Αρδευση όπως και πέρυσι...

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ *ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2024 13:31

Με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κωνσταντίνος Τζανακούλης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας συγκάλεσε σύσκεψη προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της άρδευσης όλων των αρδευόμενων εκτάσεων Καρδίτσας και Λάρισας που κάνουν χρήση του νερού της Λίμνης Πλαστήρα και Σμοκόβου.

Αποφασίσθηκε να ακολουθηθεί το περσινό σχέδιο το οποίο ήταν άκρως πετυχημένο. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκχωρείται η διαχείριση της άρδευσης για όλο τον θεσσαλικό κάμπο στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού.
Στην εισήγησή του ο Κ. Τζανακούλης ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους με την άρδευση φορείς «ορθολογική διαχείριση του νερού το οποίο βρίσκεται σε έλλειμμα, αλλά και τη συνεργασία όλων προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εδώ θα είμαστε, κάθε φορά που χρειάζεται να συζητάμε και να παρεμβαίνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη οι συνθήκες φέτος όσον αφορά τη λίμνη Πλαστήρα είναι καλύτερες από πέρυσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται σύνεση και όχι σπατάλη νερού που τόσο απαραίτητο είναι. Η στάθμη είναι στα 7,90μ (με όριο υπερχείλισης τα 7,92μ), ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι πριν κορυφωθούν τα ποτίσματα ήταν στα 7,88μ. Αντίθετα η Λίμνη (φράγμα) Σμοκόβου δεν έχει το νερό (το έλλειμμα ανέρχεται στα 60-70 εκατ. κ. μ. νερού) που χρειάζονται οι αρδευόμενες εκτάσεις και εδώ τονίστηκε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.
Επειδή οι τελευταίες βροχοπτώσεις ήταν άκρως ευεργετικές η πρόταση προς όλους είναι ν’ αποφύγουν τα ποτίσματα φυτρώματος κυρίως των βαμβακοκαλλιεργειών για να γίνει εξοικονόμηση νερού.
Να σημειωθεί ότι ο Νομός Λάρισας αρδεύεται από τη λίμνη Πλαστήρα και η περιοχή της Θεσσαλιώτιδας από το φράγμα Σμοκόβου.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα κος Τσέτσιλας και Καρδίτσας κος Τέλλιος, ο δήμαρχος Κιλελέρ κος Νασιακόπουλος, ο διευθυντής Διεύθυνσης Υδάτων κ. Κελεσίδης , ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας κ. Κορκόβελος, οι πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των ΤΟΕΒ Ταυρωπού, Τιτανίου, Θεσσαλιώτιδας, Πηνειού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass