ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Δυσοσμία στο κέντρο της πόλης!

Δημοσίευση: 29 Απρ 2015 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:33

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Η δυσοσμία δοκιμάζει τους κατοίκους των Φαρσάλων και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στο κέντρο της πόλης. Η δυσάρεστη οσμή αναδύεται από τα φρεάτια ομβρίων και αποχέτευσης, γεγονός που είχε επισημάνει η "Ε" αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Το 2009 δημοσίευμα της "Ε" είχε προκαλέσει την επέμβαση του προϊσταμένου Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας που είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση που θα διερευνούσε αν διαπράχθηκε το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος και αν τυχόν υπήρχαν ποινικές ευθύνες προσώπων.

Μετά από έξι χρόνια οι διαμαρτυρίες κατοίκων και καταστηματαρχών είναι συνεχείς προς τους αρμόδιους αλλά και προς την "Ε" και αρκετοί είναι εκείνοι που καταγγέλλουν ότι τα βοθρολύματα κυκλοφορούν... ελεύθερα στους δρόμους, ιδιαίτερα όταν βρέχει, ενώ κάποιοι άλλοι φροντίζουν να τα αδειάζουν παράνομα στους αγωγούς ομβρίων και αποχέτευσης.

Σε απόγνωση είναι ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες καφετεριών, ουζερί και ζαχαροπλαστείων στο κέντρο της πόλης, αφού λόγω της δυσοσμίας, οι πελάτες αποφεύγουν να τα επισκεφθούν και αναφέρουν ότι θα καταφύγουν σε άλλα μέσα για διαφύγοντα κέρδη.

Όπως προαναφέρθηκε, κάποιοι κάτοικοι αυθαίρετα ρίχνουν βοθρολύματα σε φρεάτια υδροσυλλογών ή όπως επισημαίνουν κάποιοι δεν λειτουργεί σωστά το δίκτυο της αποχέτευσης. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί γιατί είναι χρόνιο και η υγεία των κατοίκων κινδυνεύει. Η δημοτική αρχή της πόλης καταβάλλει προσπάθειες για τη λύση του προβλήματος, αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχει καταφέρει. Όσοι ευθύνονται πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν, ενώ αν ευθύνεται το δίκτυο αποχέτευσης λόγω των λίγων συνδέσεων, σε αυτό λύση πρέπει να δώσει η δημοτική αρχή με μια καμπάνια ενημέρωσης, ώστε οι κάτοικοι να ευαισθητοποιηθούν, να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης, ώστε να βοηθήσουν στη βιωσιμότητα αυτού του μεγάλου έργου πνοής για την πόλη και το περιβάλλον.

Οσο για τους καταγγέλλοντες επαγγελματίες, προσπαθούν να περιορίσουν την δυσάρεστη οσμή που αναδύεται από τα φρεάτια (ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες) σκεπάζοντάς τα με ταπάκια ή χαρτόνια, αναμένοντας τους αρμοδίους να δώσουν λύσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass