Πάσχα στο χωριό...

Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2024 13:51

Γεμάτες από προορισμούς, προγράμματα, προσφορές και τιμές είναι όλο αυτό το διάστημα οι βιτρίνες των τουριστικών γραφείων όχι μόνο στη Λάρισα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου, Ήπειρος, αλλά και διάσημες πόλεις της Πελοποννήσου φιγουράρουν ψηλά στην λίστα των επιλογών, με αρκετούς πολίτες να μπαίνουν στη διαδικασία να ψάξουν κάτι το διαφορετικό για φέτος το Πάσχα. Άλλοι πάλι κοιτάζουν και την εναλλακτική λύση να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους ή με κάποια εκδρομή με τουριστικό λεωφορείο σε γειτονική χώρα όπως είναι η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Σερβία. Φυσικά δεν λείπουν κι εκείνοι που επιλέγουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο σε κάποιον πιο μακρινό προορισμό. Η συντριπτική ωστόσο πλειοψηφία των Λαρισαίων αυτήν την περίοδο επιλέγει να βρεθεί στο... χωριό.

Είτε στο χωριό από το οποίο έλκουν την καταγωγή οι γονείς τους, είτε σε κάποιο άλλο χωριό συγγενικού τους προσώπου ως καλεσμένοι. Κάτι τέτοιο όσα χρόνια κι αν περάσουν και ανεξάρτητα από την όποια οικονομική κατάσταση βρίσκονται, δύσκολα αλλάζει. Αυτό που φαίνεται πως επιλέγουν κατά κύριο λόγο είναι να νιώσουν την ατμόσφαιρα της παράδοσης σε έναν χώρο που αρμόζει σ’ αυτές τις ημέρες. Ο κόσμος προσπαθεί μέσα σε λίγες ημέρες να γυρίσει στα πάτρια εδάφη και να δει τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέεται συγγενικά και φιλικά, αλλά και τους ενώνει ο τόπος τους.
Παράλληλα οι γονείς θέλουν να μυήσουν τα παιδιά τους σε μια σχέση με την πατρίδα και τις παραδόσεις. Να τους μάθουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου για να μπορούν να συνδεθούν ακόμα περισσότερο με την περιοχή στο μέλλον. Η εκκλησία, το καφενείο, οι βόλτες στην εξοχή, το σούβλισμα και το ψήσιμο στις αυλές των σπιτιών και φυσικά ο χορός και το κέφι είναι κομμάτια που συνθέτουν ένα παζλ το οποίο δύσκολα αντικαθίσταται με κάποια εκδρομή. Είτε σε Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass