Ερωτηματικά για την αποφυλάκιση του αμετανόητου Νικ. Μιχαλολιάκου

Eφεση κατά του βουλεύματος θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας - Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ - Δήλωση Συνηγόρων Οικογένειας Φύσσα: Προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2024 7:09

ΑΘΗΝΑ
Έφεση κατά του βουλεύματος που άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αναμένεται να ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός προτίθεται να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να εφεσιβάλει το επίμαχο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, βασιζόμενος στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές του συμβουλίου.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση. Και αυτό γιατί δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, καθώς σε εκτεταμένη αρθρογραφία μέσω διαδικτύου εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ
Εμ τω μεταξύ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου. Αφού αναφέρει ότι «ο κ. Κασσελάκης, αν και κάθε φορά βάζει πιο ψηλά τον πήχη της χυδαιότητας και της αυτογελοιοποίησης, καταφέρνει να τον ξεπερνά», τονίζει ότι «αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο «ξέχασαν» να καταθέσουν υπόμνημα κατά των μορφωμάτων αυτών, τόσο για τις βουλευτικές εκλογές του 2023 όσο και για τις ευρωεκλογές του 2024». Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη:
Ο κ. Κασσελάκης, αν και κάθε φορά βάζει πιο ψηλά τον πήχη της χυδαιότητας και της αυτογελοιοποίησης, καταφέρνει να τον ξεπερνά. Τόλμησε σήμερα, αντί να σιωπήσει για τις πράξεις και τις παραλείψεις του κόμματός του, να προσπαθήσει να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι:
- Τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές και όχι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα, αφού στη Δημοκρατία μας υπάρχει διάκριση των εξουσιών. 
- Αν στην επίμαχη περίπτωση μπορούσαν να εφαρμοστούν οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ -τις οποίες το κόμμα του δεν υπερψήφισε ούτε επί της αρχής ούτε κατ’ άρθρο- ο αποφυλακισθείς δεν θα μπορούσε να κάνει καν αίτηση.
- Όταν το κόμμα στο οποίο εξελέγη πρόεδρος ήταν κυβέρνηση, έψαχνε επί 4,5 χρόνια αίθουσα για να δικάσει την εν λόγω υπόθεση.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που δεν υπερψήφισε τις τροπολογίες πάνω στις οποίες βασίστηκε η Δικαιοσύνη και απέκλεισε το μόρφωμα αυτό και τα παρακλάδια του από τις βουλευτικές εκλογές.
- Αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο «ξέχασαν» να καταθέσουν υπόμνημα κατά των μορφωμάτων αυτών, τόσο για τις βουλευτικές εκλογές του 2023 όσο και για τις ευρωεκλογές του 2024.
Επί δεκαετίες περιφέρονταν ως οι δήθεν κατέχοντες το μονοπώλιο στη δημοκρατική ευαισθησία και στους αντιφασιστικούς αγώνες και μέσα σε λίγα χρόνια η ίδια η πραγματικότητα τους ξεγύμνωσε. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να απολογηθούν για όλα τα παραπάνω, αντί να κουνάνε το δάχτυλο με περίσσια υποκρισία.

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ
Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου με ανάρτησή του στο Facebook.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «προκλητική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης» με αφορμή την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου και στη συνέχεια επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γράφοντας ότι «ο εναγκαλισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά στοιχεία, την ανομία, τη συγκάλυψη, και η προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, έχει οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τη λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης». Όλη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:
Ατιμωρησία στα Τέμπη με όργιο συγκάλυψης.
Ατιμωρησία στο Μάτι, με κακουργήματα που βαφτίστηκαν πλημμελήματα. Ατιμωρησία τώρα και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Ένας ολόκληρος λαός στο Εφετείο -εν μέσω Πανδημίας- φώναζε «οι ναζί στη φυλακή».
Από σήμερα ο εγκληματίας Μιχαλολιάκος κυκλοφορεί ελεύθερος, ύστερα από μία προκλητική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.
Με ποια κριτήρια κρίνει το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας ότι ο καταδικασμένος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος δικαιούται να αποφυλακιστεί, όταν ο αρμόδιος εισαγγελέας τονίζει προς το συμβούλιο ότι ο Μιχαλολιάκος παραμένει αμετανόητος και συνεπώς δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης;
Ένα είναι το βέβαιο. Ο εναγκαλισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά στοιχεία, την ανομία, τη συγκάλυψη, και η προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, έχει οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τη λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Θα το εκτιμήσουν δεόντως οι ψηφοφόροι της στις ευρωεκλογές που έρχονται.
Φυσικά, απέναντι στο ακροδεξιό τόξο, ο δημοκρατικός κόσμος θα είναι μία γροθιά. Το είπα και στο πρωινό μήνυμα που σας απηύθυνα.
Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ’ αλλάξει.

 

ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΦΥΣΣΑ
Την αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα προκάλεσε η είδηση της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Σε δήλωση που υπογράφουν οι δικηγόροι της, χαρακτηρίζουν την απόφαση του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας «μέγιστη προσβολή» για τα θύματα της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι «είναι απορίας άξιο, λοιπόν, πώς ένας τέτοιος αμετανόητος νεοναζί εγκληματίας με ηγετική εγκληματική δράση κρίθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη ως μη ύποπτος τελέσεως νέων αξιόποινων πράξεων».
Η δήλωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα αναφέρει:
«Η αποφυλάκιση με χρήση των ευεργετικών διατάξεων έκτισης ποινής του νεοναζί αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης η οποία «μάτωσε» την ελληνική κοινωνία και δημοκρατία διαπράττοντας συστηματικά κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις, συνιστά μέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους καθώς και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι δεδομένο ότι ο εν λόγω καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν έχει επιδείξει κανένα ίχνος μεταμέλειας από την καταδίκη του έως και σήμερα. Είναι επίσης δεδομένο ότι η εγκληματική δραστηριότητα του νεοναζί εγκληματία ξεκίνησε το μακρινό 1978 και συνεχίστηκε για 35 έτη μέχρι να φτάσουμε στη δολοφονία του Παύλου, η οποία και οδήγησε στην σύλληψή του.
Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, πως ένας τέτοιος αμετανόητος νεοναζί εγκληματίας με ηγετική εγκληματική δράση, ο οποίος λίγες ώρες μετά την πρωτόδικη καταδίκη του δήλωνε «υπερήφανος για τις Ιδέες μου, για τις οποίες αγωνίστηκα από ηλικίας 15 ετών, από το 1972, επί 48 ολόκληρα χρόνια…» και του οποίου οι ναζιστικές ιδέες σύμφωνα με το σκεπτικό της καταδικαστικής αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου αποτέλεσαν το κίνητρο της εγκληματικής δράσης της Χ.Α. κατά όσων έκρινε ως αντιφρονούντες, των πολιτικών και ιδεολογικών αντιπάλων της και των μεταναστών, κρίθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη ως μη ύποπτος τελέσεως νέων αξιόποινων πράξεων.
Ενόσω συνεχίζεται η διαδικασία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και τα θύματα της Χ.Α παλεύουν για την δικαίωσή τους, το εν λόγω βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου προκαλεί και δοκιμάζει τις αντοχές τους. Αναμένουμε από τις ανώτατες εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας να πράξουν δεόντως τα δικονομικώς δυνατά και να προσβάλλουν το βούλευμα αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενόψει και της απορριπτικής πρότασης του εισαγγελέα προς το συμβούλιο, η οποία δεν έγινε δεκτή.
Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Μαρίνα Δαλιάνη, Αργύρης Συρίγος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass