ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Μηνύματα ειρήνης και αγάπης στα Χριστούγεννα της Ελασσόνας

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2014 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:29

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

«Ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ!» και με την καθιερωμένη εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη, αλλά και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών σε όλες τις εκκλησίες της περιοχής γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα και στην επαρχία Ελασσόνας.

Στην πανηγυρική λειτουργία της Γεννήσεως του Σωτήρος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν μαζί του ο προϊστάμενος του Ναού – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Γεώργιος Σαπουνάς.

Ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, διάβασε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, όπου ανάμεσα στα άλλα, τονίζεται:

«Μετά πολλής συνοχής καρδίας και βαθείας θλίψεως παρακολουθούμε τα ογκούμενα κύματα βίας και βαρβαρότητος, τα οποία εξακολουθούν να μαστίζουν διαφόρους περιοχάς του πλανήτη μας, και ιδιαιτέρως την Μέση Ανατολή, και μάλιστα τους γηγενείς εκεί χριστιανούς, εις το όνομα συχνά της θρησκείας. Να βιώσουν οι πάντες τον απόλυτο σεβασμό της αξίας του προσώπου, του συνανθρώπου και την παύση κάθε μορφής βίας».

Με τη σειρά του, ο κ. Χαρίτων ευχήθηκε για υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, το «παρών» έδωσαν:

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημ. Λέκκας, Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Αστ. Στούπας, ο πρ. βουλευτής κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass