BLOOMBERG:

Η Τουρκία σταματά όλες τις εμπορικές σχέσεις με Ισραήλ

ΣΤΑ 7 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2024 9:01

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Στοπ σε όλες τις εξαγωγές προς και τις εισαγωγές από το Ισραήλ βάζει η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Bloomberg δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής.


Το εμπόριο μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας είχε αξία 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, με το 76% αυτού να αφορά εξαγωγές από την Τουρκία, σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία.
Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ έγραψε στο Twitter ότι «έτσι ενεργεί ένας δικτάτορας (Ερντογάν) που καταπατά τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρηματιών και αγνοεί τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες», προσθέτοντας πως «το Ισραήλ έχει ισχυρή οικονομία. Εμείς κερδίζουμε και αυτοί χάνουν».
Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις εξαγωγές προς το Ισραήλ, ισχυριζόμενη ότι το Τελ Αβίβ αρνήθηκε να της επιτρέψει να ρίξει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, και αφού ο πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικρίθηκε ότι δεν σταμάτησε το εμπόριο με το Ισραήλ, μετά την έναρξη του πολέμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass