Οχι στην παραχώρηση οικοπέδου για πάρκινγκ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΛ ΣΤΗ ΔΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2024 13:16

Παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα του οικοπέδου που βρίσκεται επί της οδού Τάκη Τσιόγκα και θέλει η δημοτική αρχή να μετατραπεί σε πάρκινγκ πραγματοποιήθηκε χθες στη ΔΥΠΑ από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Όπως αποφασίστηκε προ ημερών από το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας (με τη σύμφωνη γνώμη της Συμπαράταξης και τη διαφωνία της Λαϊκής Συσπείρωσης) θα σταλεί ένα αίτημα προς το ΔΣ της ΔΥΠΑ για να παραχωρηθεί το οικόπεδο που βρίσκεται μεταξύ ΤΕΕ και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να γίνει χώρος πάρκινγκ.
Το ΕΚΛ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αντίθεσή του στο θέμα λέγοντας πως είναι χώρος ο οποίος είχε δοθεί από τη δημοτική αρχή του Αριστείδη Λαμπρούλη στην τότε Εργατική Εστία για να γίνει ένα σύγχρονο Εργατικό Κέντρο. Η ανέγερση όμως δεν προχώρησε και το οικόπεδο με τις συγχωνεύσεις των υπηρεσιών βρέθηκε στην κατοχή της ΔΥΠΑ. Γι’ αυτό τον λόγο χθες μέλη του ΕΚΛ βρέθηκαν στη ΔΥΠΑ με σκοπό να εκφράσουν εκ νέου την αντίθεσή τους.
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κ. Γιάννης Σκόκας, εξήγησε πως το οικόπεδο που θέλει ο Δήμος Λαρισαίων για  πάρκινγκ, προοριζόταν για την κατασκευή νέου κτιρίου του ΕΚΛ. Πιο συγκεκριμένα είπε πως «Είναι μια απαράδεκτη και προσβλητική ενέργεια να απευθύνουν τέτοιο αίτημα προς τη ΔΥΠΑ. Τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της Συμπαράταξης Λαρισαίων που ενέκριναν το αίτημα. Μιλάμε για ένα οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην τότε Εργατική Εστία με απόφαση της Δημοτικής Αρχής του αείμνηστου Αριστείδη Λαμπρούλη με μοναδικό σκοπό να ανεγερθεί το νέο κτίριο του Εργατικού Κέντρου και ταυτόχρονα να προχωρήσει η διαδικασία της πλήρους αποκάλυψης του Β’ Αρχαίου Θεάτρου. Το υφιστάμενο κτίριο του ΕΚΛ καλύπτει το μισό μνημείο, που είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Αυτά δεν τα συζητάμε όμως παρά το γεγονός πως την χαρακτηρίζουν ως πόλη του θεάτρου και του πολιτισμού. Η ΔΥΠΑ να μην τολμήσει να το παραχωρήσει το οικόπεδο γιατί αυτό ανήκει στους εργαζόμενους της Λάρισας και σ’ αυτούς το έδωσε τότε ο Δήμος για να καλύψει τις ανάγκες τους».
Τα μέλη του ΕΚΛ συναντήθηκαν με την περιφερειακή διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας, κ. Ολγα Τσιούρβα κι εκείνη με τη σειρά της είπε πως θα μεταφέρει το αίτημά τους στην κεντρική διοίκηση της ΔΥΠΑ.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass