Στην κορυφή του ελληνικού τένις η Λάρισα

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ JUNIOR

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2024 12:45

Έπεσε η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Junior που διεξήχθη σε Λάρισα και Νίκαια από τις 23 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.

Με την άριστη τεχνογνωσία και την οργανωτική τους επάρκεια, οι διοργανωτές όμιλοι ΟΑ Νίκαιας, ΟΑ Φοίβος, Αντισφαίριση και Ζωή, Ακαδημία Αντισφαίρισης Λάρισας ανταποκρίθηκαν σε όλες τις οργανωτικές απαιτήσεις του εγχειρήματος της ανάθεσης των αγώνων από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, παρέχοντας υποδειγματική αγωνιστική φιλοξενία στους κορυφαίους αθλητές/τριες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας.
Οι αγώνες υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Λαρισαίων και Κιλελέρ, αποτέλεσαν πόλο έλξης πολλών φίλων του αθλήματος που διαπίστωσαν από κοντά την ποιότητα των μελλοντικών αστεριών του ελληνικού τένις.
Συνολικά 1.059 αθλητές και αθλήτριες και περισσότεροι από 3.500 επισκέπτες, συνοδοί, γονείς και προπονητές, φιλοξενήθηκαν στην περιοχή, τονώνοντας την τοπική οικονομία και παράλληλα αναδεικνύοντας τα σημαντικά γεωγραφικά και τουριστικά πλεονεκτήματα του νομού στο πεδίο του αθλητικού τουρισμού και της αναψυχής.

 

ΟΙ ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
Μεγάλες επιτυχίες είχαμε και σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα για το λαρισινό τένις. Οι διαχρονικές επιτυχίες σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, πιστοποιούν με αδιαμφισβήτητο τρόπο την ποιότητα των συλλόγων, προπονητών και παραγόντων της περιοχής που συνεργούν καθημερινά για την προώθηση του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα.
Πιο αναλυτικά στο βάθρο ανέβηκαν οι Λαρισαίοι αθλητές και αθλήτριες:
-Μεσσής Ανδρέας: Πρωταθλητής Ελλάδας στο μονό και 3η θέση στο μικτό με την Μπεχλιβανίδου Γεωργία (κατηγορία 16 ετών)
-Μιχαλακόπουλος Άλκης: 2η θέση στο μονό (κατηγορία 16 ετών)
-Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος: Πρωταθλητής Ελλάδας στο μικτό (κατηγορία 16 ετών)
-Σιδεράκος Απόλλων: Πρωταθλητής Ελλάδας στο μικτό (κατηγορία 12 ετών)
-Πράπας Αλέξανδρος: 2η θέση στο μικτό με συμπαίκτρια την Τσολή Χαρίκλεια.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κατηγορία κάτω των 12 ετών
Ιάσονας Σπύρου (ΟΑ Βόλου) και Ειρήνη Μπεκιάρη (Ροδιακός ΟΑ), αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος για το 2024. Στα αγόρια ο Νο1 του ταμπλό, επικράτησε στον τελικό της Μ. Πέμπτης του Νο2 του ταμπλό, Γιώργου Πούντζα (ΑΟΑ Χαϊδαρίου) με 6-2, 6-2 κατακτώντας τον τίτλο και το φετινό πρωτάθλημα στην κατηγορία του.
Κατηγορία κάτω των 14 ετών
Ραφαήλ Παγώνης, στα αγόρια και η μεγάλη πρωταγωνίστρια του τουρνουά με 3 τίτλους (όπως είχε κάνει και στα 12άρια) Λυδία Παναγιωτίδου, στα κορίτσια, κατέκτησαν τους τίτλους στα μονά.
Κατηγορία κάτω των 16 ετών
Ανδρέας Μεσσής και Μυρτώ Πρωιμάκη ήταν οι μεγάλοι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors (U16) που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΑ Φοίβος Λάρισας αυτές τις ημέρες. Στα αγόρια ο Ανδρέας Μεσσής (ΟΑ Φοίβος Λάρισας), πήρε τον τίτλο άνευ αγώνα με τον άτυχο της ημέρας να είναι ο Άλκης Μιχαλακόπουλος (ΟΑ Φοίβος Λάρισας), ο οποίος το βράδυ της Μ. Τετάρτης ανέβασε πυρετό με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τον τελικό. Στα κορίτσια η Νο4 του ταμπλό, Μυρτώ Πρωιμάκη (ΟΑ Σούδας), επικράτησε στον τελικό της Νο10 του ταμπλό, Δήμητρας Κουμουτσέας (ΟΑ Άτλας) που έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά, με 6-4, 6-1 φτάνοντας στον τίτλο της κατηγορίας της. Τέλος, στο διπλό μικτό τον τίτλο κατέκτησαν οι Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου (ΟΑ Φοίβος Λάρισας) και Αιμιλία Πάντου, μετά τη νίκη τους στον τελικό κόντρα στο δίδυμο και Νο1 του ταμπλό, Παναγιώτη Ζήκα και Βασιλική Γορανίτη με 7-6(2), 11-9. Την 3η θέση κατέλαβαν, άνευ αγώνα, το ζευγάρι Ανδρέας Μεσσής και Γεωργία Μπεχλιβανίδου (ΟΑ Φοίβος Λάρισας), μετά την απόσυρση του δίδυμου Βαγγέλης Βάλσαμος και Μυρτώ Πρωιμάκη.
Κατηγορία κάτω των 18 ετών
Ανδρέας Λοϊζάς και Άρτεμις Ασλανισβίλι κατέκτησαν τον τίτλο σε αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα. Στα αγόρια, ο Νο1 του ταμπλό, Ανδρέας Λοϊζάς (ΟΑ Αθηνών) επικράτησε στον τελικό του Νο6 του ταμπλό, Στέφανου Πουρναρόπουλου (ΟΑ Θεσσαλονίκης) με 6-0, 6-2, φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου. Στα κορίτσια, η Νο1 του ταμπλό, Άρτεμις Ασλανισβίλι (ΑΣ Αστέρας Θεσσαλονίκης), κέρδισε με 6-0, 6-0 την Θεοδώρα Κούσιου (ΑΣ Αστέρας Θεσσαλονίκης), κατακτώντας τον τίτλο.
Οι διοργανωτές όμιλοι ευχαριστούν την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την εξαιρετική συνεργασία, τους Δήμους Λαρισαίων και Κιλελέρ για τη διαρκή τους υποστήριξη και ουσιαστική συμβολή. Επίσης την Ένωση Ξενοδόχων νομού Λάρισας, τον διευθυντή αγώνων κ. Δημήτρη Καφφέ για τον άριστο συντονισμό, τον ομοσπονδιακό προπονητή Κεντρικής Ελλάδας κ. Δημήτρη Μίζιο για την τεχνική υποστήριξη, τους επιδιαιτητές, γιατρούς, βοηθούς διαιτητές και προσωπικό των συλλόγων για τις άοκνες προσπάθειες, τους εθελοντές, φίλους, χορηγούς και υποστηρικτές των αγώνων και κυρίως όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για το ήθος και την αγωνιστικότητά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass