ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Νέα φάρμακα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

* Και αναφορά στο σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης των γιατρών που οδηγεί σε λάθη

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2014 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:57

Στην κυκλοφορία τριών νέων σκευασμάτων για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τα οποία σύντομα θα είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο  ομότιμος καθηγητής Νευρολογίας Αλέξανδρος Παπαδημητρίου. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων, το οποίο σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν το συνέδριο «Ημέρες Νευρολογίας 2014» που διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά στη Λάρισα, εξηγεί ότι στις επιστημονικές παρεμβάσεις «αναπτύσσονται και  οι νεότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις στα νευρολογικά νοσήματα και κυρίως στα αυτοάνοσα νευρολογικά νοσήματα, όπου παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις».

Χθες ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου, που φιλοξενούνται στις αίθουσες του ξενοδοχείου Imperial και θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή. Την επίσημη εναρκτήρια ομιλία έκανε ο καθηγητής  Γεώργιος Χρούσος με θέμα το στρες και τις νευροενδοκρινολογικές μεταβολές.

Το συνέδριο απασχόλησε και το σύνδρομο της  επαγγελματικής εξουθένωσης, που παρατηρείται πολύ συχνά στον ιατρικό κόσμο, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι πλήττει το 25% των ειδικών γιατρών και το 33% των ειδικευομένων. Το σύνδρομο αυτό προκαλεί νευρικότητα, αδράνεια, αποπροσωποίηση του ασθενούς, μείωση του ενδιαφέροντος για ενημέρωση σε σύγχρονες εξελίξεις και τελικά μπορεί να οδηγήσει σε ιατρικά λάθη.

«Θεωρούμε πολύ σημαντική τη συνεργασία του Ινστιτούτου και  του Πανεπιστημίου του Cambridge με το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια συνδιοργανώνουμε εκπαιδευτικά μαθήματα για νέους συναδέλφους γιατρούς», συμπληρώνει ο πρόεδρος του συνεδρίου Αλ. Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας ότι «το Πανεπιστήμιο του Cambridge αναβάθμισε τη διοργάνωση μετά την αξιολόγηση των προηγουμένων ετών και εκπρόσωπος μετέχει στο συνέδριο και θα κάνει τον απολογισμό, μιλώντας παράλληλα για τις  νέες προοπτικές».

«Ιδιαίτερη βαρύτητα», ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου «θα δοθεί  κατά το συνέδριο στις αναδυόμενες ιογενείς λοιμώξεις. Πλέον υπάρχουν καινούργιοι ιοί που προκαλούν λοιμώξεις που κάθε τόσο εμφανίζονται είτε στη χώρα μας είτε αλλού, που μεταφέρονται μέσω των ταξιδιωτών. Για τις λοιμώξεις αυτές δεν υπάρχει αναφορά στην κλασική βιβλιογραφία.  Πολλές από αυτές προσβάλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, οπότε και κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση των γιατρών. Το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει ειδικότερα το συνέδριο  είναι  αυτό των εμβολίων και την επίδρασή τους στο  Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Για το θέμα αναπτύσσεται κατά καιρούς παραφιλολογία με αποτέλεσμα μέρος του κοινού να αποφεύγει να εμβολιαστεί, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του. Τρίτο μεγάλο θέμα, είναι οι νεότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις στα νευρολογικά νοσήματα και κυρίως στα αυτοάνοσα νευρολογικά νοσήματα όπου θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις, ειδικότερα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass