρο και το εναπόθεσαν στον Επιτάφιο.
Οι πιστοί που προσήλθαν χθες στις εκκλησίες προσκύνησαν τον Επιτάφιο, ενώ τα μικρά παιδιά όπως συνηθίζεται πέρασαν κάτω από το κουβούκλιο του Επιταφίου τρεις φορές σταυρωτά «για ευλογία» και φεύγοντας πήραν και από ένα λουλουδάκι. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης χοροστάτησε στον Όρθρο της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής, στην Ακολουθία των Παθών του Κυρίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.
Επίσης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως. Μάλιστα στο κήρυγμά του τόνισε ότι αυτές τις μέρες ακούμε πολλά Ευαγγέλια, τα οποία σκοπό έχουν όχι να καταγράψουν ιστορικά γεγονότα, αλλά να περιγράψουν ανθρώπινες συμπεριφορές ώστε να καθρεφτιστούμε σε αυτές, να διαπιστώσουμε την κατάστασή μας και να απεκδυθούμε εντονότερα σε αγώνα μετανοίας. Ευχήθηκε δε Καλή Ανάσταση.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΔΗΜ. ΚΟΥΡΈΤΑΣ
Μεγάλη Παρασκευή ημέρα βαθιάς κατάνυξης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας προσκύνησε τον Επιτάφιο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λάρισας. Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από τη Χωρική Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, Μαρία Γαλλιού, συνομίλησε με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Ιγνάτιο και αντάλλαξε ευχές με πιστούς για Καλή Ανάσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass