ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Ασπίδα παιδιών κατά της φυματίωσης

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2015 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:47

 

Εκατοντάδες παιδιά της Α’ Τάξης δημοτικών σχολείων Λάρισας, εμβολιάζονται αυτές τις μέρες με το αντιφυματικό εμβόλιο, στο πλαίσιο του καθιερωμένου προγράμματος εθνικού εμβολιασμού, πρόληψης της φυματίωσης.

Η διαδικασία ήδη έχει ολοκληρωθεί σε πολλά σχολεία από το ιατρικό προσωπικό του Αντιφυματικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και χθες συνεχίστηκε στους μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα εμβολιαστούν τα «πρωτάκια» του 33ου Δημοτικού Σχολείου (Νέα Σμύρνη) και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από το αντιφυματικό ιατρείο, με αυτόν τον εμβολιασμό θα εξαντληθεί και η πρώτη παρτίδα εμβολίων που έχει προμηθευτεί.

Σε αναμονή για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν για τον εμβολιασμό και του υπόλοιπου μαθητικού πληθυσμού, βρίσκεται παράλληλα για αντιφυματικό ιατρείο, που ήδη έχει αιτηθεί την προμήθεια νέων εμβολίων, στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι κατά την περσινή σχολική χρονιά, η προμήθεια των εμβολίων ήταν μικρότερη των αναγκών που υπήρχαν, με αποτέλεσμα να μην εμβολιαστεί ένας αριθμός παιδιών της Α’ Τάξης. Αυτό είχε ως συνέπεια να είναι φέτος αυξημένες οι ανάγκες προμήθειας εμβολίων για να καλυφθούν τόσο οι ανάγκες των μαθητών που φοιτούν φέτος στην Α’ Τάξη όσο και αυτών που φοιτούν στη Β’ Τάξη και δεν είχαν εμβολιαστεί πέρυσι.

Στα σχολεία των χωριών, ήδη έχει ξεκινήσει ο αντιφυματικός εμβολιασμός, την ευθύνη του οποίου έχουν τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας.

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ BCG: Το αντιφυματικό εμβόλιο (BCG), περιέχει εξασθενημένα μυκοβακτηρίδια φυματίωσης. Γίνεται στην ηλικία των 6 ετών, αφού προηγουμένως γίνει έλεγχος με δερμοαντίδραση Mantoux.

Για όσα παιδιά δεν εμβολιάστηκαν, για διάφορους λόγους στη συνιστώμενη ηλικία, ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass