ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Κλείνουν για τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές

* Μέχρι να εξοφληθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου

Δημοσίευση: 27 Νοε 2014 22:56 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:38

 

Τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, αποφάσισαν επίσχεση παροχής των υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου και μέχρις ότου εξοφληθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού. Εξαιρούνται οι παρεχόμενες υπηρεσίες στις μονάδες τεχνητού νεφρού, τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών καθώς και τα περιστατικά που θα νοσηλεύονται ήδη και χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, προχωρούν «στην επίσχεση ως ύστατη κίνηση σωτηρίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας που συντηρούμε και ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης απέναντι στην αναγκαστική πτώχευση που μας επιβάλλουν η ανικανότητα σωστού οικονομικού προγραμματισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , η κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων από την πλευρά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , η συνεχιζόμενη κοροϊδία

Ενώ μας χρωστούν: Πάνω από 100.000.000 € ληξιπρόθεσμα των ετών 2006 -2011, με χρήματα που ήδη έχουν δανεισθεί και λάβει από το 2012.  Πάνω από 30.000.000 € μη έχοντας εξοφλήσει και ούτε εκκαθαρίσει τα υπόλοιπα οφειλόμενα του 2012. Πάνω από 100.000.000 € οφειλόμενα για το 2013. Πάνω από 80.000.000 € για το 2014.

Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες, τους εργαζομένους, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας δηλώνουμε ξεκάθαρα στην Πολιτεία ότι θα κάνουμε τα πάντα για να βάλουμε τέλος στην προσπάθεια  αφανισμού του ιδιωτικού τομέα Υγείας στην Ελλάδα.

Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο καλής θέλησης. Καταθέσαμε λειτουργικές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις. Προτείναμε και χρηματοδοτήσαμε τον έλεγχό μας από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες. Ανεχθήκαμε τη λασπολογία και τη συκοφαντία που με λαϊκίστικο τρόπο επιχειρούσε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Υποστήκαμε και συνεχίζουμε να υφιστάμεθα μονομερείς, αντισυνταγματικές και απολυταρχικές παραβιάσεις των συμφωνιών μας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που σφετερίζεται την εργασία των χιλιάδων επιστημόνων και των εργαζομένων που στελεχώνουν τις κλινικές μας, κοστολογώντας την αυθαίρετα και εκ των υστέρων στο 30% της ήδη καταφανώς υποκοστολογημένης αξίας της. 

Tο αίτημά μας ήταν και παραμένει απλό: ένα σταθερό πλαίσιο σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που θα τηρείται και θα μας αμείβει εγκαίρως και πλήρως για τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασφαλισμένους του.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία λειτουργούν συμπληρωματικά των δημόσιων νοσοκομείων, εξυπηρετώντας  χιλιάδες ασθενείς ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε όλη τη χώρα και καλύπτοντας ανάγκες που το δημόσιο σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει. Προσήλθαμε σε αυτή τη συνεργασία με προθυμία  έχοντας ως κύριο στόχο τη συμβολή στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολύτιμου αγαθού της υγείας των πολιτών. Ο διαρκής εμπαιγμός μας από πλευράς Πολιτείας δεν απειλεί απλώς τη βιωσιμότητά μας, αλλά βάζει σε κίνδυνο τους ίδιους τους πολίτες που απευθύνονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία για την διασφάλιση της υγείας τους».

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass