ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ:

Αύξηση κατά 75,32% της επιχορήγησης στο ΕΑΚ

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ, ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ - ΜΕΤΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ E-KOUROS

Δημοσίευση: 25 Απρ 2024 10:40

Του Σωτ. Κέλλα
«Δώσαμε μόνιμη αύξηση 75,32 % στο ΕΑΚ Λάρισας και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,35 εκατ. ευρώ με στόχο να ξαναγίνει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Λάρισας το στολίδι που ξέραμε».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση σε δηλώσεις που έκανε στην «Ελευθερία» και συμπλήρωσε «πρέπει να προσθέσουμε και την έκτακτη επιχορήγηση 299.000 ευρώ που δόθηκε τον Νοέμβριο του 2023 για έκτακτες ανάγκες»
Και συνέχισε: «Θέλω να τονίσω ότι νιώθω υπεύθυνος γι’ αυτά που συντελούνται στα αθλητικά κέντρα. Την 1η Αυγούστου διέκοψα μια διαδικασία δεκαετιών απ’ όλους τους υπουργούς για παράταση λειτουργιών. Στις 31 Αυγούστου με προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητικών κέντρων ζητήσαμε τη στατική μελέτη και τη μελέτη πυρασφάλειας κάθε εγκατάστασης. Γιατί δεν θέλαμε να βάλουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αλλά να δούμε την αλήθεια κατάματα. Εννέα μήνες μετά οι αθλητικές εγκαταστάσεις αρχίζουν και ανοίγουν, αλλά αυτή τη φορά απόλυτα ασφαλείς».
*Τι θα γίνει με το κλειστό του Αλκαζάρ που υπάρχει πρόταση κατεδάφισης, το γήπεδο ποδοσφαίρου και το κολυμβητήριο;
«Γίνεται μελέτη για το κλειστό του Αλκαζάρ και αυτή θα αποτελέσει οδηγό της τελικής μας απόφασης.
Για τα υπόλοιπα δύο υπάρχουν οι πόροι, γίνονται όλα με νόμιμες διαδικασίες με στόχο να είναι απόλυτα ασφαλείς όταν θα ανοίξουν πλήρως. Δεν μπορώ να μιλήσω για χρονοδιαγράμματα, αλλά όλα θα γίνουν νόμιμα και όταν ολοκληρωθούν θα ξαναγίνουν κυψέλες του αθλητισμού».
*Ο κ. Βρούτσης μας είπε και για τις δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις που κάνει στον αθλητισμό. Το σύστημα e-kouros και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
«Σαν υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανα τον νόμο 4670/2020 που διασφαλίζει το ασφαλιστικό σύστημα για πολλές δεκαετίες μέχρι το 2070 με τρόπο μετρήσιμο και νοικοκυρεμένο.
Όταν ανέλαβα το κομμάτι του αθλητισμού κάλεσα ολυμπιονίκες, εκπροσώπους ομοσπονδιών, σωματείων και τους ρώτησα: Ποιος είναι ο αθλητισμός στην Ελλάδα; Δεν πήρα καμία απάντηση. Μετά από οκτώ μήνες χαρτογραφήσαμε τον ελληνικό αθλητισμό χάρη στο σύστημα e-kouros που μειώνει τη γραφειοκρατία κατά 40%. Μέσα από ένα πλέγμα χρηστικών ψηφιακών εργαλείων, ο πολίτης έχει πρόσβαση στο σύνολο των στοιχείων του αθλητισμού (ομοσπονδίες, σωματεία, αθλητές, προπονητές) με στόχο τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση στη λειτουργία ολόκληρου του αθλητικού οικοσυστήματος.
Το e-Kouros αποτελεί την «Εργάνη» του Αθλητισμού, αποτυπώνοντας στο έπακρο κάθε τομέα του, από τον επαγγελματικό ως τον ερασιτεχνικό.
Εκεί όμως που θα αλλάξουμε τα δεδομένα είναι ότι θα υπάρξει νέος αθλητικός νόμος 25 χρόνια μετά τον νόμο Φούρα (2725/99). Στείλαμε 50.000 email όπου ζητήσαμε προτάσεις για τον νέο αθλητικό νόμο και μέχρι 30 Απριλίου περιμένουμε τις απαντήσεις απ’ όλους ώστε να αρχίσει το έργο της η νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας νέος αθλητικός νόμος μακράς διάρκειας».

 

ΑΝΑΒΟΛΗ
Το σημερινό ραντεβού του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού με τον δήμαρχο Λαρισαίων Θανάση Μαμάκο δεν θα πραγματοποιηθεί, αφού ο κ. Βρούτσης πρέπει να ταξιδέψει σήμερα για τη Χαλκίδα (να σημειωθεί πάντως ότι χθεσινοβραδινό δελτίο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, ανέφερε ότι η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών είναι προγραμματισμένη για τις 10 σήμερα το πρωί). Χθες το βράδυ δείπνησε με όλα τα στελέχη του ΕΑΚ Λάρισας, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις και συνομιλία με τα μέλη της ΕΔ/ΕΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass