«Αἱ γενεαί πᾶσαι, ὕμνον τῇ Ταφῇ σου»

Θρησκευτική κατάνυξη στους ναούς του Δήμου Κιλελέρ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2024 13:44

Η Μεγάλη Παρασκευή με τον Επιτάφιο θρήνο είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή της Μεγάλης Εβδομάδος με τη σταύρωση και τον ενταφιασμό του Ιησού Χριστού στην πορεία του προς την Ανάσταση και το Πάσχα.

Μία ιδιαίτερη μέρα της Ορθοδοξίας η οποία έχει τη δική της μοναδική ομορφιά, με τη «χαρμολύπη» να κυριεύει τις ψυχές των πιστών.
Το πρωί εψάλη η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ακολούθησε η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Αργά το απόγευμα ξεκίνησε η ακολουθία του Ιερού Επιταφίου και αργότερα το βράδυ τελέστηκε η καθιερωμένη εξόδιος ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ. Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια, πρωτεύουσα του Δήμου, αλλά και στους ναούς των χωριών όπου με ιδιαίτερη κατάνυξη προσκύνησαν τους Επιτάφιους στους Ιερούς Ναούς.
Στην ακολουθία του Ιερού Επιταφίου και στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Αντριάνα Κομήτσα, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Αν. Ρεντζιάς και Αχ. Χατζούλης, η Δημοτική Σύμβουλος Ε. Ζουμπελούλη, ο Πρόεδρος Γ. Ψαρούλης και τα μέλη του Τ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας Ι. Τσίντζιρας, Ι. Νέστωρας, Κ. Παναγούλης και Αχ. Οικονόμου, η ΕΟΔΥΑ, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος πιστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass