ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. Δ. ΜΑΒΙΔΗΣ

Με κριτήρια οι ασφαλτοστρώσεις στη Γιάννουλη

Δημοσίευση: 29 Απρ 2015 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:33

Η περιοχή της Γιάννουλης είναι πρώτη σε προτεραιότητα, από όλο τον Δήμο Λαρισαίων, για ασφαλτοστρώσεις και ακολουθούν, με λιγότερες ανάγκες, οι συνοικίες Αγίου Γεωργίου- Τούμπας και Αβέρωφ. Για αυτό κι ένα σημαντικό μέρος του ποσού για ασφαλτοστρώσεις, που ξεπερνά συνολικά το 1.000.000 ευρώ, θα διατεθεί για δρόμους της Γιάννουλης. Το δε συνολικό ποσό για έργα οδοποιίας, πεζοδρομίων κλπ. για τον Δήμο Λαρισαίων, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, εγγίζει τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι δυνατό, να μπει άσφαλτος, όπου υπάρχει ανάγκη και θα γίνει σταδιακά, με τον προϋπολογισμό του 2016 του Δήμου Λαρισαίων και τους επόμενους.

Τα παραπάνω υπογράμμισε στην «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Μαβίδης, μετά και τη χθεσινή επίσκεψη κατοίκων της Γιάννουλης, στο γραφείο του, όπου τους εξήγησε τον σχεδιασμό του Δήμου για την περιοχή τους. Όπως εξήγησε, υπάρχουν σαφή και ξεκάθαρα κριτήρια, για τις ασφαλτοστρώσεις στη Γιάννουλη, επισκέφθηκε και ο ίδιος τους δρόμους, έκανε αυτοψία κι έδωσε σαφείς οδηγίες στους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου. Τα κριτήρια αυτά είναι: Πρώτο, να υπάρχουν ήδη δίκτυα όμβριων και ακαθάρτων, της ΕΠΑ κλπ. Και αυτό, για να μην χρειαστεί στο μέλλον, να ξανασκαφτεί η άσφαλτος. Για το ζήτημα αυτό έχει ενημερωθεί και η ΔΕΥΑΛ, για να κάνει τον προγραμματισμό της. Το δεύτερο κριτήριο είναι να υπάρχει ικανός αριθμός κατοικιών, ώστε να εξυπηρετηθούν, όσοι το δυνατό περισσότεροι δημότες. Το τρίτο κριτήριο, αλλά μικρότερης σημασίας, είναι ο κυκλοφοριακός φόρτος του δρόμου.

Σοβαρό πρόβλημα, είναι και ο περιφερειακός της Γιάννουλης, που είναι μεγάλης διατομής (20 μέτρα) και η ασφαλτόστρωσή του θα απαιτήσει αρκετά χρήματα. Το ζητούμενο είναι, να υπάρχει κατανόηση των κατοίκων. Στη Γιάννουλη, τα τελευταία χρόνια, ελάχιστα δόθηκαν για άσφαλτο και μαζεύτηκαν οι ανάγκες. Αποτελεί βασική πολιτική της δημοτικής αρχής η ανακούφιση, κυρίως των συνοικιών και η αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών τους.

 Ερωτηθείς και για τον δρόμο, που περνά δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους, στο πρώην κτήμα Χαροκόπου, που συνδέει μεγάλα καταστήματα της περιοχής, υπογράμμισε ότι είναι γνωστό το πρόβλημα της σκόνης. Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι είναι στην ίδια κατάσταση 8 χρόνια κι εκεί κατοικούν 15 οικογένειες. Όλα είναι πανέτοιμα για άσφαλτο, κρασπεδόρειθρα κλπ. Κάθε χρόνο επουλώνουν τις λακκούβες με μηχανήματα και μέχρις εκεί. Ο αντιδήμαρχος είπε ότι θα ενταχθεί σε επόμενα προγράμματα και παράπεμψε στα κριτήρια, που προανέφερε. Στο μεταξύ, κι άλλοι κάτοικοι, με αφορμή χθεσινό ρεπορτάζ της «Ε», διατυπώνουν άλλη άποψη για τους δρόμους και θυμίζουν ότι η παράκαμψη για Φαλάνη, που ζητούν άσφαλτο, χρησιμοποιήθηκε μια φορά ως τώρα...

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass