Αγροκτηνοτροφικός σύνδεσμος στην Ελασσόνα

ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Στη συγκρότηση πανεπαρχιακού Συνδέσμου Ελασσόνας προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν ήδη συγκροτήσει προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, που θα ξεκινήσει επισκέψεις- περιοδείες στα 52 δημοτικά διαμερίσματα της Ελασσόνας για την ενημέρωση και ενεργοποίηση των παραγωγών.
Η Επιτροπή αποτελείται από τον καρυδοπαραγωγό Αντώνη Λιάνο, τον εκπρόσωπο των αγροκτηνοτρόφων από την περιοχή του Ολύμπου Θωμά Καραγιώργο και τον εκπρόσωπο των δενδροκαλλιεργητών της Ποταμιάς Βαγγέλη Καραγιάννη.

Όπως αναφέρει στην «Ε» ο Αντώνης Λιάνος «στόχος του Συνδέσμου, ο οποίος θα κινείται έξω από κομματικές γραμμές, είναι να συσπειρώσει όλη την παραγωγική δραστηριότητα της επαρχίας, αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, συνεταιρισμούς, Ομάδες Παραγωγών. Ο Σύνδεσμος θα έχει έναν συντονιστικό και όχι συνδικαλιστικό χαρακτήρα και θα προβάλει τα προβλήματα της επαρχίας, παρέχοντας τη σωστή ενημέρωση στα μέλη του. Επίσημα ο Σύνδεσμος θα συγκροτηθεί τον Νοέμβριο του 24, αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των περιοδειών. Ο Σύνδεσμος θα προσφέρει στα μέλη του καθημερινή ενημέρωση για όλα τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, συμβουλές καλλιεργητικής φροντίδας, ενημέρωση για τον καιρό, προώθηση κυρίως μέσω του διαδικτύου των προϊόντων που παράγονται, αποτίμηση της παραγωγής (με την ολοκλήρωση της συγκομιδής), ενημέρωση για τις τρέχουσες τιμές στην αγορά, αλλά και εκπροσώπησή τους σε Οργανισμούς και φορείς (ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ)».
Σύμφωνα με τον παραγωγό καρυδιών Αντώνη Λιάνο «τα δέντρα στην επαρχία Ελασσόνας έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την κλιματική κρίση. Ιδιαίτερα τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα και τα μήλα, έχει παρατηρηθεί στο ίδιο δέντρο να υπάρχει ανθοφορία και καρπόπτωση ταυτόχρονα!»
Ο Ελασσονίτης παραγωγός υπενθυμίζει τον αγώνα των παραγωγών αμυγδάλου να αποζημιωθούν από τον παγετό του 23 (έχουν ήδη προβεί στην υποβολή νέων αιτήσεων για επανεκτίμηση της ζημιάς στον ΕΛΓΑ), αλλά και των καρυδοπαραγωγών που αναμένουν την αποζημίωση από τον καύσωνα του 2023. καθώς ο καρπός συρρικνώθηκε σε μεγάλο βαθμό.
Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει «η έλλειψη νερού έχει οδηγήσει σε μία βίαιη αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Όλα αυτά θα πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά. Πρέπει, μέσω του Συνδέσμου, να καταρτίσουμε μία πρόταση την οποία και θα προωθήσουμε στα αρμόδια όργανα» καταλήγει.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass