ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2024 16:30
* ΓΕΜΙΣΕ ο ουρανός της Ελασσόνας και του Ολύμπου αλεξίπτωτα πλαγιάς (παρά πέντε) χθες, καθώς ευνοούσαν οι καιρικές συνθήκες, με τους ισχυρούς ανέμους.  Γ.Ρ. * ΓΕΜΙΣΕ ο ουρανός της Ελασσόνας και του Ολύμπου αλεξίπτωτα πλαγιάς (παρά πέντε) χθες, καθώς ευνοούσαν οι καιρικές συνθήκες, με τους ισχυρούς ανέμους. Γ.Ρ.

Κανονικός
* ΚΑΙ σήμερα μουρτζούφλης ο καιρός, λέει, με «νεφώσεις το πρωί οι οποίες θα ενισχυθούν με βροχές στα δυτικά και βελτίωση το απόγευμα».

Κανονικός ανοιξιάτικος δηλαδή, καιρός Απριλίου καθώς και η θερμοκρασία θα παίξει ανάμεσα στο 12 και το 20. Στη Λάρισα, το πιθανότερο καμιά ψιχάλα.

Με την άμμο
* ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΟΙ με την αφρικανική σκόνη οι Λαρισαίοι, τι άλλο να κάνουν…
- Μας είπαν θα μας φέρουν θάλασσα στο χωριό και άρχισαν με την άμμο...
***
* - ΤΟΣΑ λεφτά δώσαμε για τα Rafal, δεν μπορούν να σηκωθούν να κάνουν ρεύμα, να φύγει η σκόνη;
***
* - ΕΤΣΙ όπως πάει, το Πάσχα θα ψήσουμε καμήλα.

Κόβουν
να δώσουν
* «ΓΙΑ να μπορέσουμε να κατευθύνουμε περισσότερους πόρους στη Θεσσαλία, τους στερήσαμε από κάποια άλλα έργα», είπε ο πρωθυπουργός από το Μουζάκι, μιλώντας για την προτεραιοποίηση που δίνουν στην πληγωμένη περιφέρεια.
Να, για παράδειγμα κόβουν τα κονδύλια από τον δρόμο Λάρισας -Φαρσάλων για να δώσουν υποδεκαπλάσια στην αποκατάσταση ζημιών στην επαρχία Φαρσάλων. Αυτό θα πει προτεραιοποίηση στη Θεσσαλία. Και δεν μιλάει κανένας τοπικός παράγοντας. Δεν ανησυχούν μήπως και μιλήσει ο κόσμος στις επικείμενες κάλπες;

Και μποξέρ
* ΑΛΛΟ Λαρισαίος βουλευτής, όπως αναφέρθηκε σε τίτλους χθες κι άλλο βουλευτής Λαρίσης. Βοιωτός είναι ο «Σπαρτιάτης» και κατόπιν ανεξάρτητος, που τον έριξαν από την Αθήνα με κομματικό αλεξίπτωτο κι εκλέχθηκε χωρίς να τον ξέρει κανείς στην περιοχή της Λάρισας. Ούτε και μετά τον έμαθε κάποιος δηλαδή.
Τώρα έδειξε και ταλέντο μποξέρ στη Βουλή. Ο Κ. Φλώρος 33 ετών, χτύπησε τον βουλευτή Α’ Αθηνών και στενό συνεργάτη του Κυρ. Βελόπουλου, τον Βασίλη Γραμμένο, Πατρινό δημοσιογράφο 50 χρονών, μετά από καβγά στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, με πεζοδρομιακές εκφράσεις, έπεσε πολύ λέει γαλλικό. (Έχει κι άλλο ως τον πάτο;)
Με τη «Νίκη»
* ΚΑΙ μια Λαρισαία στο ευρωψηφοδέλτιο της «Νίκης», η κτηνίατρος Δέσποινα Ιατρίδου, Ευρωπαία κανονική καθότι εργάζεται στις Βρυξέλλες και μετέχει από χρόνια σε διάφορους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.
***
* ΚΑΙ το κόμμα της «Νίκης» δεν κατάφερε να αντισταθεί στις υποψηφιότητες γνωστών. Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης, ο Δημήτρης Κυρσανίδης, 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Παρκούρ και ο καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, γνωστός και για τους σεισμούς που προκαλεί στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Το λάδι
* ΟΠΩΣ αναφέρει ο Σκιαθίτης Παπα Γιώργης Ρήγας επιφανής λαογράφος εποχής και αναπαράγει ο καθηγητής Θεολογίας σε προ τριακονταετίας βιβλίο του για τον Αλ. Παπαδιαμάντη, πρωτοσέλιδο χθες στην «Απογευματινή», το προέβαλλε κι ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Δημ. Τσιόδρας, αγχωμένος υποψήφιος ευρωβουλευτής. «…και ωνομάσθη Αλέξανδρος έτυχε δε τότε, ενώ ο βαπτίζων αυτόν παπά Νικόλας έρριπτε το έλαιον εις την κολυμβήθραν, να σχηματισθή αυτομάτως επί τους ύδατος αυτής σταυρός δια του ελαίου, το δε περίεργον τούτο συμβεβηκός εξήγησεν ο παπα Νικόλας ειπών ότι «αυτό το παιδί θα γίνη μεγάλος»…» Το έκανε λέει copy paste ο Στ. Κασσελάκης με το δικό του θαύμα. Αν και το πιθανότερο είναι να το συνηθίζουν οι παπάδες όταν τυχαίνει.

Ρεφλέξ
* ΣΤΙΣ 12.30 χθες το μεσημέρι τηλεφώνησε ο συμπολίτης στη ΔΕΥΑΛ για να επιδιορθώσει καπάκι φρεατίου σε δρόμο κοντά στην Καραϊσκάκη. Και σε 2 ώρες -αναφέρει στην «Ε»- το συνεργείο της είχε κάνει τη δουλειά και έφευγε, αφήνοντας (θετικά) έκπληκτους τους γείτονες για τα αντανακλαστικά της Υπηρεσίας. Πάντα τέτοια.

Του Κισσάβου
* ΚΙ ένα δίδυμο, κυριολεκτικά, υποψήφιων ευρωβουλευτών με το «Πράσινο Κίνημα». Στο ψηφοδέλτιο του οποίου βρίσκονται ο Αλέξης Γεωργούλης, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχε τεθεί εκτός της ευρωομάδας του κόμματος μετά από τη γνωστή καταγγελία που υπήρχε προς το πρόσωπό του μαζί κι ο Γρ. Καλαγιάς, ο οποίος έχει μετάσχει σε δημοτικές εκλογές, σε περιφερειακές, τώρα και ευρωεκλογές. Της περιοχής του Κισσάβου αμφότεροι, φίλοι μεταξύ τους…

Η tv προσπαθεί
* ΟΠΟΙΟΣ παρακολούθησε τις Ακολουθίες του Ακάθιστου Ύμνου στην κρατική τηλεόραση, θα πρόσεξε σε ένα μέρος της οθόνης κάποιον ο οποίος «αναμετέδιδε» τα λόγια της λειτουργίας στη νοηματική γλώσσα στους ανήμπορους συμπολίτες μας, επισημαίνει ο Λαρισαίος Κ. Μ. διατυπώνοντας τις ενστάσεις του: Επειδή είναι γνωστό ότι η γλώσσα των λειτουργιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι η καθαρεύουσα και μάλιστα μία ιδιότυπη εκκλησιαστική καθαρεύουσα, είναι απορίας άξιο τι ακριβώς έκανε ο «αναμεταδότης». Μετέφραζε ταυτόχρονα την εκκλησιαστική καθαρεύουσα στην καθομιλούμενη δημοτική και απέδιδε στη νοηματική γλώσσα τη μετάφραση ή αυτοσχεδίαζε κατά το δοκούν περιορισμένος από την αδυναμία της νοηματικής γλώσσας να αποδώσει τις έννοιες των ύμνων;
***
* …ΠΩΣ είναι δυνατόν να αποδοθούν στη νοηματική γλώσσα φράσεις όπως «Χαίρε λουτήρ εκπλύνων συνείδησιν, χαίρε κρατήρ κιρνών αγαλλίασιν « ή «χαίρε άρουρα βλαστάνουσα ευφορίαν οικτιρμών, χαίρε τράπεζα βαστάζουσα ευθηνίαν ιλασμών» ; Ενώ είναι βέβαιο ότι η πλειοψηφία, αν όχι το σύνολο, των εχόντων όλες τις αισθήσεις πιστών δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τα εκκλησιαστικά κείμενα στην καθαρεύουσα, ποια είναι η ανάγκη και η αποτελεσματικότητα της «αναμετάδοσής» τους στη νοηματική γλώσσα; Μόνο για να επιδειχθεί κάποιου είδους «προοδευτικότητα» και «καθωσπρεπισμός», αν και είναι από αμφίβολη έως αδύνατη η απόδοση των εκκλησιαστικών κειμένων στη νοηματική γλώσσα; (Επιπλέον, ενώ δεν επιτρέπεται θεσμικά η μετάφραση των εκκλησιαστικών κειμένων στη δημοτική και η χρήση τους στη λειτουργία, τι νόημα έχει η προσπάθεια απόδοσής τους στη νοηματική;)

Εκτός έδρας
* ΔΕΝ φοβήθηκε να παίξει εκτός έδρας, στην «Αυγή», ο Μ. Χαρακόπουλος. Ούτε κι εκείνοι, του ΣΥΡΙΖΑ, να τον φιλοξενήσουν.
Και είπε ο Λαρισαίος βουλευτής, για τη δημοσκοπική κάμψη ΝΔ: …Φαίνεται ότι υπάρχει και ένα τμήμα των ψηφοφόρων μας που θεωρούν ότι πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας. Κατά την άποψή μου αυτό οφείλεται, πρωτίστως, στο υπαρκτό πρόβλημα της ακρίβειας που ταλανίζει τα νοικοκυριά, στην αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και σε κάποιες κυβερνητικές αποφάσεις που θεωρήθηκαν ότι δεν συνάδουν με τις παραδόσεις της παράταξής μας. Η κυβέρνηση, νομίζω ότι, πρέπει να σκύψει περισσότερο…
***
* ΣΥΝΕΧΙΣΕ για τα Τέμπη: …Ένα δραματικό γεγονός που συμπυκνώνει, εν πολλοίς, παθογένειες δεκαετιών του ελληνικού κράτους. Από το προπατορικό αμάρτημα των ρουσφετολογικών διορισμών μέχρι τη βραδύτητα στον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων. Επίσης, αντιλαμβάνομαι πλήρως τον πόνο των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους και τον αγώνα που κάνουν για να λάμψει η πάσα αλήθεια. Αυτό θα έκανε ο κάθε γονιός στη θέση τους. Από εκεί και πέρα, όμως, θεωρώ ότι κάποιες πλευρές του ζητήματος έγιναν αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης, με αρκετά στοιχεία συνωμοσιολογίας και fake news. Είναι προφανές ότι από πλευράς κυβερνήσεως υπήρξαν κενά στην επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στις κάθε είδους φήμες.
***
* «ΠΑΝΤΩΣ, η λύση δεν είναι οι ξηρικές καλλιέργειες...», σχολίασε την πρόταση των Ολλανδών: …Θα ήταν λάθος να στοχοποιήσουμε τη βαμβακαλλιέργεια, η οποία για μισό αιώνα συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στο αγροτικό εισόδημα. Οφείλουμε, επίσης, να λάβουμε υπόψη και τον υψηλής αξίας μηχανολογικό εξοπλισμό στον οποίο επένδυσαν οι αγρότες μας για το βαμβάκι. Ασφαλώς, πρέπει να δούμε και νέες καλλιέργειες, αλλά για την προώθησή τους απαιτείται και η ουσιαστική κρατική αρωγή.
***
* ΟΣΟ για την πλημμύρα, είπε μεταξύ άλλων: …Η κυβέρνηση κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα για την κάλυψη των πρώτων αναγκών και την καταβολή γενναίων προκαταβολών αποζημιώσεων. Η αποκατάσταση, όμως, είναι μαραθώνιος…Έτσι αλλάζει
* ΕΙΠΕ να μιλήσει στους γονείς της η νεαρή Λαρισαία.
-Μπαμπά, γνώρισα ένα παιδί και μου αρέσει πολύ, αλλά είναι Παναθηναϊκός…
-Γυναίκα, βγάλε το σουγιά…
-Είναι και ΠΑΣΟΚ…
-Βγάλε την κοντόκανη καλύτερα…
-Κι ο πατέρας του έχει 3 εργοστάσια.
-Γυναίκα, βγάλε τα παϊδάκια από την κατάψυξη. Έχουμε γιορτή στο σπίτι μας…

Πλημμύρα
* ΔΕΝ το βάζουν κάτω οι πλημμυροπαθείς. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται και το επανέλαβαν ακόμα μια φορά χθες στη σύσκεψη που είχαν στο Εργατικό Κέντρο. Να ο ΕΝΦΙΑ τους ήρθε, να τα χρήματα δεν πήραν κάποιοι, να κι αυτά που πήραν δεν φτάνουν ούτε για «ζήτω», να που τους ζητάνε διαρκώς χαρτομάνι από τις δημόσιες υπηρεσίες. Σου λένε εμείς δεν κουραζόμαστε, δεν το βάζουμε κάτω, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε. Γιατί αυτοί στην κυβέρνηση κουράζονται νομίζετε να σας βάζουν εμπόδια;
Κ.Γ.

Εκ των υστέρων
* «ΑΠΟ το 1993 αιτούμασταν ένα πρόγραμμα διαχείρισης υδάτων σε επίπεδο Θεσσαλίας, και προτείναμε το 2019 τη δημιουργία ενός Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων ανά Υδατικό Διαμέρισμα. Δυστυχώς έπρεπε να έρθει Ιανός, Daniel, Elias και μία ξένη εταιρεία που προτείνει το ίδιο πράγμα, για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα»
Την ελληνική πεπατημένη, να μεριμνούμε για κάτι, αφού το πάθουμε σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Νίκος Παπαγεωργίου στην εκδήλωση για τα νερά, προσθέτοντας όμως ότι «η πρόταση των Επιμελητηρίων ήταν και είναι αρκετά διαφορετική από αυτήν που έχουμε σήμερα στο τραπέζι και για αυτό διαφωνούμε σε αρκετά σημεία. Στον Οργανισμό για τη διαχείριση των υδάτων θα πρέπει να συμμετέχουν το κράτος, η περιφέρεια, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι χρήστες (αγροτικοί οργανισμοί, βιομηχανία, τουρισμός, δάση), επιστημονικές οργανώσεις, και βασικοί κοινωνικοί φορείς». Λογικές φωνές, αλλά είπαμε η απόσταση μεταξύ Αθήνας-περιφέρειας, παρά τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, είναι τεράστια. Μιλάμε για χάσμα.
Γ.Ρ.

Μόνο η «Ε»
* ΣΤΟ ίδιο πνεύμα και η τοποθέτηση του τ. Διευθυντή Εγγείων Βελτιώσεων, τ. προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ Κ. Γκούμα στην ίδια εκδήλωση για τα νερά. «Τα υδατικά προβλήματα της Θεσσαλίας δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και των κεντρικών ΜΜΕ, καθώς δεν ανέφεραν ούτε μια παράγραφο για τη λειψυδρία, τα φράγματα και την έλλειψη νερού. Όταν δε προσπαθούσαμε να μιλήσουμε για τα έργα Αχελώου αντιδρούσαν κυριολεκτικά σαν να τους τσιμπούσε μύγα! Σήμερα ο διάλογος για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα έχει αρχίσει ξανά, τόσο σε επίπεδο Θεσσαλίας, όσο σε εθνικό και κυβερνητικό επίπεδο κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε» σημείωσε ο γνωστός γεωτεχνικός. Να σημειωθεί ότι η «Ε» είχε καθιερώσει κάθε Δευτέρα σχετική αρθρογραφία για τα νερά της Θεσσαλίας.
Γ.Ρ.

Πρόβλεψη
* Ε, δεν άντεξαν και οι συνωμοσιολόγοι τα έγραφαν χθες. «Για τους λάτρεις της στατιστικής από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως ο ΠΑΟΚ αξίζει το πρωτάθλημα μετρήσαμε: Μπριζ- ΠΑΟΚ 1-0, ΠΑΟΚ – Μπριζ 0-2, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1 και χθες Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1». Υπερβολές…
Κ.Γ.

Νερό
* ΤΙ γίνεται μωρέ; Θα περάσει το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων και δεν θα καταλάβουμε τίποτα. Θα ξεφυτρώσει ξαφνικά ένας Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας με μορφή Ανώνυμης Εταιρείας που θα έχει στην κεφαλή μάνατζερ και στόχο το κέρδος και μετά θα αναρωτιόμαστε τι είχαν τα έρμα και ψοφούσαν. Μετά θα γίνει και μια ενισχυμένη συνένωση των ΔΕΥΑ και παράλληλη υποβάθμισή τους για να οδηγηθούμε σε άλλα μοντέλα και μη τον είδατε τον Παναή. Το νερό νεράκι θα πούμε… Σε άρδευση και ύδρευση. Κι όλα αυτά λίγο μετά τη μεγάλη καταστροφή.
Κ.Γ.

Πομόνες
* ΑΜ και το άλλο. Άντε να έρθει ο ΟΔΥΘ. Από ποιους θα διοικείται; Από ανθρώπους που βρίσκονται στην Αθήνα και δεν θα είναι μέσα οι άνθρωποι του κάμπου και των τοπικών ΤΟΕΒ; Δηλαδή θα έρθει ο άλλος από το Κολωνάκι να βρει την πομόνα στο Αχίλλειο;
Κ.Γ.

 

Ευρωβαρομετρικό χαμηλό

* ΠΕΝΗΝΤΑ ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Δήμος βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με το σκόπευτρο ευσυνείδητων επαγγελματιών της τέχνης του γκάλοπ, αλλά και κάποιων πρόθυμων να προσαρμόσουν τα ευρήματά τους στις επιθυμίες του πελάτη τους, σχολιάζει ο Π. Μπ στην «Καθημερινή»: Η κοινή γνώμη σφυγμομετρείται συχνότατα, για να διαπιστωθεί αν η τελευταία εμπνευσμένη τικ-τοκιά του αρχηγού αναχαίτισε τη φθορά, αν «η κάθοδός του στον λαό» της τάδε πόλης έδωσε αέρα στα κομματικά πανιά κ.τ.λ. Ή για να μετρηθεί τι συγκίνησε περισσότερο το χριστεπώνυμο πλήρωμα: το ενδοκολυμβήθριο θαύμα του νέου ηγέτη ενός ΣΥΡΙΖΑ που δεν παραείναι πλέον ΣΥΡΙΖΑ ή το σλόγκαν «Πατρίς - θρησκεία - Οικογένεια» που ανέγραψε στο λάβαρό του το κυβερνών κόμμα, τους κείνου ρήμασι πειθόμενον, όπου «κείνος» αστήρ τις μιας δημοσιογραφίας προπαγανδιστικότατα αντικειμενικής, άρα και εξαγώγιμης, προς παραδειγματισμό των Ευρωπαίων…
***
* …ΤΙ έδειξε μια έρευνα της κοινής γνώμης που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση; Το πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο. Όπου 1.002 συμπατριώτες μας έδωσαν ολοκληρωμένη συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν απάντησαν, δηλαδή, με μονολεκτική βαρυθυμία σε κάποιο μηχάνημα που τους τηλεφώνησε παριστάνοντας τον επιστήμονα δημοσκόπο. Το Ευρωβαρόμετρο ανέδειξε ένα σοβαρό βαρομετρικό χαμηλό στην ψηφοφόρο επιφάνεια της Ελλάδας: αυξημένη συννεφιά που μπορεί να φέρει βροχές και καταιγίδες. Για τη Ν.Δ. πρωτίστως, αλλά όχι μόνο γι’ αυτήν. Όταν οι 6 στους 10 Έλληνες δηλώνουν «όχι πολύ» ή «καθόλου» ικανοποιημένοι από τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, και μάλιστα στα πενηντάχρονα της δημοκρατίας μας, ουδείς με πρώτη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό - δικαιούται να καυχιέται.
***
* …ΔΥΟ στους τρεις ερωτηθέντες πιστεύουν ότι «τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση». Και πάνω από τους μισούς, 56%, αξιώνουν καλύτερη δημόσια υγεία, με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο στο 32%. Δεν τους έπεισαν φαίνεται οι «επαναστατικές μεταρρυθμίσεις» του υπουργού Υγείας και Αδολεσχίας, Άπιστοι Θωμάδες πολύ πριν από του Θωμά, βλέπουν κατάρρευση του ΕΣΥ παρότι η αναμονή στα χειρουργεία μειώθηκε ήδη από τους έξι μήνες στις μόλις 180 ημέρες. (Έχει διαφορά, εντάξει; Α, αδολεσχία ίσον αμετροέπεια, απερίσκεπτη φλυαρία.)

 

------KELLAS.jpg* ΑΦΟΥ συμμετείχαν στη γενική συνέλευση της ΕΘΕΑΣ στην Αθήνα, στη συνέχεια πέρασαν και από τη Βουλή. Ο λόγος για τους Τυρναβίτες συνεταιριστές Χρ. Τσιτσιρίγκο, Απ. Ευαγγελόπουλο, Χρ. Τασιούλα και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας Ν. Ρεβήσιο, οι οποίοι συνάντησαν μεταξύ άλλων και τον Χρ. Κέλλα.

 

STRATHGOI.jpg* ΦΥΣΙΚΑ και τα λένε άνετα μεταξύ τους ο Ηλ. Λεοντάρης κι ο Δημοκρ. Ζερβάκης.
Ο Δομοκίτης υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία κι ο πρακτικά Λαρισαίος πια, έχουν θητεύσει αμφότεροι ως διοικητές της 1ης Στρατιάς κι εν συνεχεία επικεφαλής του στρατεύματος στην Κύπρο.

 

PINAKIDA.jpg

* ΝΑ και «Μεθανούπολη» η Λάρισα, άλλη έμπνευση κι αυτή: «Methanopolis». Εν τούτοις, όπως επισημαίνει κι ο Γ. Ο., παρότι η σύνθεσή του είναι σχεδόν 100% μεθάνιο, παρόλα αυτά έχει επικρατήσει και παγκοσμίως ονομάζεται NaturalGas.
Βέβαια το «Φυσικοαερούπολη» δεν ταιριάζει, γι’ αυτό και στα ελληνικά η πινακίδα καμαρώνει περιφραστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass