ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ, ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ

«Βαγγέλη, εδώ ήταν κόλαση…»

*Λαϊκή «καταδίκη» για το χυδαίο μπλογκ στο διαδίκτυο *Πορεία σήμερα στη Λάρισα με κάλεσμα μέσω του Facebook

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2015 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:54

Του Κ. Γκιάστα

«Σήμερα δεν θρηνεί μόνο η μανούλα σου, σήμερα κλαίει όλη η Ελλάδα»

«Σ’ αγαπήσαμε χωρίς να σε ξέρουμε»

«Καλό παράδεισο! Η ψυχούλα σου να βρει γαλήνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι»

«Βαγγελάκη μου πόσο ευτυχισμένος θα είσαι στον Παράδεισο. Εδώ εμείς τι σου προσφέραμε; Τίποτα. Εδώ είναι κόλαση. Εδώ είμαστε για να βγάλουμε το μάτι ο ένας του αλλουνού. Αυτοί είμαστε. Σκατάνθρωποι!»

 

Μερικά από τα χιλιάδες μηνύματα που κατέκλυσαν το διαδίκτυο από προχθές το πρωί όταν και επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Από τη στιγμή που βρέθηκε το άψυχο κορμί του οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με συμπαράσταση και πόνο «Η ιστορία σου αποκάλυψε μια άλλη πλευρά της κοινωνίας. Ευαίσθητη, συνεσταλμένη, πονούσαμε όλοι για σένα παρά την κρίση και τα προβλήματα» αναφέρει κάποιος άλλος και δεν είχε άδικο.

Εκατομμύρια Έλληνες είχαν αγωνία καθημερινά με την περίπτωση του νεαρού φοιτητή. Οι συζητήσεις μεγάλες γύρω από τα θέματα της καταπίεσης και του στιγματισμού, της διαφορετικότητας. Γι’ αυτό τον λόγο 25.000 άνθρωποι, μια μικρή πόλη, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έγιναν μέρος μιας ομάδας που λεγόταν «Βοηθήστε να βρούμε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη». Μα από την Κυριακή που βρέθηκε νεκρός ανακοίνωσαν πως «η αποστολή μας έφτασε στο τέλος της. Ο Βαγγέλης βρέθηκε, δυστυχώς νεκρός…».

Και αν η μια κινητοποίηση (αυτήν του εντοπισμού) ολοκληρώθηκε με τραγικά αποτελέσματα, ήδη από χθες έχουν δημιουργηθεί ομάδες στο Facebook που καλούν τον κόσμο να λάβει μέρος σε πορείες με σκοπό «την καταδίκη των δολοφόνων του Βαγγέλη Γιακουμάκη». Στη Λάρισα έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου, στις 18.00, στην Κεντρική πλατεία αν και η δραστηριότητα μέχρι στιγμής δεν είναι έντονη στη συγκεκριμένη σελίδα παρά το γεγονός πως έχουν προσκληθεί πάνω από 750 άτομα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΞΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ

Ένα μήνυμα που κυκλοφορεί από χθες και υπογράφεται από την ξαδέρφη του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι αυτό που κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Το γράμμα κάνει μια περιγραφή της κατάστασης και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μια μέρα ο Βαγγέλης αποφάσισε πως όταν τελειώσει το Λύκειο θα ήθελε να πάει να μάθει να κάνει γιαουρτάκια- όπως έλεγε εκείνος- για να βοηθήσει τον πατέρα του που ασχολούταν με την κτηνοτροφία. Στο δρόμο του όμως βρέθηκαν κάποια παιδιά που εκμεταλλεύτηκαν την καλοσύνη του και τον έκαναν να θέλει να γυρίσει πίσω κοντά μας. Το μαρτύριο που περνούσε δεν το χωρά ανθρώπου νους και έτσι μια μέρα ξαφνικά εξαφανίστηκε. Κινήσαμε γη και ουρανό και ευχαριστούμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην εύρεση του αγαπημένου μας Βαγγέλη.

Τελικά τα παιδιά αυτά έλαβαν την ικανοποίηση που αποζητούσαν. Εμπόδισαν τον Βαγγέλη μας να έχει μια φυσιολογική ζωή και του στέρησαν το δικαίωμα της ζωής… Και έτσι… πάει ο Βαγγέλης μας. Μας άφησε για την πόλη των αγγέλων. Θα σε θυμόμαστε όλοι ματάκια μου γλυκά. Και σου υποσχόμαστε όλοι εμείς, φίλοι και συγγενείς, ότι αυτοί που έφταιξαν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα το πληρώσουν. Από εμάς και από το Θεό θα το βρουν. Ξέρουμε πως εσύ δεν θα ήθελες να επεκταθεί παραπάνω το θέμα και θα ήταν καλύτερα να τελειώσει εκεί αλλά ένα τέτοιο έγκλημα δεν μπορεί να αφεθεί ατιμώρητο. Σε αγαπάμε, μας λείπεις. Θα ζεις πάντα μέσα στις καρδιές μας… Καλό ταξίδι ξαδερφούλη μου».

ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Άμεσα αντέδρασαν οι πολίτες στη θέα ενός πραγματικά χυδαίου μπλογκ στο οποίο συνεχώς σπιλωνόταν η μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η οργή ήταν έντονη και οδήγησε σε δεκάδες τηλεφωνήματα προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την οποία και ζητούσαν την παρέμβασή της. Τελικά η λύση δόθηκε καθώς το μπλογκ κατέβηκε άμεσα αλλά έμεινε η οργή…

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass