ΣΥΡΙΖΑ: Πολλά τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αγιάς

Δημοσίευση: 30 Νοε 2014 0:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:42

 

 (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 «Από τη στιγμή που η χώρα μπήκε στη δίνη της οικονομικής κρί­σης και των μνημονιακών επιταγών παρατηρείται μια συνεχής υποβάθ­μιση των κρατικών δομών και υπηρεσιών, η οποία οδηγεί στον ευτελισμό τους. Ένας από τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους, που αποδομείται σταθερά και μειώνεται η αποτελεσματικότητά του, είναι η δημόσια υγεία, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο».

 Αυτά υποστηρίζει σε ανα­κοίνωσή της η Γραμματεία Αγιάς του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κάνει λόγο για «από πολιτική επιλογή αποσάθρωση» του Κέντρου Υγείας Αγιάς και αναφέρεται εκτενώς στα προβλήματά του σε μια προσπάθεια ευαισθητο­ποίησης των αρμοδίων φορέων.

Προβλήματα πολλά, με τα πιο βασικά και ζωτικής σημασίας που παρατηρούνται σ’ αυτό να είναι:

«1ον  Η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων, γεγονός που δυσχεραίνει τη μεταφορά επειγόντων περιστατικών σε εικοσιτετράωρη βάση και βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το παράδοξο είναι ότι ενώ υπάρχουν τρία ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα δύο καινούργια, δεν υπάρχουν οδηγοί – πληρώματα.

2ον Είναι γνωστό σε όλους τους συμπολίτες του δήμου μας το θέμα του παιδιάτρου, ο οποίος μετακινείται από τη Λάρισα, στα Φάρσαλα, στην Αγιά ή οπουδήποτε αλλού στην κεντρική Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη κάλυψης των παιδιών της περιοχής μας και, παράλ­ληλα, οικονομική αιμορραγία των γονέων, αφού αναγκάζονται να απευ­θύνονται σε ιδιώτες ιατρούς.   

3ον Η θέρμανση του χώρου είναι ελλιπής, λόγω μη επαρκούς χρη­ματοδότησης για αγορά πετρελαίου κατά τη χειμερινή περίοδο. Επίσης, η ψύξη του χώρου είναι ανύπαρκτη κατά τη θερινή περίοδο, καθώς τα κλι­ματιστικά έχουν αχρηστευτεί, αφού δεν έχουν διατεθεί ποτέ χρήματα για τη συντήρησή τους. Ένα ακόμη τεχνικό πρόβλημα είναι η βλάβη που έχει υποστεί το αυτόματο σύστημα εκκίνησης της γεννήτριας σε περίπτωση που υπάρχει διακοπή ρεύματος, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

4ον Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού, ενώ το υπάρχον υλικό είναι χαμηλής ποιότητας σε σχέση με το παρελθόν με αποτέλεσμα τη μείωση του επιπέδου παροχής υγειονομικής φροντί­δας.

5ον Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, υπάρχει πρόβλημα στις βρα­δινές βάρδιες λόγω της έλλειψης προσωπικού φύλαξης του χώρου.

Εκτός από τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί η μείωση προσωπι­κού, καθώς, λόγω της ένταξης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο ΠΕΔΥ, τα νοσοκομεία ανακαλούν τους αποσπώμενους στην πρωτοβάθμια περί­θαλψη με αποτέλεσμα τέσσερις νοσηλεύτριες και μια διοικητική υπάλ­ληλος να επιστρέφουν σε νοσοκομεία της Λάρισας από 1/1/2015 και όπως είναι φυσικό με τέτοιες απώλειες προσωπικού καθίσταται αδύνατη η παροχή υπηρεσιών σε εικοσιτετράωρη βάση, σαββατοκύριακα και αρ­γίες. Εάν το παραπάνω σενάριο πραγματοποιηθεί, θα έχουμε να κάνουμε με μια τρομερή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αγιάς, που, σημειω­τέον, εξυπηρετεί μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται σε από­σταση πολλών χιλιομέτρων από το κοντινότερο νοσοκομείο της Λάρισας. Γίνεται ξεκάθαρη, πλέον, η στόχευση των μνημονιακών κυβερνήσεων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους, οι οποίες με το πρόσχημα των “μεταρρυθμίσεων” παραδίδουν τους ασθενείς στους ιδιωτικούς φορείς παροχής υγείας.

Προκειμένου, λοιπόν, να σταματήσει η κατρακύλα και η συνεχής υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αγιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ Αγιάς διεκδικεί και θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις και τον λαό της περιοχής μας:

  • Να παραμείνουν οι νοσηλεύτριες και η διοικητική υπάλλη­λος στη θέση τους.
  • Να δημιουργηθεί σταθμός βάσης του ΕΚΑΒ στην Αγιά, ώστε να υπάρχει άμεσα ασθενοφόρο σε όλη την περιοχή.
  • Άμεση συντήρηση και αποκατάσταση όλων των τεχνικών προβλημάτων του Κέντρου Υγείας.
  • Διάθεση κονδυλίου για το απαιτούμενο ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Κέντρο Υγείας.

Οι παραπάνω λύσεις που διεκδικούμε είναι αυτονόητα δικαιώματα του λαού. Το χαμηλό τους κόστος καταδεικνύει ότι είναι πολιτική επι­λογή η αποσάθρωση του Κέντρου Υγείας Αγιάς, αλλά και γενικότερα η απαξίωση της δημόσιας υγείας και το ξεπούλημα των πάντων στα ιδιω­τικά μονοπώλια.

Είναι, όμως, πολιτική επιλογή η αντίσταση, η ρήξη και η ανατροπή όλων αυτών που βιώνουμε σήμερα. Μας αφορά όλους, άνεργους, εργαζό­μενους, συνταξιούχους, κάθε συνειδητοποιημένο προοδευτικό πο­λίτη της χώρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass