Ατμομηχανή του νομού ο Ολυμπος

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2024 15:15

Την πόλη της Ελασσόνας επισκέφθηκε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο που απαρτίζονταν από τοπικά μέλη και στελέχη του Κινήματος. Στη διάρκεια της περιοδείας της συναντήθηκε διαδοχικά με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα, τον δήμαρχο Ν. Γάτσα, τους γιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας, εμπόρους και καταστηματάρχες, θεσμικούς φορείς, αλλά και πολίτες, κτηνοτρόφους, αγρότες και τοπικούς επιχειρηματίες.

Οι πολίτες της περιοχής της εξέθεσαν την αγωνία τους για τις δυσκολίες που επιφέρει στην καθημερινότητά τους η ακρίβεια και οι συνεπακόλουθες αυξήσεις σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, με την κυβέρνηση αφού αναλώθηκε σε ‘’pass’’ και ‘’καλάθια’’ κάθε είδους και καμίας αποτελεσματικότητας, πλέον, να ‘’σηκώνει τα χέρια ψηλά’’, ανήμπορη και κυρίως δίχως κανένα ουσιαστικό σχέδιο.
«Ο Θεσσαλικός Όλυμπος και η ολοκληρωμένη ανάπτυξή του σε αγροτικό, τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα για τη Θεσσαλία, τη Λάρισα και την Ελασσόνα» τόνισε σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο Ν. Γάτσα για να συμπληρώσει: «Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτείται άμεσα σύγχρονος επανασχεδιασμός, επικαιροποίηση των μελετών, οδικός χάρτης εφαρμογής με όλες τις σχετικές παρεμβάσεις, τις πηγές χρηματοδότησης και τα οφέλη που θα απολαύσουν όλοι οι κάτοικοι της Ελασσόνας και του νομού, από την οικονομική, αναπτυξιακή, τουριστική, κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική και παραγωγική αναγέννηση της περιοχής. Το επιτάσσει, άλλωστε, το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο ρητά προβλέπει με το Άρθρο 106, τη ρήτρα ορεινότητας για τη διασφάλιση ειδικής μέριμνας για τις ορεινές περιοχές. Γιατί και αν ακόμη ‘’υλοποιηθούν’’ γρήγορα και στο ακέραιο τα όσα σε κεντρικό επίπεδο συζητούνται για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, αν αυτή δεν συμπεριλάβει και την ορεινή και ημι-ορεινή Ελασσόνα, θα είναι λειψή και ετεροβαρής και, συνεπώς, άδικη».
Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε, επίσης, και το Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου και συζήτησε με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τα φλέγοντα κλαδικά του αιτήματα και τις κάθε είδους ελλείψεις που αντιμετωπίζει, οι οποίες συνηγορούν, όπως σημειώνει η Λαρισαία βουλευτής, στο ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκαταλείψει οριστικά το ΕΣΥ και τις κάθε είδους δομές του, αφού διαχρονικά ποτέ δεν πίστεψε σε αυτό και δεδομένου ότι πρώτη και διαχρονική της προτεραιότητα αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της δημόσιας υγείας, με τα παραδείγματα να πληθαίνουν καθημερινά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass