Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

«Τρέξτε τις διαδικασίες για να μην χαθούν χρήματα και έργα»

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2014 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:12

Σημαντική υστέρηση προόδου στην πορεία υλοποίησης των ενταγμένων έργων αρμοδιότητάς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ) στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και κατά συνέπεια και υστέρηση δαπανών διαπιστώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος με επιστολή του προς την διοίκηση του Ιδρύματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αγοραστός σπεύδει να θέσει όλους τους αρμοδίους ενώπιον των ευθυνών τους, καθώς οι προθεσμίες πιέζουν (η καταληκτική ημερομηνία επιλεξιμότητας του ΕΣΠΑ λήγει 30-12 2015).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά προς την διοίκηση του ΠΓΝΛ ο κ. Αγοραστός «η κατάσταση αυτή δεν συνάδει με τους Όρους των Αποφάσεων Ένταξής τους στο ΕΣΠΑ, επηρεάζει δε άμεσα τόσο τα ίδια τα έργα και την έγκαιρη επίτευξη των στόχων χρηματοδότησής τους, όσο και το Πρόγραμμα που τα χρηματοδοτεί και τους τεθέντες στόχους του. Μέχρι την 30η-12-2015 όλα τα έργα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και «αποπληρωθεί» , δηλαδή – και κατά περίπτωση έργων - δημοπρατηθεί, συμβασιοποιηθεί, εκτελεστεί, παραληφθεί, πληρωθεί, εκταμιευτούν τα ποσά πληρωμών από τους δικαιούχους τους και δηλωθούν στην Υπηρεσία μας για καταχώρηση στην ηλεκτρονική βάση του ΕΣΠΑ που είναι το Ο.Π.Σ.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας «τα ενταγμένα έργα αρμοδιότητάς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου από τον 6ο-2011 και έως τον 12ο-2013, είναι 19 σε αριθμό, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 12 εκ.ευρώ , ενώ οι νομικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έως σήμερα είναι μόλις 0,9 εκ.ευρώ και οι δαπάνες 0,2 εκ. ευρώ. Εκκρεμούν έως σήμερα έργα που είτε δεν έχουν δημοπρατηθεί, είτε είναι δημοπρατημένα αλλά με εμπλοκές ενστάσεων, προσφυγών ή δικαστικές, και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Δεν υπάρχει δυνατότητα «μεταφοράς» έργων στη Νέα Προγραμματική Περίοδο, καθόσον οι κανόνες υλοποίησης σε αυτήν είναι διαφοροποιημένοι από της τρέχουσας. Τα έργα και οι ανάγκες που εξυπηρετούν σχεδιάστηκαν για την τρέχουσα περίοδο του ΕΣΠΑ, οι προδιαγραφές τους σε περίπτωση καθυστερήσεων κινδυνεύουν να καταστούν παρωχημένες, ενώ το τρέχον ΕΣΠΑ Θεσσαλίας βασίστηκε στην έγκαιρη υλοποίηση και έγκαιρες δαπάνες και αυτών των έργων για να επιτύχει τόσο τους στόχους έτους 2014 (όπου και εμφανίζονται με μεγάλη υστέρηση) όσο και περαίωσής του στο 2015. Τα έργα που δεν θα περαιωθούν όπως περιγράφηκε έως το τέλος 2015, θα απενταχθούν από το Πρόγραμμα χωρίς υποχρέωση κάλυψής τους στο Νέο ΠΕΠ 2014-2020.

Και ο κ. Αγοραστός καταλήγει στην επιστολή του προς την διοίκηση του ΠΓΝΛ: «Παρακαλούμε για πλήρη ενεργοποίηση του μηχανισμού του φορέα σας για επιτάχυνση στην υλοποίηση όλων των έργων. Στις περιπτώσεις που τίθενται ζητήματα νομικής φύσεως, θεωρούμε επιβεβλημένη την ενεργοποίηση της νομικής υπηρεσίας σας – συμβούλου σας, προκειμένου να μην υπάρχουν άσκοπες καθυστερήσεις. Κάθε περαιτέρω συνεργασία ή υποστήριξη που μπορεί να ζητηθεί από τους εποπτεύοντες φορείς σας, κρίνουμε ότι είναι σημαντική».

ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Τα έργα που για διάφορους λόγους δεν έχουν προχωρήσει όσο θα ΄πρεπε είναι τα εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

1. «Προμήθεια γ-camera για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

2. «Προμήθεια και Εγκατάσταση Λοιπού ΒΙΤ Εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας»

3. «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για τις Ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»

4. «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού των χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»

5. «Προμήθεια και εγκατάσταση Εξομοιωτή Ακτινοθεραπείας για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας»

6. «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Πανεπιστημιακή Παθολογική, την Ενδοκρινολογική, την Αγγειοχειρουργική Κλινική και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»

7. «Προμήθεια και Εγκατάσταση Στεφανιογράφου για την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»

 8. «Προμήθεια και Εγκατάσταση C-Arm για την Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»

9. «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και την Κλινική Καρδιάς - Θώρακος - Αγγείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»

10. «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για το Νεογνολογικό Τμήμα, την Κεντρική Αποστείρωση και το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»

11. «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»

12. «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για το Νεογνολογικό Τμήμα, την Κεντρική Αποστείρωση και το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας». Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό «τα τρία παραπάνω έργα (10, 11, 12) υποβλήθηκαν τα Τεύχη Δημοπράτησης με διαδικασία Ηλεκτρονικού διαγωνισμού, τελούν υπό εξέταση για άμεση απάντηση, ενώ απαιτείται επιτάχυνση με κύριο μέλημα την ετοιμότητα του φορέα σας για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών διαγωνισμών. Το αίτημά του ΠΓΝΛ για πρόσθετη εκπαίδευση (παρότι υπήρξε αλλά κρίθηκε μη επαρκής) προωθείται άμεσα στο Υπ. Ανάπτυξης για εξέταση. Η συνεισφορά των εποπτευόντων φορέων σας στο ζήτημα αυτό κρίνεται καθοριστικής σημασίας».

13. «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ακτινοδιαγνωστικού Εξοπλισμού για το Εργαστήριο Ακτινοδιαγνωστικής - Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

14. «Προμήθεια και Εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου»

15. «Προμήθεια Εξοπλισμού για την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας - Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

16. «Προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας - Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»

17. «Προμήθεια Ακτινολογικού Εξοπλισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας - Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»

18. «Προμήθεια Εξοπλισμού για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , την Καρδιολογική κλινική και Ουρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας - Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»

19. «Προμήθεια Εξοπλισμού Αναισθησιολογικού τμήματος και Χειρουργείων του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass