Αποχαιρέτησαν την Ολυμπιακή Φλόγα

 ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ 16ου, 21ου, 26ου, 32ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2024 16:41

Μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο «Πάρκο των Χρωμάτων» (Χατζηχαλάρ) της Λάρισας, στο πλαίσιο της παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα στο «Παρίσι 2024». Συγκεκριμένα, μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και Στ’τάξης των Γαλλικών των 16ου, 21ου, 26ου και 32ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας συνεργάστηκαν και παρουσίασαν μια όμορφη δράση στο «Πάρκο των Χρωμάτων».

Με το σύνθημα «Πιο ψηλά πιο δυνατά-πιο γρήγορα-όλοι μαζί», μαθητές και μαθήτριες των σχολείων αποχαιρέτησαν την Ολυμπιακή Φλόγα στο ταξίδι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες στο πλαίσιο της εκδήλωσης, φορώντας χρωματιστά μπλουζάκια, σχημάτισαν τους πέντε κύκλους των Ολυμπιακών Αγώνων, απήγγειλαν το λεξιλόγιο με τις αξίες του Ολυμπισμού στα Γαλλικά και στα Ελληνικά, χόρεψαν Ζούμπααλά Γαλλικά, συνέθεσαν παζλ με τον πύργο του Άιφελ και το χρωμάτισαν, έπαιξαν παντομίμα με ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα και στο τέλος πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Αγορίτσας Χρήστος, η σχολική σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας κ. Νάτση Χάιδω, η σχολική σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Δημητρίου Ελένη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Παπαποστόλου Δημήτρης, οι διευθυντές των σχολείων κ.Δραγατογιάννη Παναγιώτα, κ. Παπαβασιλείου Σπύρος και ο κ. Τσιτώτας Κων/νος, καθώς και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Τη δράση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοίτων Γαλλικών Νάρη Χρυσούλα και Παπαποστόλου Αγαθή και οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Λουλούδη Γεωργία, Μάλλιος Χρήστος, Γκούμα Κατερίνα και Τζήμας Γιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass