Ψηφιοποιούνται φάκελοι ασθενών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2014 21:17 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:10

 

Το Υπουργείο Υγείας, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, ενέκρινε τη σκοπιμότητα υλοποίησης του έργου «Υπηρεσίες Ψηφιοποίησης Ιατρικού Φακέλου Ασθενούς» για το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Με αφορμή την πρόσκληση του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και ταυτόχρονα με την αναγκαιότητα για την ψηφιοποίηση των ιατρικών φακέλων των ασθενών του Νοσοκομείου, δίνεται η ευκαιρία για την ψηφιακή πλέον διαφύλαξη των ιατρικών αρχείων και την προστασία αυτών από φθορά.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 458.000 ευρώ, το οποίο αναφέρεται στην ψηφιοποίηση του συνόλου του Ιατρικού αρχείου του Νοσοκομείου με τη χρήση καινοτόμων  μεθοδολογιών και σύγχρονου εξοπλισμού. Με την επιτυχή ολοκλήρωση θα υλοποιηθεί η πλήρης ηλεκτρονική καταγραφή, οργανωμένη αποθήκευση και άμεση ανάκτηση του συνόλου της ιατρικής πληροφορίας που δημιουργείται κατά την παροχή του κλινικού και νοσηλευτικού έργου του Νοσοκομείου. Η συνολική δαπάνη θα επιχορηγηθεί από τους πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Δικαιούχος και φορέας διενέργειας του εν λόγω έργου ορίστηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί πως περιλαμβάνοντας αυτό το έργο, το Νοσοκομείο διαχειρίζεται ένα αρκετά μεγάλο χαρτοφυλάκιο συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ μέσω της ομάδας ΕΣΠΑ του Νοσοκομείου.

Η Διοικητής του Γ.Ν.Κ. κα Κωνσταντία Δάλλα με δηλώσεις της εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έκβαση του έργου και «ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες της εντός και εκτός Νοσοκομείου που εργάζονται ακατάπαυστα για την υλοποίηση των στόχων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό αυτού».

«Το Νοσοκομείο Καρδίτσας» υπογράμμισε η κα Δάλλα «είναι πρωτοπόρο Νοσοκομείο στη ένταξη δράσεων και έργων σε επιδοτούμενα Επιχειρησιακά Προγράμματα  και στην δέσμευση Ευρωπαϊκών πόρων για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass