ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο ΕΟΠΥΥ χρωστά 140 εκ. στο εξωτερικό!

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2015 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:01

ΑΘΗΝΑ

Ανεξόφλητους λογαριασμούς ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ οφείλει η Ελλάδα για νοσηλείες πολιτών σε νοσοκομεία του εξωτερικού την τελευταία 20ετία. Στις 31 Μαΐου οι οφειλές καθίστανται ληξιπρόθεσμες, με αποτέλεσμα να απαιτείται η εξεύρεση ρευστού στο «παρά πέντε».

Μετά τις εξελίξεις αυτές διεξήχθη στο υπουργείο Υγείας σύσκεψη με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών ταμείων, υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν,  η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία είναι μερικές από τις χώρες που απαιτούν τα ανεξόφλητα νοσήλια από το Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι  οι ασφαλισμένοι υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις ή άλλες ιατρικές πράξεις στο εξωτερικό μετά από σχετική διαδικασία έγκρισης του ασφαλιστικού τους φορέα.

Πάντως, τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ επισήμαναν κατά τη σύσκεψη  ότι ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ διεκδικεί και η Ελλάδα από ασφαλιστικά ταμεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών για νοσηλείες πολιτών τους, θέτοντας στο τραπέζι τη λύση του συμψηφισμού.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass