Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2023 13:08

Παρατάθηκε η υποβολή για δηλώσεις άρδευσης
ΜΕΧΡΙ 30/6 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων άρδευσης έδωσε ο Δήμος Ελασσόνας στους αρδευτές μέχρι την Παράσταση 30 Ιουνίου 2023. Ο Δήμος Ελασσόνας καλεί όλους τους αρδευτές να καταθέσουν τις δηλώσεις τους εγκαίρως, καθώς δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, προκειμένου να καταρτισθούν τα ωρολόγια προγράμματα και να αποφευχθούν καθυστερήσεις και περιττές δαπάνες. Οι αρδευτές ή εκπρόσωποί τους θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού στο 2493-350.205 και να προσέλθουν στο Δημαρχείο Ελασσόνας, ώστε να αιτηθούν να συνδεθούν με το δημοτικό αρδευτικό δίκτυο, καθώς καθυστερήσεις που μπορεί να προκαλέσουν οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα οδηγήσουν σε αδυναμία παροχής νερού εντός του προβλεπόμενου χρόνου σε όλες τις κοινότητες.

 

Ξεκινά από αύριο το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης από τις 12 έως τις 15 Ιουνίου 2023. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, καθώς και σε παράλληλους χώρους (Δημαρχείο, Γαλλικό Ινστιτούτο, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, Δημοτική Πινακοθήκη) και θα περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, προβολές ταινιών μικρού μήκους, ομιλίες και workshops. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της Λάρισας «η Πόλη που Μαθαίνει» και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Περιφέρεια Θεσσαλίας, του Ιδρύματος Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

 

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο
ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 

Με επερωτήσεις και πρόταση ψηφίσματος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και 36 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων (Καλλισθένους & Θεοφράστου) το Περιφερειακό Συμβούλιο αύριο Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 15:00.
Οι επερωτήσεις που θα συζητηθούν είναι: Των περιφερειακών συμβούλων κ. Τσιαπλέ Αναστασίου και κας Μπακάση Βασιλικής από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» για τη μη αποκατάσταση της καταστραμμένης γέφυρας του δρόμου διασταύρωση Νεράιδας – Μοναστήρι – Γιαννουσέικα και του οδικού άξονα Λίμνης Πλαστήρα – Καρπενησίου, του επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. κ. Τσιαπλέ Αναστασίου για τις περιβαλλοντικές και άλλες καταστροφές στο ρέμα Κερασιώτη της Λίμνης Πλαστήρα, από την εγκατάσταση και λειτουργία μικρού υδροηλεκτρικού έργου, της ΛΑ.ΣΥ. για την υπογειοποίηση τμήματος των σιδηροδρομικών γραμμών εντός της Λάρισας, με τη μέθοδο cut and cover (εκσκαφή και επανεπίχωση), των συμβούλων κ. Τσιαπλέ Αναστασίου και κ. Γκαραλιάκου Ζήση της ΛΑ.ΣΥ. για τον τεχνητό εμπλουτισμό του υδατικού δυναμικού της περιοχής Χάλκης, της συμβούλου κας Τσαγανού Χρυσούλας της παράταξης «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» για τον Περιφερειακό Βόλου.
Ακόμη, θα συζητηθεί η πρόταση ψηφίσματος της ΛΑ.ΣΥ. για την παράταση για τις αιτήσεις και ουσιαστική διεύρυνση των δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν τα θέματα: Δρομολόγια μεταφοράς μαθητών/-τριών για τη συμμετοχή των μαθητών/-τριών Ν. Λάρισας στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023, η τροποποίηση δρομολογίων για τη μεταφορά μαθητών/-τριών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας για το σχ. έτος 2022-23, η χρήση δικαιώματος προαίρεσης στο πλαίσιο της προμήθειας φρέσκου γάλακτος για τους υπαλλήλους της Π.Ε. Λάρισας και της έδρας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η επιχορήγηση 2023 Συλλόγων ΑμεΑ Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις 2023 Π.Ε. Λάρισας και οι εγκρίσεις Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) κατασκευής και λειτουργίας Φωτοβολταϊκών Σταθμών.

 

Εκλογές στον Σύλλογο Οικοπεδούχων Πολυδενδρίου
Ο οικιστικός Σύλλογος Οικοπεδούχων Πολυδενδρίου Αγιάς «Ανατολική Ρωμυλία» προγραμματίζει την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ., εκλογική Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φιλιππούπολης.


*Εκδήλωση για την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη οργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Θεοφράστου και Καλλισθένους 27).

 

Η ΕΛ.ΑΣ. τιμά τους απόστρατους

Σήμερα Κυριακή 11 Ιουνίου στις 10 το πρωί και στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Λάρισας θα τελεσθεί δοξολογία για τον εορτασμό της «Ημέρας Τιμής των Απόστρατων της Ελληνικής Αστυνομίας». Στη συνέχεια θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

 

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ

Σήμερα πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στη Σκοτίνα Πιερίας.
Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Για τη μετάβαση στον χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 7.00 π.μ. από την πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνος και από Ανθίμου Γαζή. Αναχώρηση από την κατασκήνωση στις 12 μ. Δηλώσεις στο βιβλιοπωλείο της ΓΕΧΑ (οδός Μανδηλαρά 14, αριθμός τηλεφώνου 2410-621.685).

 

Τιμάται ο νεομάρτυρας Αγιος Γεώργιος Τυρναβίτης

Η πόλη του Τυρνάβου γιορτάζει και τιμά από χθες τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος του Τυρναβίτου, ο οποίος μαρτύρησε στην πόλη του Τυρνάβου. Σήμερα Κυριακή 11 Ιουνίου, το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και όλων των ιερέων της πόλεως του Τυρνάβου. Στις 7.00 μ.μ. το απόγευμα, θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός.
Σημείωση: Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος του Τυρναβίτου τιμάται κάθε χρόνο την 1η Κυριακή του Ιουνίου, αλλά φέτος λόγω της εορτής της Πεντηκοστής μεταφέρθηκε την 2η Κυριακή του Ιουνίου.

 

Εκδήλωση του ΚΚΕ στον Αμπελώνα

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους εκτελεσμένους από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους (ΕΑΣΑΔ) τον Μάη του ‘44, διοργανώνει σήμερα στις 11.00 το πρωί, στην Κεντρική πλατεία Αμπελώνα η Κ.Ο. Αμπελώνα του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Θανάσης Σερδένης, πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass