Γεωτεχνική ημερίδα για την κλιματική αλλαγή

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2024 14:15

Ημερίδα για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους εδαφικούς πόρους και στις αροτραίες καλλιέργειες της Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν την Τρίτη 14 Μαΐου, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων, το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ, η ΠΟΣΓ και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας.

Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο ακαδημαϊκός, πρώην πρύτανης του ΓΠΑ Ανδρέας Καραμάνος, ο οποίος θα παρουσιάσει μελέτη της Ακαδημίας Αθηνών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο έδαφος και τις καλλιέργειες σε τρεις αντιπροσωπευτικές περιοχές της Θεσσαλίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:
18:00 Χαιρετισμοί από επίσημους προσκεκλημένους. Εισαγωγή από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ.
18:30-19:00 Α. Καραμάνος: Εκτιμήσεις των Επιδράσεων της Κλιματικής Αλλαγής στους Εδαφικούς Πόρους και στις Αροτραίες Καλλιέργειες της Θεσσαλίας.
19:00-19:20 Ν. Κ. Γκούμας: Αντιπλημμυρική θωράκιση και βιώσιμα υδατικά διαθέσιμα στη Θεσσαλία, η ικανή και αναγκαία συνθήκη για ανασυγκρότηση και αντιμετώπιση κινδύνων ασφάλειας νερού.
19:20-19:40 Δ. Σοφολόγης, πρόεδρος ΠΟΣΓ, Οι επιδράσεις της ΚΑΠ 2023-2027 στην «αρδευόμενη γεωργία» της Θεσσαλίας, προτάσεις για την ενδιάμεση αναθεώρηση της με γνώμονα το αρδευτικό νερό.
19:40-20:00 Φ. Γέμτος, ομότιμος καθηγητής του ΠΘ, Γεωργία Συντηρήσεως ως μέσο διατήρησης της υγείας του εδάφους και προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή.
20:00-20:30 Ερωτήσεις, παρεμβάσεις, συζήτηση.
Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass