Στρατηγική πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2015 18:44 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:36

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας οργανώνει επιστημονικό συμπόσιο στις 14-15 Μαρτίου  στην Ιατρική Σχολή και αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» με θέμα «HPV και Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία».

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμποσίου θα αναλυθούν τα νεότερα δεδομένα στρατηγικής πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με την χρήση  HPV DNA test αλλά και κυτταρολογίας που δημοσιεύθηκαν στις αρχές του 2015.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην εισήγηση του διακεκριμένου Γυναικολόγου- Ογκολόγου εκδότη (AssociateEditor) του British Journal of Obstetrics & Gynaecology, Pierre Martin Hirsch με τον τίτλο «Ο νέος πληθυσμιακός έλεγχος καρκίνου τραχήλου της μήτρας με το HPV DNA τεστ, όπως θα εφαρμοσθεί στο σύστημα υγείας στη Μεγάλη Βρετανία».

Στόχος του Συμποσίου είναι να εναρμονισθεί η αντιμετώπιση προκαρκινωματωδών αλλοιώσεων που  οφείλονται στο ιό του HPV από τις διάφορες ειδικότητες και για αυτό υπάρχουν εισηγήσεις από διακεκριμένους Γυναικολόγους, Δερματολόγους, Γενικούς Χειρουργούς, ΩΡΛ.

Καθοριστική για την αντιμετώπιση των προκαρκινωματωδών αλλοιώσεων είναι η πρωτογενής πρόληψη με τον HPV εμβολιασμό, για αυτό το λόγο υπάρχει ειδική συνεδρία με συμμετοχή Γυναικολόγων, Παιδιάτρων και Γενικών Ιατρών αλλά και των παραπάνω ειδικοτήτων όπου θα αναφερθεί με λεπτομέρεια το νέο εθνικό πρόγραμμα HPV εμβολιασμού που προέκυψε το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (2015).

Ειδικότερα για τους Μαιευτήρες-Γυναικολόγους συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα εισηγήσεις για τα νεότερα πρωτόκολλα αντιμετώπισης προκαρκινωματωδών αλλοιώσεων τραχήλου μήτρας, κόλπου και αιδοίου και  αντιμετώπισης γυναικολογικού καρκίνου με διατήρηση της γονιμότητας αλλά και μια εισήγηση αφιερωμένη στη διενέργεια ριζικής υστερεκτομής.

 

Ένας από τους πιο σημαντικούς κρίκους της διαγνωστικής και θεραπευτικής αλυσίδας μαιευτικών και γυναικολογικών παθήσεων, είναι οι καινούριοι βιοδείκτες. Σε αυτά τα πλαίσια θα υπάρχουν εισηγήσεις για καινούριους βιοδείκτες που τεκμηριώθηκαν βιβλιογραφικά και εισέρχονται πλέον στη γενική πράξη τόσο στον καρκίνο ωοθηκών όσο και στην προεκλαμψία και τη μέτρηση ωοθηκικών εφεδρειών.

Συμπεριλαμβάνονται εισηγήσεις για βιοδείκτες που προβλέπουν την επιτυχή εμφύτευση κατά την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αλλά και βιοδείκτες για την αρχόμενη, την παλίνδρομη και εξωμήτρια κύηση.

Ο διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής και αναπλ. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλέξανδρος Ι. Δαπόντε  εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, προσκαλεί τους Μαιευτήρες - Γυναικολόγους, Παιδιάτρους, Δερματολόγους, ΩΡΛ, Χειρουργούς, Γενικούς Ιατρούς, Μικροβιολόγους, και τους αντίστοιχους Ειδικευόμενους Ιατρούς, Βιολόγους, Ερευνητές, όλους τους Επαγγελματίες Υγείας καθώς και όλες τις γυναίκες να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συμποσίου ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass