Τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2024 15:00

Με δύο εκδηλώσεις και συνθήματα για ουσιαστικές λύσεις στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στη Λάρισα τόσο από το Εργατικό Κέντρο όσο και από το Νομαρχιακό Τμήμα της περιοχής, σε Κεντρική πλατεία, αλλά και πλατεία Ρήγα Φεραίου αντίστοιχα.

Οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΕΚΛ βρέθηκαν στην αρχή στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου καταθέτοντας στεφάνια και εν συνεχεία βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία για να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας στην τοποθέτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Με την απεργιακή μας συγκέντρωση τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με ένα τρόπο αντάξιο σε αυτό που πάντα αποτελούσε αυτή η μέρα: σύμβολο αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, σύμβολο αντίστασης απέναντι στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, σύμβολο πάλης για την ανατροπή της εκμεταλλευτικής κοινωνίας.
Συνεχίζουμε να πορευόμαστε στον δρόμο που χάραξαν οι ήρωες της εργατικής τάξης. Από το Σικάγο, την Καισαριανή, τον Μάη του ‘36 μέχρι και σήμερα πόσοι και πόσοι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές καταθέσανε βαριές θυσίες για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.
Είμαστε για άλλη μια φορά εδώ παρόντες σε πείσμα των καιρών. Κόντρα σε όλους όσους βιάστηκαν να προβλέψουν το τέλος της ταξικής πάλης, των αγώνων, τελικά της εργατικής τάξης. Εκείνους που είπαν πως οι απεργίες κι οι αγώνες είναι για το χρονοντούλαπο. Πως τώρα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους να παλέψουμε για το δίκιο μας «πιο σύγχρονους» αλλά όχι αγωνιστικούς, «χωρίς συγκρούσεις», γιατί σήμερα η εποχή χρειάζεται «ευρύτερες συναινέσεις».
Κατάθεση στεφάνων από τους βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη και ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων, έγινε και στην πλατεία Ρήγα Φεραίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας.
Ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας, Μιχάλης Τζιατζιάς, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, «όλοι μας οφείλουμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ανθρώπινη, μια κοινωνία αλληλεγγύης, μια κοινωνία δικαιοσύνης, μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κρατάμε τις τύχες στα χέρια μας. Τίποτα δε μας χαρίστηκε. Όλα κερδήθηκαν. Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας. Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass