ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Υπέγραψε τελικά ο Τραμπ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2017 16:33

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κύρωσε το νόμο που είχε περάσει το Κογκρέσο για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία (όπως και σε Ιράν και Βόρειο Κορέα) -παρά τις μέχρι τώρα ανάμεικτες ενδείξεις που έδινε ο Λευκός Οίκος για τις προθέσεις του.

Οι κυρώσεις είχαν ούτως ή άλλως αρκετή στήριξη στο Κογκρέσο ώστε να παρακαμφθεί και ενδεχόμενο βέτο Τραμπ, κάτι ωστόσο που θα ήταν νέο πλήγμα στον ίδιο -ενώ, πέραν της Ρωσίας, και η ΕΕ έχει εκφράσει δυσφορία για τις «έμμεσες επιπτώσεις» σε ευρωπαϊκές εταιρείες.

Το νομοσχέδιο ουσιαστικά «δένει τα χέρια» του Aμερικανού προέδρου, ο οποίος δεν θα μπορεί να ελαφρύνει τις κυρώσεις χωρίς έγκριση από το Κογκρέσο.

Υπογράφοντας το νομοσχέδιο, ο Τραμπ έσπευσε να χαρακτηρίσει τις κυρώσεις «βαθιά προβληματικές». Κατηγορεί, μάλιστα, το Κογκρέσο ότι υπερέβη την συνταγματική του εξουσία. «Παρά τα προβλήματά του, υπογράφω αυτό το νομοσχέδιο για χάρη της εθνικής ενότητας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι «εκφράζει την επιθυμία του αμερικανικού λαού το να κάνει η Ρωσία βήματα για να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ».

Ο Τραμπ αναφέρει: «Έχτισα μια πραγματικά σπουδαία επιχείρηση αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που με εξέλεξαν (πρόεδρο). Ως πρόεδρος μπορώ να κάνω καλύτερες συμφωνίες με ξένες χώρες από ότι με το Κογκρέσο» είπε και συνέχισε ότι το Κογκρέσο «δεν μπορεί καν να διαπραγματευτεί ένα νομοσχέδιο για την περίθαλψη μετά από συνομιλίες επτά ετών».

Από την πλευρά του, ο ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπέντσια είπε ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις θα βλάψουν τις διμερείς σχέσεις, αλλά δεν θα αλλάξουν την ρωσική πολιτική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass