Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

ΨΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ-ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2024 14:30

Πλησιάζοντας προς το Μεγάλο Σάββατο κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά της Λάρισας.

Μετά και την καταβολή του δώρου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η κίνηση σημείωσε περαιτέρω αύξηση αφού πολλοί το ανέμεναν για τις πασχαλινές τους αγορές. Παρά το γεγονός όμως ότι οι καταναλωτές τόσο από την πόλη όσο και από τα γύρω χωριά έχουν κατακλύσει το εμπορικό κέντρο, είναι αρκετά συγκρατημένοι στις αγορές τους και δεν ξοδεύουν αλόγιστα. Προτεραιότητα έχουν τα απαραίτητα για τα βαφτιστήρια και το πασχαλινό τραπέζι, ενώ έχουν περιοριστεί κατά πολύ οι δαπάνες για τις προσωπικές αγορές.
Πάντως ήδη από μεσοβδόμαδα αρκετά καταστήματα προχώρησαν και σε προσφορές και εκπτώσεις προκειμένου να μην τους μείνουν αδιάθετες λαμπάδες και πασχαλινά είδη. Ενδεικτικό, ότι χθες γνωστό κατάστημα με είδη διακόσμησης σπιτιού στην Κούμα πουλούσε λαμπάδες και με 50% έκπτωση, ενώ και αρκετοί κάνουν εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 30% στα πασχαλινά διακοσμητικά, ευελπιστώντας στους καταναλωτές της τελευταίας στιγμής.
Λαμπάδες, καταστήματα υπόδησης, ένδυσης και φούρνοι έχουν την τιμητική τους. Ο καλός καιρός αποδεικνύεται σύμμαχος των εμπόρων, αλλά κοινή διαπίστωση είναι ότι οι συνήθειες του καταναλωτικού κοινού πλέον έχουν αλλάξει.  «Ο κόσμος περνάει δύσκολα και αυτό φαίνεται. Πλέον δεν περιμένει το Πάσχα για να αγοράσει κάτι καινούριο, είτε για τον ίδιο, είτε για τα παιδιά του. Παλιότερα όλοι ήθελαν να αγοράσουν καινούρια ρούχα και παπούτσια για αυτές τις μέρες. Τώρα πια θα τα πάρουν όσοι έχουν βαφτίσει κάποιο παιδάκι και μεταθέτουν τις αγορές τους για τις εκπτώσεις ή όταν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς» εξηγεί στην «Ε» η Φωτεινή υπάλληλος εμπορικού καταστήματος.
«Προτεραιότητα αυτές τις μέρες έχει το γιορτινό τραπέζι όπου ο κόσμος θα θυσιάσει ένα μεγάλο μέρος του μηνιαίου εισοδήματός του στην αγορά ειδών διατροφής και τα υπόλοιπα είναι κυρίως για υποχρεώσεις και δωράκια σε βαφτιστήρια και κουμπάρους» προσθέτει.
Πάντως και σήμερα Μ. Παρασκευή αλλά και αύριο Μ. Σάββατο η κίνηση στην αγορά αναμένεται ιδιαιτέρως αυξημένη. Τα καταστήματα σήμερα θα ανοίξουν 1 το μεσημέρι με 7 το απόγευμα, ενώ αύριο Μ. Σάββατο θα είναι ανοιχτά 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass